Offseason 2023 – „Adamův“ Draft

Po zralé úvaze jsem se rozhodl změnit původně zamýšlený způsob publikování článků o Draftu Broncos 2023. Chtěl jsem vydat trojici článků – Úvod (který jste dozajista četli), Druhé a třetí kolo draftu, Ostatní. Myšlenka byla taková, že vždy okomentuji Adamovy myšlenky tak, jak jste mohli vidět v předchozím díle. Při práci na pokračování, kde už měli být konkrétní hráči a reakce na ně, mi však začalo připadat nevhodné do Adamova proudu myšlenek zasahovat a narušovat ho mým bla bla bla.

Nechám na vás Adamův text zapůsobit v plné souvislé palbě. Pro úplnost přidám na začátek i jeho text z minulého článku, abyste měli možnost sledovat Adamovy myšlenky od začátku do konce tak, jak byly napsány. Slibuji si od toho větší autentičnost a plynulejší počtení.

O moje komentáře (bohužel/bohudík ?) nepřijdete. O pár dní později vydám svou verzi s trochu jiným pohledem na totéž. Ale teď užhonem do toho!



Průběh Offseason před draftem

Hlavním úkolem letošní offseason bylo připravit co nejlepší pozici pro zmrtvýchvstání našeho 250 milionovýho QB, co nás loni stál půl království (#9 #40 picky v 2022 a #5 #37 letos) a několik princezen k tomu (Shelby Harris, Noah Fant, Drew Lock). Za tenhle ranec se nám RW3 odvděčil historicky příšernou sezonou, díky které si dokázal zahazardovat se svym HoF odkazem. No a aby ten Russův podpis nedopadl jako grandiózní průser nevídaných rozměrů, musíme logicky v letošní offseason věnovat veškerý úsilí tomu, abychom vytvořili co nejlepší podmínky pro Russellův budíček. Potom všem, co jsme za něj obětovali, prostě musíme investovat ještě jednu sezonu a veškerý zdroje, abychom letos zjistili, jestli to s ním má vůbec cenu.

V opačném případě si budeme muset nejpozději koncem prosince přiznat tenhle megapřešlap, spolknout hrdost, všechny utopený náklady, ztracený čas, falešný naděje a shodit Russella Wilsona z nejvyšší skály v Rocky Mountains i s tím jeho nechutně zlatým padákem ($85M dead cap v případě cutu po této sezoně), který nás bude dohánět ještě šeredně dlouho. Jinými slovy, v této offseason není čas přemýšlet nad přípravami, kdo nahradí hráče s končícími smlouvami po následující sezoně, ale musíme jít all in a investovat všechny zdroje do okamžitého obstarání co nejsilnějšího arzenálu pro RW3. V dalším textu budu výše popsaný přístup označovat jako “RW3 all-in“.

Začali jsme angažováním Seana Paytona za náš jediný letošní 1st round pick + posun z druhého do třetího kola v příštím roce. Získali jsme tím nejlepšího letošního HC kandidáta a konečně zkušeného hlavního kouče s Lombardim v CV, který po dlouhý době působí jako dospělý a hlavně kompetentní trenér v Dove Valley.

Jsem samozřejmě rád, že to takhle dopadlo, ale upřímně, z dnešního pohledu mi to připadá jako větší raketa než v době, kdy jsme ho podepisovali. Když se na to podíváte celkově, určitě nenajdete moc fanoušků Saints, který by se po tomhle tradu cítili jako poražený.

Každopádně Payton nepřevzal zodpovědnost jenom za coaching, ale evidentně taky dostal hlavní slovo při skládání soupisky. George Paton prostě odnáší následky průseru s RW3 a zůstal mu spíš poradní hlas a prostor pro scouting mladíků. Paytonův rukopis byl dost patrný už ve Free Agency, kde jsme utratili nejvíc garantovanejch USD ze všech teamů v lize (převážně za Olinemany).

Draft strategie HC Payton & GM Paton

P&P

I přes rekordní nákupní horečku na trhu volnýcch hráčů v historii franchise se bohužel našemu front office nepodařilo zalepit všechny slabiny na rosteru, takže jsme zdánlivě nemohli vstoupit do Draftu 2023 se strategií výběru nejlepšího hráče na boardu (BPA). Abychom udrželi nastavený kurz RW3 all-in modu, potřebovala soupiska Broncos pro sezonu 2023 urgentně posílit následující pozice: outside CB2-3, C1, starting 3-4 DE, RB1a-b. Za vedlejší potřeby bych označil swing OT, all around TE, S depth, top Edge, developmental QB, K. Vzhledem k nízký hodnotě našich picků (#67, #68, #108, #139, #195) způsobený zadlužením kvůli “Vy víte komu“ a “Jeho spasitelovi“ existovala jenom malá šance, že bychom si bez výrazného trade-upu mohli vybrat week1 startera např. na Centra nebo do DL. Tyto pozice měly být imho vyřešený skrz FA veterány, což doufám, že se minimálně v případě DE, swing tackla a RB ještě stihne napravit ideálně po 1.6. (nejpozději po záříjovýjch 53-man roster cutech).

Zodpovědnost za výběr nováčků byla v minulých dvou draftech svěřena GM Patonovi, kterej se proslavil svoji zálibou v draftování DBs. Zároveň o něm víme, že vždycky preferoval konzervativnější přístup vyznačující se shromažďováním picků prostřednictvím trade downs, aby si mohl hodit co nejvíc kuliček v závěrečných kolech draftovací rulety. Naopak Paytona známe ze Saints jako agresivního střelce, který neváhá vsadit budoucnost franchise na získání svého oblíbence. Tahle kombinace Payton-spender & Paton-saver by v ideálním případě mohla fungovat jako harmonický manželství (btw obě příjmení se vyslovujou stejně, k dokonalýmu polygamnímu homosvazku chybí snad už jenom jeden týpek, co si řiká Peyton 😀 ).

To by ale musel platit předpoklad, že GM a HC mají mezi sebou rovnoměrně rozdělený rozhodovací pravomoci. Ale potom, co jsme mohli sledovat v průběhu draft víkendu je patrné, že v tomhle případě zvítězil Paytonův plyn nad Patonovou brzdou. Do budoucna bude zajímavé sledovat, jak náš GM překousne tuhle degradaci, kdy sice na papíře figuruje jako nejdůležitější člověk zodpovědný za složení soupisky, ale v realitě byl vždycky přehlasovaný novým top-dollar HC. Někteří podcastoví komentátoři a různí insideři už považují za hotovou věc, že to Paton už dlouho nevydrží a nejpozději po této sezoně ukončí svoje krátký působení u Broncos. Dokonce už na jedné z podraftových tiskovkách údajně strávil Paton 30 minut podáváním rukou s většinou přítomných novinářů, což mohlo působit jako rozlučkový kolečko.

Tak a teď se můžem konečně vrhnout na analýzu jednotlivejch výběrů Denveru Broncos na Draftu 2023.


Pick #63 WR/KR/PR Marvin Mims, Oklahoma (WR8 na Draftu 2023)

NFL comparison: Emmanuel Sanders

Jeremiah´s TOP150 2023 Draft prospects´ ranking: #59 (WR8)

RAS: 9,14

Marvin Mims je undersized (180 cm, 83 kg) WR, který v Oklahomě Sooners platil za dominantního receivera schopného zařadit se do slotu i wideoutu. Postupně se vypracoval v týmové hierarchii až na jasnou WR1 a hlavního ofenzivního playmakera. Právě na něj spoléhala offense Sooners v nejdůležitějších momentech zápasů (3 roky po sobě nasbíral nejvíc receiving yards). Svojí vůdčí pozici dokázal převést i do statistik (24 zápasů/123 rec/2 398y/20 TD) i přes to, že velmi často nastupoval proti double coverage. Marvin disponuje solidní rychlostí (4,38s/40y dash), kterou často dokáže proměnit v big plays (karierní průměr na univerzitě: 19,5y/catch). K vysokému průměru na catch si pomáhá i skvělou schopností sbírat yardy po zachycení. Zároveň umí velmi dobře měnit směr běhu (tzv. broken ankles), což využívá nejen při separaci od CB, ale i ve Special Teamech při returnech. Právě pozici returnera by mohl zaujmout už od week1. Mezi jeho silné stránky také patří čistý zdravotní rejstřík – za celou kariéru včetně high school nikdy neutrpěl závažný zranění (ťukťukťuk!). Podobně na tom je i jeho trestní rejstřík – nikde jsem nezaznamenal komentáře o jeho charakteru (ať už pozitivní nebo negativní).

Mezi slabiny se kromě jeho slabších fyzických dispozic řadí hlavně zbytečné dropování jednoduchých balonů zaviněný nesoustředěností a podprůměrná úspěšnost při soubojích v 50/50 situacích. Vzhledem k relativně jednoduchému game planu Oklahoma offense nevíme, jak obstojí Mimsův route running mezi profíkama. Na jeho obranu musím zmínit, že si na absenci složitějších schémat veřejně stěžoval a požadoval, aby nemusel běhat jenom go-routy.

Mind blowing stat: PFF hodnotí Mimse téměř dokonalou známkou 99,9 proti single coverage.

Family in the business: Jeho brácha Denzel nastupuje od 2020 jako WR za Jets a byl draftovaný skoro na stejné pozici – #59.

Subjektivní verdikt: To si takhle bez větších emocí sleduješ první dvě kola, kdy si občas zanadáváš při zmizení vysněnejch borců z boardu nebo naopak tlačíš svoje oblíbence k propadu na naši pozici. V tom najednou při #63 spatříš grafiku „Denver Broncos are acquiring #63 pick from Lions“. Payton postupuje přesně podle svý přímočarý povahy a posunuje se z #68 na poslední pick 2. kola. Cena za trade up o 5 pozic nahoru? Propad o 45(!) výběrů z pátýho do šestýho kola. Tak co, kdo to bude, že jsme se za něj rozhodli poslat takovej randál? Dva potenciální plug´n´play prospecti do IOL Schmitz (#57) a Torrence (#59) nám těsně utekli… Máme snad strach, že nám někdo sebere před xichtem našeho vysněnýho CB nebo třeba TE Washingtona? Boom – WR Marvin Mims, Oklahoma. WR, kde už máme jasnou starting trojku JJ10, Sutton, Patrick. WR, kam jsme si v offseason přivedli Paytonovy koně ze Saints M. Callawaye a toho Lil´Jordana. WR, kde si pořád držíme na pozici rychlýho deep threat WR KJ Hamlera, Jalena Virgila a M. Washingtona, u kterejch už po tomhle picku nikdy nezjistíme, co v nich vlastně máme za potenciál.

Místo toho přivádíme dalšího člena receiving corps, kde už máme na TE přerostlý receivery Dulciche a Alberta O. Zároveň se jedná o WR8-9 z letošní class, která je označovaná za jednu z nejslabších v posledních letech. WR Marvin Mims, o kterém se před draftem vůbec nemluvilo, na rozdíl od dalších WR prospectů, kteří pořád zůstavali na boardu. Mezi nima např. Jalyn Hyatt (vertikální speedster, kterýho jsem měl na positional rankingu jako WR5 hned za tou 1st round čtyřkou); Josh Downs (WR6), Cedric Tillman (WR7). Tyhle jména si dobře zapamatuju a budu porovnávat jejich a Mimsovu kariéru v průběhu dalších let.

Trade up pro Mimse nečekal vůbec nikdo a je na místě se ptát, jestli takhle drahý posun nahoru nebyl skoro zbytečný, když na nás mohl v klidu počkat na původní pozici nebo by nám zbyl srovnatelně kvalitní receiver. Přece jenom se technicky jednalo o posun o 4 pozice, protože jsme původně měli brát 2x za sebou na 67 a 68. Přišlo by mi rozumnější, kdybychom radši tradovali nahoru pro IOL prospecta o pár míst dřív. Upřímně už mám plný zuby sledovat další rok, jak dostává ubohej Cushenberry každej tejden znova na prdel.

Na závěr ale musím říct, že po zjištění víc informací o Marvinovi mě moje původní zklamání skoro opustilo a asi by z něho mohl jednou vyrůst kvalitní WR. Až je mi podezřelý, že takového zabijáka absolutně minul předdraftový hype, zůstal dostupný na konci druhého kola a celkově byl hodnocený jako WR8-9 letošní slabší class. Nejvíc mi ale vadí, že jsme tímto výběrem definitivně zlomili hůl nad KJH a Virgilem, kteří nabízejí podobný skillset a i přes jejich náchylnost ke zraněním jsem od nich konečně očekával break out sezonu, kdy nám konečně sývmi výkony na hřišti splatí vloženou trpělivost a důvěru. A nebyl bych to já, abych nezkritizoval investici do pozice, do který jsme už tak narvali výrazný cap a draft kapitál, aniž bychom na rozdíl od ostatních postů trpěli urgentní potřebou přivádět nového WR.


#67 LB Drew Sanders, Arkansas (LB2)

NFL Comparison: Micah Parsons lite, Baron Browning

Jeremiah´s TOP150 2023 Draft prospects´ ranking: #63 (LB3)

RAS: 8,97

Drew Sanders je fyzicky skvěle stavěný (193 cm, 106,5 kg) univerzální LB, který v průběhu kariéry na college přestoupil z Alabamy do Arkansasu. Tento transfer neznamenal pro Sanderse pouze změnu působiště, ale také změnu pozice, když se překvalifikoval z čistého pass rush OLB na off-ball LB. Díky své předchozí specializaci vyniká zejména ve schopnosti vyvinout tlak na QB. Zároveň umí použít svoje překvapivě kvalitní instinkty pro rozhodnutí, kdy zaútočit na území nepřítele a kdy se naopak stáhnout do coverage.

Jeho schopnosti v coverage se dají označit jako nadprůměrné, ale zase si od něho nemůžeme slibovat, že by dokázal 2x ročně vymazat Kelceho. Sandersova výjimečná atletičnost ho předurčuje k významný roli pro všechny složky Special teamů na obou stranách míče, kdy by neměl chybět při žádným ST snapu. V depth chartu ILB by měl v suchém triku zaujmout pozici ILB3-4, což by mělo zaplaťpánbůh znamenat definitivní konec příšerný kariéry tragickýho Justina Strnada v oranžovomodrém dresu.

Fucked up stat: 19 % missed tackles in 2023

No a teď se dostáváme k největší slabině Drew Sanderse – missnutým tacklům. Protože netrefit 19 % skládek je na ILB dost silný kafe. A to se bavíme o college, co asi tak od něj můžeme očekávat proti profíkům? Pro porovnání: Josey Jewell loni minul 8 % tacklů. Co si budem, je sice hezký mít na soupisce atletický hovado, co se umí zařadit á la Parsons na libovolnou pozici ve front7 a vytvořit tlak na QB, ale hlavní úkol starting ILB v 3-4 defense prostě vždycky bude spolehlivý tackling. A na tom bude muset Drew ještě pořádně zapracovat.

Nezbývá než zůstat optimisty a přičítat tenhle nedostatek jeho nezkušenosti s pozicí ILB a věřit, že ho to ještě dokážeme doučit. Fyzické předpoklady, inteligenci a instinkty pro to rozhodně má, ale ze začátku s ním můžeme počítat nejspíš “jenom“ jako Special team ace a na pass rush downy. Poslední komplikací, která se ale rozhodně nedá vyčítat Sandersovi, je prokazatelná neschopnost našeho nového famózně fenomenálního a všemi milovaného DC Josepha využívat potenciál vysoce atletických rookies, který na college vynikali svoji univerzálností. Takovej Isaiah Simmons by mohl napsat román na téma, kterak mu Vance “another week of a good practice“ Joseph dokázal zkurvit rozjezd hvězdný profikariéry, kterou mu předpovídali všichni experti.

WholeHogSports - Drew Sanders drafted by Broncos in 3rd round

Subjektivní verdikt: Co čekáte, že k tomu zrovna já asi tak řeknu… Je to tady zase a my si i druhým nejvyšším pickem vybíráme pozici, kde nás letos bota netlačí. Poprvé od dob Marshalla a Trevathana jsem měl pocit, že se naše sestava ILBs relativně konsolidovala ve složení Jewell – Singleton, kteří patřili k pilířům obrany Ejira Evera. Záda jim navíc kryje Jonas Griffith, kterýho loni projektovali jako startera vedle Jewella a i teď po akvizici Sanderse se profiluje jako hlavní adept na osobku proti Kelcemu a dalším dominantním TEs. Takže si znova nemůžu odpustit komentář, že prostě nesouhlasím se strategií posilování už tak silných stránek soupisky. Fakt nesnáším kecy typu „nikdy nemůžeš mít příliš kvalitních WRs/Edges/CBs/doplň_libovolnou_pozici na rosteru“ ve chvíli, kdy máš jinde džuznu jako Brno. Takhle jsem si ten RW3 all-in mode zrovna nepředstavoval.

Na druhou stranu musím uznat, že získat atleta jako je Sanders na #67, se dá považovat za steal jak hovado a skvělou value např. v porovnání s Jackem Cambellem, kterýho brali Lions na #18 overall. I v tomto případě budu zvědavej na vývoj kariér obou hráčů. Schválně který z nich to jednou dotáhne dál. Drew Sanders figuroval na mém positional rankingu jako ILB1, ale to jsem ještě netušil o tom jeho tacklovacím prů*eru. Jestliže se mu to podaří odstranit, může z něj vyrůst ProBowler. Možná by mu víc vyhovovala pozice OLB v systému 4-3, kde by měl větší šanci uplatnit svůj skill set a hlavně by se tolik nedostával do skládkových situací.

Na závěr zmíním ještě jednu věc. Nemohu si pomoct, ale strašně nápadně mi tenhle frajer připomíná Barona Browninga. Já teda doufám, že se z toho nestane tradice a nebudeme věnovat každou druhou offseason přeškolování hráčů z ILB do OLB roomu.


#83 DB Riley Moss, Iowa (CB11)

NFL Comparison: je docela těžké najít bílého DB, možná takový Eric Weddle?

Jeremiah´s TOP150 2023 Draft prospects´ ranking: #61 (CB9)

RAS: 9,66

Riley Moss je snad první bílý CB v lize v tomto miléniu (minimálně já si po 11 sezonách sledování NFL na žádnýho nepamatuji), čímž si vysloužil dost výrazný hype před letošním draftem. Jedná se o zkušeného DB s více než 2500 snapy za Hawkeyes. Bohužel v drtivé většině z nich nastupoval v zone coverage. Je hodnocen jako nadprůměrný atlet adekvátní výšky (185 cm). Na hřišti vyniká svou fotbalovou inteligencí, kvalitními ball skills, instinkty a tvrdostí. Zároveň se dokáže dostat soupeřovi pod kůži a rozhodit ho mentálně.

Na jedné z tiskovek po draftu jsme uvedli, že Moss byl #1 target pro náš scouting team, kdy žádnému jinému hráči nevěnovali tolik času. Vzhledem k tomu se dá očekávat, že právě Moss má ze všech rookies největší šanci získat pozici startera na úkor Damarri Mathise. Ten rozhodně loni nezklamal, ale znáš to… nový režim = nový pořádky. Hráči vybraní letos budou mít podle všeho jistou protekci v porovnání s borcama, které Payton zdědil po předchůdcích. Každopádně duel Mathis vs. Moss jednoznačně aspiruje na nejtvrdší souboj o pozici startera na letošním kempu.

Mind blowing stat: Moss získal od PFF druhou nejvyšší celkovou známku za loňskou sezonu ze všech DBs na draftu 2023 po Devonu Whitherspoonovi.

Fun fact: V secondary Iowy hrál naproti Mossovi na CB další běloch – Cooper DeJean, kterej je v současný chvíli projektovanej do prvního kola Draftu 2024.

Největší slabinou Rileyho Mosse je jednoznačně nedostatek zkušeností s man coverage. Dokonce jsem zaznamenal názory, že zónové specialisty přicházející z college se nevyplatí vybírat dříve než v závěrečných 2-3 kolech draftu. Možná i kvůli tomu se našlo hodně expertů, kteří Mossovi doporučovali přihlášku na draft z pozice Safetyho, na kterou by se svojí váhou (97 kg) hodil víc. My jsme si ho ale evidentně vybrali jako potenciálního startera naproti Surtainovi, kde si ho budou soupeřovi OC a QB často vybírat a tím pádem by měl čelit spoustě man to man situacím. Snad se kluci ze scoutovacího oddělení nespletli a coach Vance z něj brzo vyrobí spolehlivého osobkáře. Další jeho slabinou je nepřesný tackling, kdy má tendence riskovat kvůli přehnaný agresivitě a netrefovat správný úhly.

Subjektivní verdikt: Uběhly sotva dvě hodiny od 37. picku, kdy se konečně definitivně uzavřela účtenka za nákup RW3, abychom oznámili další trade rape se Seahawks: za posun z #108 na 83# platíme třetím kolem v příštím roce! Podle tabulek by podobný posun měl stát zhruba šestý kolo… Fakt by mě zajímalo, proč jsme se nechali takhle dobrovolně podruhé znásilnit zase od Seattlu. Každopádně máme svého vytouženého hráče, který má hned od začátku denverského angažmá dokazovat, že jsme za něj tenhle nesmysl vysolili oprávněně. Znova si neodpustím srovnávání budoucí kariéry Mosse s mým velkým oblíbencem letošního draftu – CB Kelee Ringo z Georgie (#105 pick do Eagles) a taky s dalším propadlíkem DT/DE Adetomiwa Adebawore (#110 do Colts). Zároveň si počkám, jak se bude dařit frajerovi, kterého si vyberou Hawks v třetím kole Draftu 2024 místo nás.


#183 S J.L. Skinner, Boise State (S13)

JL Skinner je vysoký (193 cm), rychlý (na high school zaběhl 100m za 11,3s) a celkově disponuje unikátní atletickou postavou (dlouhé ruce a nohy, 95 kg svalový hmoty). Za Boise State Broncos (sympatický název, že?) odehrál poslední sezonu jako jasný starte. Cítil se nejlíp jako SS, ale zvládne i hybridní roli LB v boxu. Díky svojí postavě a atletičnosti by se mohl vypracovat v účinnou zbraň pro zastavování soupeřových TEs. Naopak není vhodný na man to man coverage proti fluidním WRs kvůli horší schopnosti měnit směr běhu zaviněný vysokým těžištěm. Má vyvinutý ball skills a dobrej cit pro balon. Bývá označovaný za “ball huntera“. Jeho tackling se dá označit jako solidní, určitě na vyšší úrovni než Sandersův. Stejně jako všichni předchozí hráči letošní class i JL Skinner bude vítanou posilou pro Special Team koordinátory, kde umí svoje fyzické parametry využít mj. při blokování FG/PAT.

Díky vrozený herní agresivitě má sklony k netrpělivosti při rozhodování, jak správně zareagovat na rozehraný snap. Takže potřebuje zapracovat na instinktech a explozivnosti. Začátkem roku se při přípravách na combine a pro day zranil (učebnicový příklad utrženého prsního svalu na benchi v důsledku přehecovaného tréninku), ale měl by být ready na začátek kempu.

Fun fact: Naměřili mu jedny z nejmenších ručiček v historii draftu – 8 ¼“, což je na afroameričana opravdu bizarní rozměr. Dokonce i Kenny Pickett má o půl palce větší hnátu.

Subjektivní verdikt: JL Skinner byl i přes středně vážné zranění projektovaný jako early Day 3 pick, takže výběr na #183 znamená skvělou hodnotu. Podle mě má velmi slušnou šanci, aby se u nás mohl prosadil na víc než 2 roky, což je takový průměrný poločas rozpadu vztahu 6th roundera se svym prvním profesionálním zaměstnavatelem. Sám Skinner určitě nepočítal s takovým propadem a my můžeme poděkovat dvanácti franchises, které si vybraly jiné Safeties před JLem a nechali ho propadnout až k nám. Přesně takový developmental prospecty mám rád a těším se, jakým způsobem zabojuje o pozici SS, kterou rozhodně nemůžeme považovat za vyřešenou.


#257 C Alex Forsyth, Oregon (IOL24)

Alex Forsyth má na Centra průměrné rozměry (193 cm, 137 kg). Za Ducks nastupoval tři roky jako starter (28 zápasů), kde se profiloval spíš jako pass protector, kdy nedovolil v roce 2022 ani jeden sack. Určitě to není buldozer do běhovky typu Meinerze, ale díky dobrý technice, zkušenosti a fotbalový inteligenci si na college odehrál svoje i v run blocku. Jeho herní tape neodhaluje závažnější nedostatky. Někteří scouti dokonce hodnotili Forsytha jako #1 prospecta letošní slabší Center class.

Embarrassing stat: Před draftem se nechal otestovat jenom v benchi (velmi dobrých 29) a ve skocích snožmo – broad a vertical. V obou případech zaznamenal ubohý výsledky: 50cm do výšky a 240cm do dálky dokážou přeskočit i cucáci na prvnim stupni základky. Proč tam proboha lezeš, když asi tušíš, že to posereš?

Jak už napovídají předchozí odstavce, Alex je mnohem lepší player než tester. Nedostatečná atletičnost ho proto vyřadila z boardů většiny GM, čímž se propadl jako celkově 24. IOL téměř až na pozici Mr. Irrelevanta. Pac-12 conference poslední roky zrovna neoplývala dominantními obranami, který by dokázaly prověřit Forsythovu skutečnou konkurenceschopnost, takže ho nepochybně čeká obrovskej výkonnostní šok hned od prvního tréninku s profíkama.

Subjektivní verdikt: Další velmi dobrej value pick, kdy jsme prakticky posledním pickem na draftu přivedli týpka s nálepkou pátýho kola. Centra považuju za nejslabší článek naší offense (dost možná celýho teamu), takže jakákoli konkurence pro Cushenberryho je rozhodně vítána. Dokonce jsem přesvědčený, že by málokde měl Forsyth takovou šanci na zisk starting pozice jako u nás. Každopádně nečekejme jackpot typu Creeda Humphreyho. Na to není ani zdaleka tak atletický a je prakticky neprověřený těžkými zápasy proti dominantním obráncům.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář