Tréninkový kemp – den 4

Obrana vzala čtvrtý den zase vážně a odnesl to Teddy Bridgewater třemi íčky (a mohlo jich být klidně víc). Defenzivní hráči tak ukázali potenciál k turnoverům i do sezóny a Teddy dostal lehčí facku, že se i jako „checkdown“ týpek musí postarat o míč.

Chvilka s Vonem Millerem

Až do dneška hrál Teddy Bridgewater roli skvěle připraveného spolehlivého QuarterBacka. V drilech 11 na 11 se mu ale vůbec nedařilo. Přitom Teddy začal velice dobře. Několik kompletací, skvěle umístěný míč na Jeudyho, který musel prokázat dobrou koncentraci. Velkou část „viny“ na tom má sešlápnutý plynový pedál obrany. První interception vznikl po tečování míče McTelvinem Agimem. Hned v následující hře Teddyho pas na Jeudyho ideálně přečetl odpočatý Kareem Jackson. Po tréninku se snažil Fangio Teddyho podržet tím, že tuhle coverage použila defenziva během kempu poprvé a trenéry zajímalo, jak si s tím QB poradí. Třetí Teddyho interception přišla po další teči Agima a obětavé šipce Kareema Jacksona.

Mezitím měl Drew Lock dobrý den a nedělal chyby. I on byl několikrát blízko íčka, ale „skoro“ íčka se nepočítají. Alespoň oficiálně, trenérům se takové hody líbit nemusí. Lock měl dnes 12 kompletních pasů z 15 hodů. A ze tří nekompletních přihrávek byly 2 dropy.

Že by se Lock něco naučil? Při 4 a 2 koukal nejdříve doprava, než našel Fanta nalevo pro zisk 11 yardů.

Je nutno podotknout, že dnes měl Teddy o 12 hodů pernější den a tak můžeme čekat, že v blízké budoucnosti i Locka čeká trénink, při kterém si pořádně zahází.

Dnes dala obrana Bridgewaterovi pořádně co proto a můžeme čekat, že Lock pohoří podobným způsobem až to Fangiova jednotka na Drewa rozbalí ve stejném stylu. Dnes si však oba QB prohodili role.

Po čtyřech dnech ostrých tréninků má papírově v souboji o QB1 lehounce navrch Drew Lock. Nicméně jsme stále na začátku. Dva tréninky proběhly bez ochran, dva ve skořepinách, žádný v plné zbroji. Určitě jsou tu první náznaky, ale cesta do cíle je ještě hodně dlouhá a bude také hodně kostrbatá. Doufejme, že oba QB budou své výkony jen vylepšovat a že budou mít trenéři příjemně zamotanou hlavu a nebudou vybírat toho pomyslného jednookého mezi slepými.


Naši mladíci vystrkují růžky. Je určitě dobré vidět, že se tvrdá práce vyplácí. Minulý rok výkonnostně poskočil Dre’Monte Jones a letos to vypadá, že by jej mohl napodobit McTelvin Agim. Ten by se mohl stát hodně zajímavým hráčem do rotace. 140 kg vážící Defenzivní lineman se umí na tuto hmotnost skvěle pohybovat a dokáže na Ofenzivní lajnu konzistentně vyvíjet tlak. Do toho od Shelbyho Harrise evidentně něco odkoukal, čehož jsou důkazem dvě tečované přihrávky, které skončily v náručí pozorné secondary. Určitě jej budeme i nadále sledovat.


Naše defenziva vypadá velmi dobře. Není to jen o dnešních třech chycených interceptionech. Po celý kemp můžeme vidět stálý tlak naší front seven na QuarterBacky, kterým secondary povoluje jen malá okna pro přihrávky. Von Miller vypadá jako Von Miller. Kyle Fuller a Ronald Darby potvrzují, proč jsme je podepsali a mohou se stát jedním z nejlepších CB tandemů v lize. Bryce Callahan je na slotu špička. Defenzivní lajna umí vyvinout tlak každou rozehru. Patrick Surtain si vede jako zkušený mazák. A to do hry ještě nezasáhl Pro Bowler Bradley Chubb, který je stále šetřen. To vše pod taktovkou jednoho z nejlepších defenzivních trenérů současnosti Vica Fangia. Pokud nás podrží zdraví a útok to obraně „nebude kazit“, můžeme a měli bychom od naší obrany očekávat výkony v TOP3 ligy.


Pěkná brzda na tak velkýho chlapa

Střípky

  • Dnešní trénink naživo sledovalo přes 3000 fandů
  • Bobby Massie dnes, podobně jako předtím Calvin Anderson, strávil druhý den za sebou na pravém tacklu první Ofenzivní linie
  • S první obranou si zahrál Justin Strnad. Nahradil v ní Jewella, který má menší problém s třísly.
  • I nadále má Tyrie Cleveland problém s dropy
  • I nadále o sestavu vší silou bojuje Trinity Benson
  • DE Marquiss Spencer (7.kolo draftu) se pomalu vylepšuje své slabosti, ale jeho tempo je u trenérů v pohodě
  • RB Javonte Williams zatím potvrzuje vlastnosti, pro které jsme si pro něj došli ve druhém kole draftu. Ukazuje všestrannost, umí běhat routy stejně jako běhat s míčem, solidně blokuje. Trenéři jej plánují tvrději testovat, aby ukázal své limity.
  • Dobrý den měl i ALexander Johnson, který solidní hru v coverage podpořil kvalitními výkony proti běhu, kdy ukázal dobrou vizi, připsal by si několik skládek pro ztrátu a skvěle udržel krok s RB při bězích až k vnějšku hřiště.
  • OLB Miller s Reedem by i dnes odešli s několika sacky
  • KJ Hamler bude platným hráčem, i dnes tři zachycené přihrávky
  • TE fort měl dnes hezký catch u postrtanní čáry a svůj boj o místo v sestavě nevzdává
  • FB Adam Prentice měl produktivní den. Zachytil pár pasů a předvedl parádní hlavní blok při běhu RB
  • Pita Taumoepenu začíná taky ukazovat pass rush schopnosti a umí i skládky pro ztrátu

Zdravotní okénko:

  • Nováček CB Kary Vincent Jr. se po umístění na COVID-19 seznam dostal dnes poprvé mezi své spoluhráče. Na svůj první ostrý trénink ale přišel pozdě.
  • Tim Patrick se vrátil do plného tréninku po včerejším výpadku, kdy necítil koleno v top formě.
  • NT Mike Purcell bude týden v klidovém režimu po vyvrtnutém kotníku.
  • LB Josey Jewell se dnes nezapojil, jelikož jej něco tahá v tříslech.
  • Rekonvalescence LB Barona Browninga neprobíhá nejlépe a jeho návrat je ve hvězdách.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář