Výhry se počítají. I ty ošklivé.

Utkání se San Franciscem 49ers jsem po dlouhé době neviděl jako živý zápas Broncos. Pracovní důvody. Nicméně jsem rád, že jsem to viděl až ze záznamu a mohl si tak tento obtížný zápas nadávkovat po úsecích. U „live“ by mě asi trefilo. Což o to, zápas toho hodně nabídl. Nějaké ty povedené ofenzivní akce jsme viděli, ale bylo jich jako šáfranu. Celý zápas ovládly obrany patřící k elitě ligy. Viděli jsme safety po přešlapu Jimmyho Garoppola. Dva fumbly Melvina Grodona. Jeden zalehl sám a druhý pohotově Russell Wilson. Viděli jsme ale i dva fumbly hostí a jedno INT.

Defenzivní bitvy vypadají málokdy hezky, protože diváci více ocení body a Touchdowny. Tentokrát ale náš tým vydřel výhru. Poprvé jsme skórovali z red zone. Dal jsem dohromady několik bodů, kterými se pokusím alespoň částečně nahradit regulérní review zápasu.

  1. Penalty jsme o něco vylepšili. Bylo zřetelně vidět, že jsme přestali mít problém s trestama za pozdní rozehrávky. Tohle se podařilo. Byly tam asi ještě dva zbytečné kousky, které jsme si mohli odpustit a jeden kousek, který rozhodčí nepískli. Snad udržíme nastolenou změnu a k tomu průseru z prvních dvou kol se nevrátíme.
  2. RW3 bude muset stabilněji hrát, jako ten RW3 co hrál TD drive. Nemůže zůstat zakopaný v pofidérní kapse a hrát si na pocket passera. Musí zapojit i svoje nohy, protože to bylo sakra znát. Hlavně tím donutí DC soupeřů hrát proti němu a uvolnit tak ruce jiným hráčům.
  3. Punter Corliss Waitman dostal po minulém zápase za uši. Dnes to byl výborný výkon. Byl tam čas, bylo tam umístění, byla tam přesnost. Deset puntů, šest uvnitř dvacítky. Corliss pomáhal vyhrávat bitvu o pozici na hřišti, byť punter hostí předvedl také skvělý výkon. Corliss nám ukázal, proč jsme mu dali přednost před Martinem.
  4. Dropy se nám bohužel nevyhly. Tři čtyři tam opět byly. Na tomhle musíme dál usilovně pracovat, protože se současnou formou ofenzivy to fakt bolí. No WR, který měl za poslední dva roky jeden drop nám po zranění v sestavě chybí.
  5. Hackettovi nevyšel ani jeden challenge. Imho obě situace měly smysl a nepovažuji je za chyby. Obě byly natolik hraniční, že vyhrálo rozhodnutí zeber z hřiště. Nebylo zkrátka dost důkazů na otočení.
  6. Zápas vypadal prakticky stejně škaredě jako ten předchozí. Nicméně SF49 jsou přece jen jinde než Texans a tak se navzdory nepěkné ofenzivní hře dá vlastně mluvit o posunu.
  7. Tentokrát ani nebudeme mluvit o nějakých excesech Hacketta s time managementem. Ať už to bylo najmutím velezkušeného Rosburga, vývojem zápasu, nebo posunem samotného Hacketta. Stejně tak jako u snížení počtu penalt budu i zde doufat, že půjde o setrvalý stav a nevrátí se bordel z prvních dvou zápasů.
  8. Parádní výkon Mike Purcell, Josey Jewell, Patrick Surtain a vůbec celá obrana v čele s DC Everem. Tleská ma zaslouženě dostali míč zápasu. Byli vidět i Gregory s Chubbem.
  9. Sutton drží prapor našich WR. 8/10 pro 97 yardů.
  10. Zamrzí, že neprošla ta bomba na Jeudyho. Tam skvěle zahrál obránce SF.
  11. Hamler neviditelný a při pokusu o bloky je nepoužitelný. Jsem docela zvědavý, jestli se jeho rychlé nohy ještě podaří letos využít. Blízko LoS to není pro něj.
  12. I přes nízká čísla musím kvitovat, že jsme zůstali věrní pozemní hře. Těžká tvrdá práce pro naše trio.
  13. Obrana SF49 byla loni třetí v celé lize. V PO uhrála proti Aaronu Rodgersovi deset bodů, což stačilo na výhru 13:10. Letos je i po dnešku zatím druhá. Tentokrát není zase taková ostuda, že se náš zabržděný útok trápil. Defka SF je TOP a nebude dostávat moc bodů od nikoho.
  14. Líbil se mi tentokrát personel při TD. Beck na FB, extra ofenzivní lineman, extra TE. Obě strany extra pretížené. Zvládli jsme během Gordonova běhu i změnu pozice a pull od guarda Risnera na levé straně. Gordon proběhl mezerou mezi Beckem/Risnerem a tím extra linemanem Calvinem Andersonem.
  15. Rozhodne to nechci zakřiknout, ale solidně se tentokrát ukázaly i coverage ST.

Příští stanice Las Vegas a první divizní souboj tohoto roku. Raiders sice na výhru ještě nedosáhli, ale my nejsme v takové pozici, abychom k nim jeli jako favoriti. Po třech upracovaných zápasech a dvou domácích vydřených výhrách budeme opět mírou vrchovatou spoléhat na obranu. A také doufat, že se Russel Wislon udrží ve starém známém „cook“ módu, který nám dnes během TD drivu předvedl.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář