Hledáme nového hlavního trenéra… (Už zase)

Než se prokoušu na discordu slíbeným shrnutím sezóny, máme tady aktuální záležitost. Chtělo by se napsat, že jako každý rok sháníme nového hlavního kouče. No za posledních sedm let to bylo hned několik kousků:

  • Gary Kubiak získal s Denverem SuperBowl a skončil ze zdravotních důvodů v roce 2016.
  • Vance Joseph byl v Miami průměrný defenzivní kouč. „Trenér z lidu“ byl dodnes nepochopitelný krok vedle. 2017-2018.
  • Vic Fangio byl jako dlouholetý elitní defenzivní kouč alespoň obhajitelný výběr, ovšem nenašel k sobě schopného ofenzivního koordinátora. 2019-2021.
  • Nathaniel Hackett to epicky nezvládl. Na práci s časem mu Paton najal poradce, který se ukázal být lepším HC než byl Hackett sám. Kabina se mu rozpadla a útok pod jeho vedením stále jen hledal vlastní identitu. Světlo na konci hodně temného a dlouhého tunelu byl bohužel protijedoucí nákladní vlak a vzal ho s sebou po patnáctém zápase.
  • Jerry Rosburg odkoučoval velmi solidní dva zápasy jako zastupující hlavní kouč.

Nathaniel Hackett se zodpovídal GM Georgi Patonovi a věřím tomu, že ten by ho nechal sezónu dotrénovat. Ty dva zápasy po debaklu s Rams už nemuselo znamenat vůbec nic. Tady se do toho ale vložili naši noví majitelé, kteří se už na to nemohli dívat. V procesu hledání nového HC se jako jeden z majitelů bude osobně angažovat CEO Greg Penner a nový hlavní trenér se bude odpovídat právě jemu. Nedokážu říct, jak obvyklé je takové nastavení napříč NFL.

(V rámci možností budu tento článek aktualizovat.)


Pohovory:

2.kolo

Zatím jediným kandidátem pro druhé kolo pohovorů je Sean Payton. A i to je zatím nepotvrzená informace, jelikož na rozdíl od předchozích let k nám neprosakují žádné bližší zákulisní informace. Víme jen kdo a den. Loni jsme věděli, kdo, kdy, jak dlouho, dojmy (bla bla bla),…

Spekulace: Další velkou změnou je, že zatímco první kolo pohovorů probíhalo ve vyjednávací skupině Penner, Paton, Rice, tak druhé kolo (A to není 100% zaručená zpráva viz výše) by mělo probíhat s Pennerem, jeho ženou Carrie Penner Walton a s Robsonem Waltonem. Bez Patona?

  • Sean Payton – žádné druhé kolo nebylo potvrzeno

Dle tweetu výše vypadávají Evero, Morris, Cadwell a Shaw. Vzhledem k tomu, že z osmičky známých kandidátů už vypadli dříve Harbaugh a Quinn, kteří oba zůstávají ve svých dosavadních působištích. Zbyli by DeMeco Ryans a Sean Payton. DeMeco Ryans je ovšem velký favorit u Texans, za které byl draftován a odehrál tam šest sezń. V neposlední řadě tam budou menší nároky na výsledky, více prostoru a času na začátku působení a z jeho poheldu by tedy dávalo větší smysl jít tam, nicméně Waltonovi se asi nevzdají lehko, pokud je jejich mužem číslo jedna. V případě Paytona mnohým nesedí to, že pokud bycho mo něj měli takový zájem, proč po něm nejdeme na venek agresivněji. Z tábora našich vyjednavačů se line akorát převeliké ticho a nikdo nic neví. O to jsou fanoušci více v nervech. K této dvojici se ale jednoduše mohou přidat další jména, která měla omezenou možnost rozhodvorů a to zejména OC Eagles Shane Steichen, DC Eagles Jonathan Gannon a OC Bengals Brian Callahan.

Ať už tohle neprůhledné hledání dopadne jakkoli, doufejme, že budeme mít tentokrát šťastnou ruku. V posledních třech případech to bylo mizerny, špatny a mizerně špatny.

Využijeme čas a provedeme další kolo pohovorů s některým jiným trenérem? Dan Quinn teď bude mít více času. Nějaké nové jméno?

1.kolo

  • Jim Harbaugh – přes dvě hodiny trvající virtuální pohovor proběhl v pondělí 9.ledna.Ze hry, zůstává v Michiganu
  • Ejiro Evero – proběhlo úterý 10. ledna, pohovor trval přes tři hodiny
  • Sean Payton – proběhlo v úterý 17. ledna
  • Dan Quinn – proběhlo v pátek 20. ledna Ze hry, zůstává v Dallasu.
  • DeMeco Ryans – proběhlo ve čtvrtek 19. ledna
  • Raheem Morris – proběhlo v úterý 17. ledna
  • Jim Caldwell – proběhlo ve středu 11. ledna
  • David Shaw – proběhlo ve středu 11. ledna

Dle zákulisních zpráv vedou pohovory Greg Penner, George Paton a Condoleezza Rice.


Noticky

Zajímavá jména, která (zatím) nejsou na našem seznamu vyvolených: Jerry Rosburg, Leslie Frazier (DC Bills), Kellen Moore (OC Dallas), Eric Bieniemy (OC Chiefs), Johnathan Gannon (DC Eagles), Brian Callahan (OC Bengals), Shane Steichen (OC Eagles), Frank Reich (HC Colts)

Spekulace z pozadí týmu naznačují, že pokračuje „nějaká“ komunikace s Davidem Shawem. S tím jsme měli pohovor ve středu 11. ledna. Vypadalo to, že díky jeho letité vazbě na Harbaugha, by to mohl být jeho OC u nás. Shaw poslední roky trénoval na Stanfordu, kde realizoval útok ve stylu NFL. Navíc, co si budeme povídat, existují tam nemalé vazby na hned tři z našich majitelů – Grega Pennera a jeho ženu Carrie, kteří ve stanfordu získali své vysokoškolské tituly a také na Condoleezzu Rice, která se na této univerzitě angažovala v nějakých procesech včetně recruitingu hráčů. Mimochodem Rice studovala college v Denveru. To jsem si před pár měsíci ani nevšiml. Zpátky k tématu: David Shaw se může, podobně jako Mike Munchak před lety, stát jedním z našich koučů, byť nyní je papírově až na třetím místě v pořadí HC. Jako na budoucího OC už by se ale sázelo na větší jistotu. Btw na Dana Quinna vazby nemá, ale na Seana Paytona ano. Jsou to zatím ale vše jen spekulace.


A kdo jsou tedy hlavní kandidáti na post nového Head Coache?

Sean Payton

Broncos coaching rumors: Latest news on Sean Payton, Jim Harbaugh, other  candidates after Nathaniel Hackett firing | Sporting News
  • exHC Saints, kde se mu podařilo získat SB. Po nástupu k této franchise zvrátil kulturu v týmu a vybudoval tým, se kterým se muselo počítat každý rok.
  • Payton má stále platnou smlouvu se Saints. Tým, který jej bude chtít angažovat, za něj bude muset dát odstupné. Draft picky, hráče,… jako by se jednalo o hráče. A cena nebude malá. Zástupci obou týmů jsou prý na stejné stránce, co se případné kompenzace týče.
  • Vyžádali jsme si povolení k interview a to jsme od týmu New Orleans dostali. K setkání nemůže dojít dříve než 17. ledna.
  • Dle zákulisních informací Payton mluvil přímo s majitelem týmu Broncos a prý jde o vzájemný zájem.
  • Broncos byli prvním týmem, který o Paytona projevil zájem.

Jim Harbaugh

Denver Broncos news: Latest updates on Jim Harbaugh and Sean Payton
  • Hlavní kouč Univerzity Michigan. Poslední dva roky hrál s tímto týmem Play Off, ale nepostoupil do finále.
  • Virtuální dvouhodinové interview s tímto koučem již proběhlo.
  • I tento kouč je pod smlouvou, ale jeho vyplacení by zahrnovalo jen peněžní částku.
  • Pro mnohé je Jim Harbaugh velkým favoritem pro naši uvolněnou HC pozici. Otázkou je, jestli skutečně chce zamířit zpátky do NFL. V letech 2011-2014 trénoval tým SF49 s celkovou bilancí 44 – 19 (.690) (13-3, 11-4-1, 12-4, 8-8) V roce 2012 prohrál až ve finále s Ravens. Dvakrát prohrál v NFC šamionátu.

Poznámka: Jim Harbaugh i Sean Payton jsou zvyklí mít velké slovo i co se týče GM kompetencí. A to nemusí s naším GM Patonem dost dobře fungovat. Také jejich vykoupení ze stávajících smluv a následný plat budou citelně vyšší než u kandidátů níže.

Ejiro Evero

Ejiro Evero brings competitive drive, connection to players as defensive  boss

DC Broncos vedl v prvním roce coby DC elitní obranu Broncos. A zasloužil si HC interview.

Po vyhazovu svého přítele Nathaniella Hacketta, odmítl nabídku dokoučovat sezónu jako HC.

Dan Quinn

Dan Quinn still is the favorite for Denver Broncos head coaching job - Mile  High Report

DC Dallas Cowboys. ExHC Atlanta Falcons, se kterými prohrál ve finále SuperBowlu.

Dana Quinna jsme oslovili i minulý rok.

Zajímavou položkou u Quinna může být, že se zdá být nejvíce kompatibilní s naším GM Patonem.

DeMeco Ryans

Arizona Cardinals: Why hiring DeMeco Ryans would make sense

DC SF 49ers. Nejlepší obrana 2022/23.

Raheem Morris

That dude -- he's fun': Rams DC Raheem Morris brings energy, jokes - Los  Angeles Rams Blog- ESPN

DC Los Angeles Rams

Už má zkušenosti s vedením týmu, ale jeho bilance by měla spíš odradit. Tři roky v Tampě 17-31 (.354). Necelý rok v Atlantě 4-7 (.364).

Morris má určitý kredit, ale nedá se říct, že bych jeho nominaci chápal.

Jim Caldwell

Jim Caldwell opens up on Lions, his future: 'You got to lead by example' -  mlive.com

David Shaw

David Shaw resigns after 12 seasons as Stanford football coach - al.com

Máte svého favorita?

Jaké jméno vám na seznamu chybí?

Koho byste chtěli a kfdo myslíte, že to nakonec bude?


Denver Broncos Football - Broncos News, Scores, Stats, Rumors & More | ESPN

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář