WIN !!!

Bác ho!!! Porážka Chiefs po osmi letech. Po dlouhých osmi letech, kdy jsem si od Ježíška přál jen výhru nad týmem, co nás od SB50 šikanoval bez známky většího úsilí. 16 zápasů trvala nadvláda Kansas City nad Denverem, ale to se dnes konečně přerušilo. Pro mě je snad tahle sezóna už nyní úspěšná. Víte jak to myslím.

Tohle vítězné pondělí si vychutnávám víc něž ty ostatní.

Přijdou další zápasy. Těžké zápasy. Ale možná mi svitla naděje, že se Seanu Paytonovi přece jen daří budovat jakous takous identitu týmu. Právě z tohoto hlediska je dnešní výhra důležitá. Ale možná si to jen fanouškovsky nalhávám? Uvidíme. Máme teď bye week, kdy si hráči odpočinou a vyvětrají hlavy. Ale jdou na něj se dvěma výhrami za sebou a s dnešním skalpem nejlepšího týmu AFC, obhájce titulu a kandidáta na zisk titulu dalšího.

Než se dostanu ke krátkým komentům zápasu, je nutno v první řadě připomenout uzávěrku přestupového období s koncem října. Dvě výhry a bilance 3-5 neznamenají útok na PO . Musíme mít před sebou širší pohled a vizi, kam náš tým míří a má mířit v sezónách budoucích. Určitě se mladé jádro týmu bude tvořit líp z kluků, co budou znát chuť vítězství, než z kluků, kteří odtankují na druhé místo draftu.

V nadcházejícím měsíci nás čekají tři utkání. 14. listopadu v Buffalu (5-3) a pak dvojice domácích utkání 20. listopadu s Minnesotou (4-4) a 26.listopadu s Clevelandem (4-3). Doufejme, že v těchto utkáních neztratíme vydřené sebevědomí a odehrajeme je v kvalitě dnešní výhry.

Jsem hodně zvědavý, kteří naši dnešní hráči poputují po bye weeku k našim konkurentům. Z pohledu byznysu jsou tam dva jasní kandidáti v podobě Simmonse a Jewella, jejichž smlouvy budou po sezóně první na odstřel . Jejich výkony na hřišti jsou kvalitní a svou cenu by navzdory neatraktivním pozicím měli mít. Pokud nepřijdou extra nabídky, nečekám odchod Suttona ani Jeudyho. Nechám se překvapit.

Velká otázka dál zůstává okolo RW3, jeho hry a vztahu se Seanem Paytonem. Nedá se popřít, že RW předržuje míč a měl by ho při obsazení WR bezpečněji odhazovat. Zkušeností má na to dost. Fumblů a pomalých rozehrávek bylo taky dost. Na druhou stranu si při třetím nejvyšším počtu sacků RW udržuje čtvrtý nejlepší QB rating v lize a 4 íčka. Jeho výkony už neproráží strop ligy, ale vidím v něm určitou jistotu a konzistentnost. RW už (právem) není považován za top QB v lize, ale imo stále platí, že jsme osm let neměli lepšího a kompetentnějšího QB. Nejsem si vůbec jistý, že se mi chce koukat na další mladý trdlo, které skončí bustem. Otázkou, kterou si klade naše vedení je „Co s RW?“. Přijde mi nejpravděpodobnější varianta, že letos vezmeme na draftu nějaký mladý talent, který budeme za RW dva roky vychovávat. Po těch dvou letech už bude odchod RW3 byznysově ukočírovatelnější než nyní.

Dnešní výhra zahřála u srdíčka. Jde patrně o největší výhru od dob SB50, jelikož jsme z pozice nejslabšího týmu konference AFC porazili nejsilnější tým AFC. Pravda je to zároveň poněkud smutné.

Náš útok je schopen hrát velice dobré drivy, ale jsme jen málo konzistentní. Čtyři punty jsou lepší než osm, ale furt by se to dalo stáhnout. Na tomhle musíme ještě zapracovat. Ofenzivní lajna je hodnocená v první desítce ligy a pomáhá si očekávaně hlavně kvalitním blokováním pro běh. Javonte Williams je zpátky ve své kůži a snad mu to dlouho vydrží.

Ani jeden z našich top WR nezáří, ale dnes si připsali důležité yardy. Suttonův vybojovaný catch při faulu obránce byl parádní. Takhle se to má dělat. Zatímco pozemní hra už vypadá přece jen spolehlivěji, tak vzduchem to není v číslech žádná paráda. Všechny tři naše TD sice padly po hozené přihrávce, ale celkových 114 yardů hovoří za své. Samozřejmě i proto, že jsme tahali čas a běhali co to dalo. 40 běhů pro 153 yardů, 19 pasových pokusů pro 114 yardů, 12 zkompletovaných. Ale to jsme věděli už před sezónou, že se u nás bude hlavně běhat a navíc nemělo smysl proti KC otevírat stavidla pasové hry, když dohánět museli hosté.

Musím pochválit obranu šéfovanou Vancem Josephem. 17 obdržených bodů od Green Bay v minulém týdnu se dalo považovat za „OK“, protože je to pod 20 bodů od týmu, co zrovna aktuálně není na vrcholu formy. Ale devět bodů od top týmu AFC a celé NFL je parádní počin a byť mi VJ leží v žaludku, tak komu čest tomu čest. 3FG, 0 TD, 0 bodů v druhém poločase, 5! turnoverů, 275 yardů. VJ mě ještě bude muset hodně a dál přesvědčovat, že nejde o náhodu, ale za dnešek tedy velký palec nahoru.

Dnes si dva sacky připsal Baron Browning a v teprve druhém zápase po škaredém zranění ukazuje opět svůj potenciál. Skvělé utkání předvedl CB Ja’Quan McMillian a korunoval jej zachyceným íčkem (plus další ubráněné přihrávka, 5 sólo skládek, 2 pro ztrátu. Budeme doufat, že se oběma dnešním obranným hvězdám bude dařit i nadále.

O trochu výše posílám Simmonse pryč, protože jeho smlouva pro nás může být příští rok zátěž. Může to být shoda okolností, ale s jeho návratem po zranění naše obrana obrátila list a hraje o třídu lépe. Páté kariérní íčko pro Simmons versus Mahomes.

Užijme si vítězné pondělí. Naše pozice na draftu se pravda o něco pohoršila, ale je to výhra nad Chiefs a kdo z nás po tom už roky netoužil? (Já osobně Chiefs nesnáším natolik, že si užiju celé dva vítězné týdny, než nás smáznou zpátky na zem Bills.)

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář