Nové dno?

Přemýšlím, co k našemu týmu napsat a jestli vůbec něco. Jako fanoušek Broncos nepamatuji horší období než je právě teď. Jako fanoušek Broncos stále doufám v nějaký zázrak. V něco, co konečně obrátí ten náš Titanik do bezpečnějších vod. Někdy si ale připadám, jako bychom to do toho ledovce prostě chtěli napálit stůj co stůj. Jednou rukou stočíme kormidlo do bezpečí, abychom to druhou rukou zase bezpečně namířili na tu zmrzlou mršku, která definitivně utopí naše naděje.

Před nějakým časem jsem napsal článek, ve kterém jsem probuzení útoku považoval za dlouhodobý proces. Změnu kultury a mentality u týmu, který zná jen roky porážek, jsem měl za velký úkol, který si žádá čas. Jako protipól poraženecké ofenzivy jsem ukazoval na naši obranu, která si roky držela vysokou kvalitu navzdory mizérii na druhé straně míče. Mýlil jsem se. Stačila jedna jediná offseason pod Vancem Josephem a z obrany, která loni krotila kdejaký útok, se stala banda babráků. A to bez prakticky nějakých větších změn v kádru. A sebemrskačsky mě pobavilo, že obrana outsidera ligy, kterou Joseph příchodem k nám řídit přestal, udržela ofenzivní tým Cowboys na 16 bodech a obdržela zatím jen 67 bodů, což je 16. místo ligy. Naše defenziva je beznadějně poslední.

Trade pro HC Seana Paytona jsem považoval za maximální možný krok, který se našemu nejvyššímu vedení mohl v offseason 2023 povést. Byl jsem jednoznačně pro. Nad RW3 jsem ještě hůl nezlomil a věřil jsem, že takto zkušený kouč s naším týmem dokáže provést pozitivní obrat kurzu. Nějaké naáznaky už tam byly. Ale proč by si proboha kdokoli s IQ>80 nacpal na DC takovou nulu? Jarní podpis Josepha do role Defenzivního koordinátora jsem musel měsíc vydýchávat a pořádně to mou důvěru v Paytona nahlodalo. Já to prostě nechápu a nikdo mi to asi nevysvětlí. Pokud chcete uspět, vyberete si úspěšné a schopné spolupracovníky ne? Proč vyberete na tak důležité místo někoho, kdo na tomto postě nikdy nepatřil k dobrým koučům?

Nerad píšu negativní věci. Nerad takové věci čtu a nechci obohacovat fanouškovský prostor o další nadávky. Ale ono se toho moc pozitivního o výkonech našeho týmu napsat nedá. Tak si pojďme nahlas říct, že nováček Mims vypadá zajímavě. Pokud nekolabuje celý tým, tak snad i ten RW ještě nezapomněl hrát. Nic dalšího mě nenapadá. Docela ticho co?

Odehráli jsme tři kola a ve čtvrtém nás čeká další podobný beznadějný případ kdysi slavné franchise, která se dlouhodobě potácí na samém chvostu ligy. Vzájemný tanec jednonohého s chromým slibuje masochistickou podívanou. Jeden z týmů vzejde jako vítěz a snad se odrazí k nějakému výkonnostnímu vzestupu, který bude mít velmi pravděpodobně jen jepičí život.

Mám problém našemu týmu věřit. Mám rád naše hráče. Ale je mi zle při pomyšlení, že některým z nich ničí kariéru pobyt v takovém herním marasmu, který předvádíme. Byť se na něm svými výkony spolupodílí a berou za to dost často kopu peněz. Furt jsou to sportovci a chtějí vyhrávat a ne jen přehrabovat vidlema zlaté hodinky.

Nedokážu si představit, že se nic nezmění a sezónu odehrajeme s nejhorší obranou ligy a útokem, hledajícím pevnou půdu pod nohama. Mohlo to být vše jednodušší, kdyby jsme se stále mohli opřít o neprostupnou zeď naší obrany tak jako v minulých letech. Takhle to bude o to horší, protože už musíme spravovat obě základní fáze hry. Čekám nějaké změny. Personální. Herní. Nějak se to vyvine, než budeme za měsíc dělat důležitá rozhodnutí.

Snažím se v životě řídit několika pravidly, řekněme motty: „Pokud šlápneš do hovna, nepřešlapuj.“ a „Nelži sám sobě.“ Naše vedení a HC si musí přiznat chyby, kterých se dopustilo a vyvodit z toho důsledky. Čím déle budeme přešlapovat, tím hůře. Tohle ale není evropský fotbal a tak se některé změny po třetím utkání sezóny dělají velice obtížně, i když už je výsledek rozhodnutí jasný. Tedy alespoň doufám.

Výše zmíněný měsíc na rozhodnutí je samozřejmě spojen s koncem přestupového období, který byl stanoven na 31.10.2023. V minulých dvou letech jsme právě před koncem tohoto deadlinu poslali pryč Vona Millera a Bradleyho Chubba. Zatím neřešme dlouhodobý výhled „co s týmem po sezóně“. Zaměřme se na měsíc říjen, kdy nás postupně čekají Bears, Jets, Chiefs, Packers a zase Chiefs. Pět utkání, ve kterých se rozhodne jakým zásadním směrem se budeme dále ubírat. Bude o co bojovat? Udržíme jádro pohromadě, protože „to“ začne fungovat? Nebo se zbavíme několika vhodně vybraných veteránů a nabereme střelivo na draft, kde začneme s dalším a delším přebudováním týmu?

Není to zrovna lehká doba pro naši hrdou franchise, ale zůstáváme i nadále fanoušky modro-oranžových.

Go Broncos!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář