Broncos sestava 2024

Základní sestava Denveru Broncos pro sezónu 2024 je známa!

Do včerejší 22. hodiny středoevropského času musely všechny NFL týmy seškrtat téměř tisíc hráčů, aby jejich soupisky splnily 53-členný limit. Plus hráči na PUP seznamech (hodně zranění) a IR seznamech (méně zranění, ti by se ještě měli/mohli vrátit do sestavy v průběhu roku).

Sestava se může ještě trochu měnit, protože nás čeká ještě podepisování tréninkových týmů a také waivers, kde mohou být velice zajímavá jména propuštěná z jiných týmů.

Pro přehled současných soupisek doporučuji https://www.ourlads.com/nfldepthcharts/depthchart/DEN

Po dvacáté za posledních 21 let se na naši soupisku dostal nedraftovaný hráč. Tentokrát rovnou trojice. OL Frank Crum, ILB Levelle Bailey, RB Blake Watson.

Jdeme na to:

Jistotou padesát trojky jsme si podrželi všechny tři QB. Pochopitelný tah. Vedle startera Nixe, jsme nechtěli riskovat ztrátu schopných náhradníků. Stidham je hráčem, který „nenadchne neurazí“. Ideální na konzervativní zápasy. Zach Wilson je schopen vyšších výkonů, nicméně taky těch nižších. Zach nejen v posledním přípravném zápase ukázal, že v něm talent opravdu je. Kdo bude zápasová dvojka? Oba by mohli být pro týmy v potřebě zajímavým cílem pro byznys. Třetí QB ovšem „sebral“ místo některému z pozičních hráčů.

Javonte Williams, Audric Estime i Jaleel McLaughlin byli „jasní“. Williams zhubl pár kilo a na jeho hře bylo znát více energie než během upracované loňské sezóny po zranění. McLaughlin si skvěle rozumí s Nixem a v přípravě předvedl dobré ruce i nohy. Estime bude naše beranidlo na kratší downy a chytnout také něco umí. Nedraftovaný Blake Watson je pro mě trochu překvapení. Z toho, co jsem viděl, mě úplně nepřesvědčil, že měl na to vystrnadit ze sestavy FB Burtona či RB Samaje Perina. (Oba tito hráči se ale mohou vrátit přes tréninkový tým.)

Důležitou otázkou bude schopnost blokovat při pasových rozehrávkách u všech našich RB.

U WR mě nejvíc mrzí propuštění Tima Patricka. Pro něj i Samaje Perina jsme hledali trh, ale oba mají své roky a týmy jsou teď plné mladých slibných hráčů. Během sezóny by je nějaký podpis neměl minout.

Dle mého názoru druhého nejlepšího WR v týmu Patricka nahradí v sestavě typově podobný nováček Devaughn Vele. Mládí vpřed. Neumím posoudit, co na stůl přináší veterán Josh Reynolds rozdílného a přínosného, že je v sestavě na úkor Patricka. Každopádně odchod Patricka vnímám jako oslabení současného týmu s nejistou, ale potřebnou sázkou na mladé hráče, kteří jej musí v budoucnosti našeho týmu nahradit.

Do sezóny vstupujeme s pěti WR, ale další určitě podepíšeme do tréninkového týmu. Doufejme, že se mladíci Mims, Vele a Franklin prosadí, protože snad kromě Veleho v přípravných zápasech moc nezazářili. No z pozice trojky čtyřky se bude učit lépe než z pětky šestky.

Skupinka Tight Endů bez překvapení. Trautman je nejvíce variabilním z naší soupisky, byť v ničem neexceluje. Dulcich bude hlavní útočná síla, kterého bude jistit zajímavý Krull. Adkins je náš blokař a je zároveň veden i jako FB. V posledním přípravném zápase proti Arizoně se ale ukázal i jako receiver, takže taková holka pro všechno jako před nedávnem Andrew Beck.

Startující OL jasná v podobě Bolles – Powers – Wattenberg – Meinerz – McGlinchey. Čekal se souboj o centra mezi Wattenbergem a Forsythem, ale velice rychle se ukázalo, že Wattenberg je přece jen napřed, byť nebude patřit mezi top centry v lize. Necítím velkou důvěru v šířku naší OL, protože výkony náhradníků v přípravných zápasech nepatřily k nejlepším. Pokusy a kroky vedoucí k posílení by mě tak vůbec nepřekvapily.

Jsem nakonec spokojen s posílenou DL. Malcolm Roach pomůže znatelně proti běhu. Od Jonese očekávám lepší výkon než loni, k čemuž by měl dopomoci příchod Franklina-Myerse, aby se z jedné strany nebortila DL. Kvituji s povděkem, že jsme k Allenovi přivedli dalšího solidního DE. Druhá strana DL prostě nefungovala a bylo to hodně znát. Uwazurike se po trestu za sázení vrátil do fotbalu a vešel se na soupisku. Jordan Jackson si řekl o nominaci dvěma sacky v přípravném utkání a já doufám, že důvěru v něj vloženou nezklame.

Mezi EDGE/OLB jasno. Cooper, Browning, Bonitto, Elliss. Z pohledu pass rushe mladá rychlá čtverka, která může méně pohyblivým OL udělat ze života peklo. Otázkou bude jejich schopnost hrát proti běhu, protože ani jeden z této čtveřice v této oblasti v minulosti zrovna nevynikal. Chybí nám záloha a tak podepíšeme určitě dvě(?) jména do tréninkového týmu.

Na postu ILB očekávám startery Singletona s Bartonem. V přípravě překvapil Strnad. Nováček Bailey se blýskl 94 yardovým pick sixem, který napomohl k přeskočení zkušenějšího Jonase Griffitha. Po pravdě nemám vysoká očekávání a jde patrně o nejslabší článek naší obrany. Přijde posila z propuštěných?

Jsem zvědavý, kdo se ujme řízení defenzivy, protože to může být kritickým faktorem v celkovém výkonu Josephovy jednotky.

Na safetym budou startovat Locke a Jones, kterého trochu trápilo zranění. Zbytek jsou prakticky nováčci. Key, Skinner, Smith budou čekat na příležitost. V přípravných utkáních se blýskl hlavně Smith, který přispěl ve speciálních týmech a při pobytu na hřišti zapsal dvě íčka a zisk míče po fumblu. Na tři zápasy omezeného času slušná produkce, byť proti slabším týmům. Vidět byl i Skinner, jehož pohyblivost je u vysokého safetyho nečekaná.

Mezi cornery budeme spoléhat hlavně na Pata Surtaina II a Ja´Quana McMilliana na slotu. Druhý outside corner bude buď RIley Moss nebo veterán Levi Wallace. Oba vypadali v rámci možností kompetentně. Nováček Abrams-Draine měl dobrou přípravu a tak jsme neriskovali jeho případnou krádež ve waiverech.

Jedenáct defenzivních backů je poměrně vysoké číslo. Avizuje velké využívání nickel a dime formací. Plus přínos ve speciálních týmech, kde jsou rychlí tvrdí hráči základem úspěchu.

Lutz, Dixon, Fraboni. Stejná sestava jako loni. Když si kluci odpustí ten jeden dva kiksy, které loni předvedli, nemám s touto trojkou problém. Dixonovi jsme sice přivedli konkurenci do kempu, ale mladý Gill veterána nepřestřílel a tak jsme vsadili na jistotu.

Tréninkový tým:

  1. RB Tyler Badie
  2. WR Lil’Jordan Humphrey
  3. WR Michael Bandy
  4. WR David Sills
  5. TE Thomas Yassmin
  6. FB Michael Burton
  7. OL Will Sherman
  8. OL Nick Garguilo
  9. OL Calvin Throckmorton
  10. DT Jordan Miller
  11. DL Matt Henningsen
  12. OLB Dondrea Tillman
  13. CB Reese Taylor
  14. DB Quinton Newsome
  15. DB Tanner McCalister
  16. ??
  17. ?? ??

Dle očekávání se k nám vrátili veteráni Michael Burton a Lil´Jordan Humhrey, se kterými jsme byli určitě na této skutečnosti domluvení. Využili jsme jejich veteránského statusu k ochránění, některých mladých hráčů, kteří by museli projít waivery.

PUP (Physical Unable to Perform) seznam:

  • ILB/OLB Drew Sanders
  • S Delarrin Turner-Yell

IR (Injury Reserve) seznam:

  • CB Damarri Mathis

Co říkáte na naší sestavu vy?

Překvapilo vás nějaké jméno?

Od koho čekáte skvělý rok?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář