Krtci !!!

Fotbal nám sice moc nejde, ale jsme vážně moc dobří v tom, hledat stále nová a nová dna. My už jsme se pod to dno i provrtali a teď si děláme chodbičky vedoucí hlouběji někam stále níž a níže.

Pro fanouška Broncos to vážně není lehké období. Problémy kam se podíváte. Denní tisk a bulvár zaplněn kdejakou kauzičkou. Na naši hru se nedá dívat ani v highlightech. Náš HC nepůsobí schopně, ale DC je neschopný určitě.

Nebudu se dnes věnovat naší hře. Jednoduše proto, že na seznamu toho, co funguje už nic nezbylo. Už máme jen seznam pro „NEFUNGUJE“, kde je napsáno „VŠECHNO“. Divácky je to mizerné období jak jen mizerné může být. Nicméně pro fanoušky, které baví sledovat přestavbu týmu (zvlášť kapitolu „Takhle se to nedělá!“), bude pár následujících roků dosti výživných.

Ano bavíme se o letech. Ještě pár týdnů zpět, před začátkem sezóny, jsem doufal v to, že obrana třeba uhraje průměr i pod VJ a útok se do toho průměru pod SP taky dostane. Asi jsem hodně zlobil a málo se modlil. Možná karma pro nás všechny. Možná se nám to naopak někdy vrátí. Jisté je to, že již v průběhu veledůležitého října jsme si jistější a jistější, že dojde k výprodeji těch, kteří mají nějakou cenu. Těch, o které bude i přes horší výkony během černého období Denveru zájem.

Svým způsobem je kolem toho zajímavý paradox. Hráči samotní (alespoň někteří a já sem jim upřímně nedivím) chtějí zmizet někam, kde začnou znovu, kde budou mít šanci hrát vítězný fotbal. Ale aby je kvalitní týmy chtěly, musí vykazovat nějakou pro ně zajímavou výkonnost a přístup. Když ale vykáží plné nasazení a lepší výkony na hřišti, nemuseli bychom se jich chtít zbavit. Teď babo raď. Prekérka.

My ale sami potřebujeme tyto hráče poslat pryč. Za současné situace k nám kvalitní hráč nepůjde jinak než za hodně peněz. A proto potřebujeme brát mladíky z draftu, kteří nemají na výběr, kde zakotví. Proto potřebujeme ty picky za odchody hráčů. A my ten tým posílit potřebujeme. Potřebujeme novou dravou kvalitní krev, aby se nám ten tým nějak podařilo po sto letech obrátit vítězným směrem.

Na tomhle místě jsem měl již asi jednu a půl stránky A4 o Seanu Paytonovi a Russelovi Wilsonovi. Ale smazal jsem ty moje plky, protože sem to sám po sobě nemohl číst. Dál ale následují odstavce s jednou mou děsivou spekulací, která mě při pohledu na naši hru napadla. Bohužel, když se nedaří, běhají mi hlavou všelijaké věci. Pár nepochopitelností jsem si tím sám dovysvětlil, protože mi nedávaly smysl.

Prostě jsem nabyl dojmu, že Sean Payton nemá Russella Wilsona rád. A chce se ho zbavit.

Před pár měsíci jsme se s Adamem ve dvojici článků zamysleli and tím, kam náš tým bude pod Seanem Paytonem směřovat. Adam viděl letošní rok jako „RW3 All In“, a když to s naším drahým QB nevyjde, tak „nějaké řešení“ a pápá Wilsone. Já jsem pro takovou teorii nenašel v našich krocích dostatečnou oporu a odchod RW3 mi přišel jako ekonomicky nemožný. Naše budoucí kroky jsem tak viděl, jako „s RW to nějak musí jít, proto jsme Paytona najali“. Určitě toho bylo víc, ale nechce se mi k tomu vracet. Do těch hezkých časů, kdy jsme ještě nevěděli.

Moje nová teorie se hodně pofiderně opírá o pár hodně na vodě plovoucích argumentů. Dejme tomu, že je moje zákeřná myšlenka jakože pravda. Co můžete z postu HC udělat, abyste mohli vyměnit drahého QB, kterého nechcete?

Potřebujete mizerně hrající tým, jehož vedení a fanoušci budou volat po změně. Musíte mít silnější pozici než hvězdný hráč. Musíte mít v hlavě plán B. Musíte samotnému hráči život znepříjemnit, aby chtěl sám pryč. A musí to být řešitelné.

Sean Payton v jednom ze starších TV pořadů prohlásil, že má Caleba Williamse, předpokládanou QB jedničku draftu 2024, za generační talent. Tragicky hrající Broncos jsou zoufalí a vynakládají hromadu prostředků na to, aby se vyhrabali ze dna. Vysolit další draft picky za posun na jedničku draftu (pokud možno) a picknout Williamse denverská obec při splnění ostatních podmínek kousne. Co kousne, sama je bude vyžadovat.

Po prvních čtyřech kolech byl RW3 třetí z celé ligy v QB ratingu, byť byl tým na bilanci 1-3. Sílily jasné hlasy, že problém týmu není RW, ale obrana. Pokud OC umí naplánovat hry tak, aby našel díru v obranách soupeřů, umí taky naplánovat rozehru tak, že úspěšná nebude.

K touze hráče odejít přispěje i to, když se po něm občas v médiích či na postranní čáře svezete, okrouháte jeho privilegia a možnosti. Srazíte jej dolů.

Mizernou hru týmu nemůžete způsobit v sami, to by oslabilo vaši vlastní pozici, tak najmete největšího neschopáka na defenzivní straně míče v lize na zničení vlastní dobré obrany. To by tak ještě hrálo, kdyby mi defka překřížila skryté plány.

Sean Payton měl dlouhá léta za GM jednoho z nejschopnějších mágů s financemi týmu a to Mickeyho Loomise ze Saints. Jestli je nějaká ekonomická možnost, jak se RW3 zbavit, měl by Payton info z první ruky.

Upřímně doufám, že se moje divoká spekulace nezakládá na pravdě. Takové jednání je mi cizí, byť jsem si tím vysvětlil angažování Josepha a mediální Paytonovy komenty kroků spojené s RW3.


Buď jak buď nás pravděpodobně nečekají hezké týdny a měsíce. Fanoušci Broncos obrňte se! Jedeme z kopce!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář