Přípravný zápas 3 – LA Rams

I ve třetím přípravném utkání jsme si připsali výhru. V prvním domácím zápase jsme porazili LA Rams 17-12. Přípravné duely jsme tak vyhráli 3 – 0 a můžeme jen doufat, že budeme pokračovat na vítězné vlně i v sezóně, kde se to začne počítat od nuly a naostro. Nyní jsme si udělali dobrý pocit, zvýšili sebevědomí. To důležité teprve přijde a tam bude potřeba na preseason výkony navázat.

Nabízelo se hned několik palčivých otázek. Jak si povede Teddy Bridgewater jako starter? Nepředvede Drew Lock výkon, který zamotá trenérům hlavy? Jak zabojují hráči, kteří stále nemají jistotu sestavy? Jak budou vypadat v ostřejší akci Von Miller, Courtland Sutton , Albert Okwuegbunam, Josey Jewell, Melvin Gordon? Nezraní se někdo? Jak si vedly speciální týmy? Pojďme se na otázky pokusit odpovědět.

Highlights facebook: https://www.facebook.com/Broncos/videos/891821161521020

Zaťukejte na dřevo. Ťuk ťuk ťuk. Nikdo se zásadně nezranil. Pár šrámů jsme dozajista nasbírali, ale nikdo zatím nepřišel o sezónu. Ještě nás čeká pár tréninků před ostrým startem sezóny 12. září, tak si držme palce. Zdraví hráčů je pro dobrou sezónu to hlavní.


Teddy Bridgewater v zápase startoval jako QB1 a nevypadalo to z počátku nejlépe. Teddy začal bilancí přihrávek 0-4 respektive 1-6. Na všechny tyto nekompletní přihrávky si receiveři sáhli. Některé nekompletace by se daly považovat za dropy. Některé byly lehce za, nebo lehce vysoko. Určitě započítejme game plan, který chtěl dostat do hry hlavně hráče, kteří se přípravných zápasů účastnili poprvé a měli si užít a vyzkoušet zápasové tempo. Určitá nesehranost a lehce na sílu tlačenka na tyto hráče měla vliv na hru ofenzivy.

Teddyho jsme mohli vidět ve třech drivech – první skončil 54-yardovým FG Brandona McManuse a druhý byl tři a ven. První útok se nejdříve zahříval. Třetí drive byl už úplně jiná. Teddy 5/5 a TD Courtlanda Suttona. Ano, Court je zpět. (Zatím hraje s ortézou, kterou plánuje sundat až bude noze 100% věřit.)

Sutton a parádní routa. Koleno drží.

Teddyho orientace v kapse není tak do očí bijící jako dělová ruka nebo 4,4 rychlost, ale rozhodně není tato dovednost k zahození.

TD Courtlanda Suttona. Všimněte si ale také, s jakým klidem a přehledem Teddy získá čas.

Teddy vytěžoval docela i Tight Endy. Albert O. předvedl pár catchů, kdy neváhal jít do kontaktu či přeskoku soupeře a tak i on vypadá připraven. TE Eric Saubert opět jisté ruce při catchi pro 20 yardů.

Teddy Bridgewater 6/11 pro 62 yardů s ratingem 101,3. Celkově ukončil Teddy přípravné zápasy s bilancí 22/30 pro 241 yardů a měl passer rating pokaždé vyšší než 100. První dva dokonce nad 136. Průměr na drive 4,86 bodů (4 TD, 2FG, punt)

Teddy Bridgewater (k oblíbenosti u rozpolcených fanoušků): „Čestně, některé věci zkrátka nemůžete kontrolovat. Jedna z věcí, které ano je, jak tvrdě pracujete každý den. Jaký typ lídra si přejete pro tým být a jakým typem hráče chcete být. Chci si být jistý, že obětovávám všechno co mám a co je ve mně při vedení týmu a při snaze být tím nejlepším QB, kterým můžu být. Vše ostatní pak zapadne na své místo. Nejsem zde proto, abych byl milován. Nejsem obchodník. Miluju fotbal a miluju hraní za Denver Broncos. Každý den přijdu makat naplno a budu tou nejlepší verzí Teddyho, jakou můžu být, abych pomohl týmu vyhrávat.“

Po třetím povedeném yardu odstoupila většina starterů a nastoupil Drew Lock. První půle nebyla z jeho pohledu nejšťastnější. Byť ji zakončil 1/1 pro 12 yardů. Na strip sacku, který ukončil jeden z jeho drivů se podílela jeho zakrnělá vlastnost citu pro tlak a vnitřních hodin, kdy musí jít míč pryč, protože se hra vyvíjí příliš dlouho. Při této situaci nepřesvědčil tackle Cam Fleming a jen garantované peníze na jeho smlouvě jej patrně zachrání v sestavě náhradníků.

Dlouhé pasy by měly být Lockova přednost, ale tady z dobré kapsy Clevelanda přehodil.
Snaha se Lockovi rozhodně upřít nedá, tady využil nedokonalé skládky a doběhl si pro další yardy.

Naštěstí se i Lock časem zahřál do provozní teploty a ukázal, že bude solidním backupem. Svoji účast ve třetím přípravném utkání v druhém poločase nakonec završil i on povedeným TD drivem, po přesné přihrávce na TE Austina Forta.

Pokud jde o oba QB, nečekám po dnešním zápase v rozhodnutí Vica Fangia, udělat starterem Teddyho Bridgewatera, nějaké kontroverze. Dnešek považuji za potvrzení správné volby.


Proti naší první obraně nastoupila druhá až třetí ofenziva Rams se třetím QB. HC hostů Sean McVay po dobu celé přípravy vsadil na šetření hlavních opor a Rams měli nejmenší podíl hrajících starterů ze všech týmů NFL. Před třetím utkáním jsme byli na 15. místě. Nejvíc starterů využilo Miami.

Rams se celkem dařilo hýbat míčem. Otázkou může být, na jaké obrátky defenziva s Vicem Fangiem šlapala a co jsme si nechali do sezóny za trumfy. DL s OLB se toho ale nebála vypadala v pohodě. Dre’Monte Jones i Shelby Harris vypadali tak, jak měli vypadat. Jones si zvládl poradit i s double týmem. Chubb s Millerem vypadali taktéž slibně.

Von Miller v akci

Secondary si uhlídala svoje a tak pochybnosti zamíří k vnitřním LB. Na jejich hře bude třeba zapracovat. Strnad s Browningem potřebují nabrat zkušenosti a zlepšit kvalitu. Alexander Johnson se nechal jednou dvakrát unést a při jedné z viditelných situací nebyla jeho skládka taková, jaká by měla být. Šlo o QB a tak ho podezřívám, že ho nechtěl v přípravě jen tak zdemolovat (Rams neměli ani backupa). Trošku mi tím připomněl loňské utkání s Jets, kdy nedostatečně složil Darnolda a ten z toho pak vykouzlil big play. Až se k němu dostal podruhé a švihl s ním tak, že Sam musel vynechat další zápas. Josey Jewell vypadl lehce zrezivěle, ale také líp, než se po delším výpadku se zraněnými třísly dalo čekat. První skládku propásl, ale o chvíli později ubránil přihrávku a své působení nakonec vyšperkoval i skládkou pro ztrátu a sackem.


Před dnešním utkáním se určitě řešil post returnera. Diontae Spencera jsme tentokrát neviděli. Taktika Rams však nedala vyniknout žádnému z určených returnerů. Řídký vzduch na Mile High umožnil extra dlouhé kopy a Corey Bojorquez má dělo v noze i mimo náš stadión. Pro Bensona a Hintona to bylo určitě zklamání, protože přehráli Spencera ve hře útoku, ale dnes neměli možnost zvýšit své akcie dobrým returnem.

Coverage speciálních týmů nebyla opět extra spolehlivá. Naši hráči mají velký problém s odpoutáním od bloků a pak ztrácíme mnoho yardů. Na tomhle musíme hodně ale hodně zamakat.

Mimochodem určitě bychom měli zvážit podpis zmíněného Coreyho Bojorqueze, kterého Rams pravděpodobně cutnou, protože mají Johnyho Hekkera. Neskutečnou palbu má tenhle punter v noze.


Střípky

  • První zahřívací akci viděl i RB1 Melvin Gordon. Melvin vypadal v pohodě a z pěti běhů si připsal 35 yardů se sympatickým průměrem 7 yardů na běh. Javonte Williams dnes nehrál vůbec.
  • Mezi RB nejvíce akce zůstalo v rukou a nohou Damarea Crocketta, Stevieho Scotta III a Royce Freemana
  • OLB Malik Reed a OLB Jonathan Cooper ukázali, že si můžeme dovolit nechat Chubba s Millerem občas odpočinout a ušetřit jim síly na důležité herní situace
  • OLB Andre Mintze k nám snad propadne do tréninkového týmu
  • WR Trinity Benson 2/2 pro 34 yardů. Soupisku má dle mého soudu jistou.
  • Obrana v přípravných zápasech neinkasovala ani jeden TD! (Jen tak dál!)
  • PJ Locke III minul jeden hit dost podobně jako hráč Saints při zákroku na Steffona Diggse při „Minessotském zázraku“. Poučil se a ze zápasu odešel s nejvyšším počtem skládek (5+1).

Považuji za překvapující, že jsme nevyzkoušeli v rámci přípravných zápasů ani jednu dvoubodovou konverzi. Přece jen, naši trenéři si přejí hrát agresivně a za druhé, taková konverze nabízí ke zkoušce další krátké yardy v red zone. Možná jsme si ale nechtěli vystřílet kreativní nápady a odhalovat karty.


Nyní nás čekají škrty. Trenéři musí snížit počet hráčů až na číslo 53. Po těchto „brutálních“ propouštěních týmy představí své sezónní soupisky. Většina míst je už obsazena, ale divil bych se kdyby nás nečekalo nějaké překvapení. Roli může hrát i to, že nějaký hráč pravděpodobněji propadne skrz waivers zpátky k nám než hráči jiní. Osobně budu hodně zvědavý, jestli přivedeme někoho zvěnčí.

První zápas sezóny 2021 nás čeká na půdě NY Giants 12.září.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář