WIN !!!!

Kdo by to byl řekl. Čtvrtá letošní výhra, třetí v řadě. A skalp Bills je rozhodně cenným zbožím.

Na tvrdě vybojované výhře se skvělým výkonem podílela obrana, která si podruhé za sebou připsala husarský kousek v podobě 4 získaných Turn Overů. Jen tak dál. Útoku se proti jedné z nejlepších obran ligy až tak nedařilo, ale důležité body nakonec vydoloval. Speciální týmy se snažily utkání vyhrát, zdramatizovat i prohrát. Returner Marvin Mims měl parádní utkání po kterém získal ocenění pro nejlepšího hráče speciálních týmů desátého týdne za konferenci AFC.

Tohle utkání bychom v posledních letech nevyhráli a je dobré být také na druhé straně těch ve vypjaté koncovce šťastnějších.

Kromě Mimse měli skvělé utkání i Russell Wilson 24/29 (82,76%) pro 193 yardů a 2 TD, 0 INT. Celá akce, po které padl TD Courtlanda Suttona byla epesní a bude bezesporu figurovat v highlightech tohoto ročníku. Sutton kvalitní výkon hodný WR1, byť s kaňkou v podobě ztraceného fumblu. Obrana předvedla kolektivní výkon. Pat Surtain povolil WR1 Bills Steffonu Diggsovi jeden catch pro 11 yardů.

Šlo o bláznivé utkání se šťastným koncem pro nás. Ale je před námi KOPA práce.

Naše obrana hraje od šestého týdne jakoby nebyl zítřek. Je tam nasazení, agresivita, secondary s front 7 si pomáhají navzájem. Díky mnoha získaným TO ovšem maskujeme diskutabilní schopnost zastavit běh a nekonzistentní schopnosti pass rushe. Secondary se v podobě Simmons – Locke – McMillian – Moreau – Surtain docela solidně stabilizovala. Do budoucna budeme řešit hlavně otázku CB2, run stop a pass rush.

V útoku hrajeme jednoduše „účel světí prostředky“. Sean Payton chce dostat z hráčů maximum s nejmenším možným rizikem. Není to hezké na koukání, ale při současné neschopnosti OL chránit RW3 při delších hodech si na to musíme zvyknout. Tým, který si proti nám nedá pozor na hloubku pole však může hořce zaplakat. V utkání proti Bills jsme díky defenzivě a returnech Mimse měli skvělé výchozí pozice drivů, ale nedokázali jsme to proti kvalitní obraně Bills přetavovat v body. To se musí změnit. A Sean Payton to dozajista ví také.

Z Russella Wilsona excelujícího celou kariéru v deep ballech máme Russella Wilsona Game managera typu Drew Breese. Vede to k výhrám, ale určitě to není konečný cíl našich trenérů. Chceme nejdřív nalézt pevnější půdu pod nohama. Nabrat sebevědomí, něco vyhrát, sehrát se a stavět na věcech, které fungují.

Ofenzivní linie má pár problémů, bez jejichž vyřešení se budeme pohybovat vpřed jen velice těžko. Pasová protekce je jednoduše řečeno mizerná. Nejen OL, ale celá ofenzivní sestava trpí na penalty. Ulité starty a holdingy pohřbívají snahy naší ofenzivy o plynulou „klikající“ hru. Center Cushenberry měl tři penalty (holding, false start, byl na místě, kde být neměl). Dobře si nevedou ani nové akvizice. RT Mike McGlinchey povoluje tlak ze své strany a také špatně vystartoval za mínus pět yardů. Ben Powers měl několik her, které vypadaly mizerně. Možná to chce čas, větší sehranost ale rozhodně to chce víc disciplíny.

RB Javonte Williams je základním kamenem naší ofenzivy. Tvrdá obrana Bills jej udržela na 3,8 yardech na běh, ale musela se mu věnovat celý zápas. Samaje Perine si opět našel příležitosti být užitečný. Skvěle blokuje a připsal si klíčové konverze třetích a čtvrtého downu.

Speciální týmy předvedly několik situací, které nám prudce zvýšily tep. Punter Dixon i kicker Lutz dostanou v offseason konkurenci o tom žádná.

Jsem velmi zvědav, jestli se Seanu Paytonovi podaří udržet kurz posledních utkání. Věcí ke zlepšení je dlouhá řada a jen několik hráčů a herních situací je spolehlivých zápas co zápas. Tým ale bojuje a podařilo se mu nabrat nějaké sebevědomí. Teď nás čeká tým rozjetých Vikingů a bude to další velice těžký zápas, při kterém nám snad rozhodující měrou pomůže domácí prostředí.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář