Prodloužili jsme smlouvu s Russellem Wilsonem!

Nová smlouva k té stávající přidává dalších 5 let za celkových $245M. To znamená, že jej máme pod smlouvou na dalších sedm let. Nový kontrakt by měl zahrnovat $50M podpisový bonus a příští rok další bonus. Celková garance $165M (třetí nejvyšší mezi QB).

S tím jak má plánovaně narůst platový strop, je to dle mého názoru skousnutelná částka za QB, který deset let patřil k tomu nejlepšímu v lize. Není to likvidační, ale také to není za párek v rohlíku. Od tohoto podpisu si slibujeme dlouhodobou odpověď na nejdůležitějším a zcela klíčovém postu v americkém fotbale. A ta cena, kterou jsme za jeho trade dali, nebyla zaplacená proto, aby u nás odšmrdlal dva roky a šel o dům dál.

Určitě zde bude velká skupina fandů napříč NFL, která bude říkat, že jsme jej zaplatili a přitom jsme od něj ještě ani neviděli letět ostrou přihrávku. Dalo by se souhlasit, ale taky musíme říct, že se tady bavíme o hráči, který nemá co dokazovat, protože to už lize dokázal a dokazoval každý rok. Pro Bowl je soutěž popularity, ale Russel Wilson v něm devětkrát nebyl jen proto, že má hezký úsměv a sluší mu Under Armour. Tady neplatíme Wentzovi, Goffovi, Mayfieldovi. Je to jako bych řešil, jestli dáme smlouvu Manningovi nebo Bradymu.

Wilson má ještě dva roky staré smlouvy ze Seattlu a tak nás ty dva roky bez draftu bude stát velmi rozumné peníze. Já jsem hlavně rád, že se smlouva podepsala zavčas. Velké peníze totiž čekají na další QB (Joe Burrow, Justin Herbert, Lamar Jackson,…) a do toho přijdou nové smlouvy s TV stanicemi na nová vysílací práva. Vzhledem k tomu, že je NFL stále monstrózně sledovaná záležitost, čekají se obří hody. Tzn. platový strop půjde nahoru a pak tyhle smlouvy budou ještě dost výhodné oproti těm, které se uzavřou až po nich.

Co říkáte na tento podpis vy?

Pamatujete si ještě ten okamžik, kdy jste se o tradu pro RW3 dověděli?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář