Game 2 – @Jacksonville Jaguars – Preview

Kdo: Denver Broncos @ Jacksonville Jaguars

Kde: TIAA Bank Stadium

Kdy: 19. září 2021, neděle, 19:00 (středoevropského času)

45 Tiaa Bank Field Stock Photos, Pictures & Royalty-Free Images - iStock
TIAA Bank Stadium

Poslední utkání soupeře:

  • @Houston Texans 21 – 37 – Prohra

Co nás čeká

Nastoupí Bradley Chubb?

V druhém zápase sezóny cestujeme opět na venkovní hřiště. Tentokrát na Floridu do Jacksonville. To s sebou nese určité komplikace s teplotou, na kterou jsou místní fotbalisti více zvyklí. Ono zkuste hrát fyzicky náročný sport v třicítkách a v plné výstroji. Denver Broncos na to reagovali tím, že odcestovali na jih USA již den předem, aby se nám snad podařilo o něco lépe aklimatizovat.

Celkově nám cestování na východní pobřeží USA příliš nesvědčí a tak může jít o jiný zápas, než se na papíře zdá.

A to vše bez až čtyř starterů top sestavy. (Jeudy, Glasgow, Chubb, Darby)

Oba dnešní soupeři do dnešního zápasu nastoupí s dost jiným rozpoložením. My jsme svůj první duel letošního ročníku NFL vyhráli, zatímco Jaguars prohráli s Houstonem. Další rozdíl je nepochybně ve stavu týmů, ve kterém se nacházejí. Zatímco od Broncos se letos čeká postup do Play Off, tak Jaguars tímto rokem začali nutný rebuild, tedy přebudování týmu.

Tuto etapu Jaguars začali celkově prvním výběrem na letošním draftu. Vybrali si pravděpodobně nejtalentovanějšího QuarterBacka za dlouhou dobu v osobě Trevora Lawrence. Ten ale musí výsostný status nejdříve potvrdit. A to v týmu, který v současnosti nemá až tak široký a kvalitní kádr a svoji cestu k úspěchu teprve hledá.

Nováček na postu QB soupeře je jak naší výhodou tak i nevýhodou. Lawrence se ještě neměl šanci plně aklimatizovat v profesionálním fotbale. Rychlost a tvrdost NFL mu může dělat ještě trochu problém. Stejně tak způsob hry v NFL, který se od univerzitního fotbalu značně liší. Tou naší nevýhodou bude nedostatek zápasových pásek k přečtení ofenzivy Jaguars a mladého začínajícího QuarterBacka na prahu dost možná zajímavé kariéry.

Určitá kontroverze směřuje za novým hlavním trenérem Jacksonvillu. Urban Meyer, který je na své první a dost možná poslední štaci v NFL, dříve trénoval například úspěšnou univerzitu Ohio State. Meyer byl po dobu svých trenérských let v NCAA zvyklý vyhrávat i proto, že měl k dispozici „power housy“ posbírané ze skvělých hráčů. A k tomu má tým Jaguars poměrně daleko. V Ohio State ukončil Meyer působení po závažných zdravotních problémech. Proslýchá se, že se jeho přístup a tréninkové metody NFL veteránům zrovna nezamlouvají. Šuskanda si dále přisazuje a vidí jej jako favorita na post hlavního kouče USC v NCAA.

Objektivně nás v tomto utkání musíme považovat za favority. Opak by byl alibismem. Je zvláštní nás takto vnímat, protože v každém z loňských zápasů jsme byli za outsidera. Čas Jaguárů má teprve přijít a nově formovaný útok Jags by neměl být pro naši obranu nepřekonatelnou překážkou. Víc talentu vidím na naší straně i v porovnání našeho útoku s defenzivou floridského týmu. K utkání musíme přistoupit sebevědomě, ale s pokorou. Ono být favoritem samo o sobě ještě nikdy nikomu žádný zápas samo nevyhrálo. Zeptejte se po prvním kole Bills nebo Packers.

Věřím tomu, že pokud do zápasu nastoupíme koncentrovaně a nepodceníme papírově o něco slabšího protivníka, měli bychom si z floridské sauny odvézt výhru. Pokud budeme hrát jako minulý týden, neměl by to být problém. Ovšem každý zápas je jiný a sám se nevyhraje.


Střípky

  • Obrana Jaguars povolila v 16 zápasech po sobě 24+ bodů (nejdelší řada v rámci NFL historie)
  • Broncos nevyhráli v září 2 zápasy za sebou od roku 2018, kdy jsme vyhráli v prvním i druhém týdnu. Od té doby jsme prohráli osm zářijových zápasů v řadě. Až do letošního prvního týdne.
  • Trevor Lawrence se stal teprve třetím QB od roku 1950 se 3+ TD v prvním zápase NFL kariéry. (Mariotta, Tarkenton) Ti dva předchozí ovšem v druhém zápase měli dohromady jen 2 TD.
  • V minulém zápase Trevor Lawrence prohrál svůj vůbec první zápas regulérní sezóny od střední školy až po NFL. Do utkání s Texans prohrál jen několik utkání v Play Off.
  • Historická bilance Denveru s týmem Jaguars je nyní 6 – 7. Dnes se budeme chtít posunout na vyrovnaný stav.
  • Naposledy jsme prohráli 26 – 24 v roce 2019. Tehdy vedl floridský tým jiný nováček Gardner Minshew.
  • Fangiovy obrany mají proti QB nováčkům (16 a méně zápasů) v průměru tyto statistiky: 57,5% kompletace, 194 naházených yardů, 1 TD, 0,8 INT, 78,1 passer rating, 2,2 sacků.
  • Melvin Gordon běžel během svého TD runu rychlostí 34 km/hod.
  • Teddy Bridgewater měl proti Giants passer rating 115,7, což bylo nejlepší číslo ze všech QB prvního týdne.

Vic Fangio dal v minulém utkání hraním tří čtvrtých downů signál útoku, že mu věří. Taková důvěra od old school HC musela Teddymu Bridgewaterovi a celé ofenzivě nabít sebevědomí. Pohledy „Jsi si jistý?“ jsme nahradili „OK, jdeme do toho!“ Místo ukazování prstu se mentalita útoku posunula k „OK, příště to dáš/dáme!“ Během zápasu je nutné mít krátkou paměť, aby vás pochyby nesežraly a to naši hráči předvedli. Albert O. reagoval na svůj fumble bojovným TD. KJ Hamler odpověděl na strašidelný drop dvěma jistými zachyceními při důležitých třetích downech.

Tak nějak mám v hlavě, že nám ty čtvrté downy nebudou vycházet věčně, tak doufám, že si velkou agresivitou nevykopeme větší díru, než ze které budeme schopni sami vylézt.

Fangiova obrana proti Giants občas zaváhala, ale vidíme alespoň, kde se dále zlepšovat než přijdou ještě tužší zápasy. 13 bodů (respektive 7) bylo ale skvělou vizitkou defenzivní družiny.

Myslím, že Pat Shurmur minule proti Giants odcalloval jedno z nejlepších utkání v našich barvách. Připravoval Teddymu dostatek zajímavých možností v pasové hře a i když se pozemní hře nedařilo proti velmi solidní běhové obraně Giants tak, jak bychom si představovali, střídali jsme celou dobu oba RB, což se nakonec ukázalo jako výhra trpělivosti a důvěry při rozhodujícím TD Melvina Gordona.

V útoku nám bude chybět hned několik týdnů WR Jerry Jeudy. V sestavě se ho pokusí nahradit Kendall Hinton či Diontae Spencer, nicméně čekejme rozdělení Jeudyho přídělu přihrávek spíše mezi osvědčenější cíle Suttona, Patricka, Fanta a další. Zvláště od Suttona bych chtěl vidět 5+ cílených míčů v jeho rukou. Na obranu Jags by také měla platit dvojice Hamler a Spencer, protože měli v minulém utkání značné problémy s rychlonohým Brandinem Cooksem.

V zápase proti New Yorku měl srdeční arytmii RG Graham Glasgow, u kterého stav pozorně monitorujeme a je pravděpodobné, že jej pro jistotu z dnešního zápasu vynecháme. Na jeho místě bychom tak měli vidět Netane Mutiho. Oproti Glasgowovi jde o mladšího a tedy méně zkušeného hráče. Muti udivuje výjimečnou silou, kterou nejlépe uplatňuje v blocích běhové hry. Pasová protekce je u něj nestabilní, ale není vyloženě špatná. Potřebovali bychom od něj konzistentní výkon.

Jaguars už v preseason ztratili na celou sezónu druhý výběr z prvního kola letošního draftu a Lawrencova univerzitního parťáka RB Travise Etienna.

Od OL si budeme slibovat lepší výkon než proti Giants. Pass rush Jaguars je lepší než byl ten NYG.

Budu zvědavý na výkon Teddyho Bridgewatera, který měl proti Giants parádní čísla. Podaří se je zopakovat i proti druhému vyzyvateli Denveru? Bez Jeudyho na palubě? Od Teddyho potřebujeme skvělé zápasy proti slabým soupeřům a dobře zvládnuté zápasy proti těm silným.

TOP QB prospekt posledních let, Trevor Lawrence, hodil v minulém utkání 3 íčka, což se mu nikdy před tím nestalo. My doufáme, že se mu proti nám povede podobně. On na nepříjemný debut bude chtít zapomenout a už nikdy nezopakovat.

Jaguars se v minulém utkání prosadili spíše vzduchem a to hlavně proto, že většinu času dotahovali větší náskok Houstonu Texans. Jejich RunningBack James Robinson patří mezi kvalitní RB, kterému se loni viditelně dařilo a na tyto výkony bude chtít mladý RB navázat proti nám (loni 14 zápasů s průměrem 4,5 yardů na běh při 240 bězích, 7 TD). Mimochodem proti Texans měl Robinson 5 běhů pro 25 yardů s průměrem 5 yardů na běh a to jsou velmi solidní čísla, byť z malého vzorku dat.

Sestava JAX Tight Endů je pro mě neznámá a vykukuje tam jen Chris Manherz jako nadprůměrný blokař, který v minulém zápase zachytil pěkný TD.

Skupinka „juniorů“ WR Jacksonville vypadá dosti nebezpečně. Legitimní WR1 DJ Chark Jr. bude Lawrencův hlavní cíl a hlavně na něj si musíme dát pozor. Univerzální a silový WR Shenault Jr. bude hrozit všude, kde ho OC Jags postaví a Marvin Jones Jr. je už zkušeným WR, který přišel do Jags z Detroitu Lions.

Pozor na DJ Charka, který si z prvního týdne odnesl 3 zachycení pro 86 yardů a TD. I když je Chark největší hrozbou v pasové hře Jags, švýcarský nůž Shenault může hrozit dosti podobně díky univerzálním hráčským schopnostem, byť jeho schopnost separace není elitní. WR Jaguars jsou dostatečně zajímavou skupinou hráčů, aby nás dokázali potrápit.

Od OL Jaguars si neslibuji zázraky a tak doufám ve velký tlak naší obrany převážně skrze LT, RT, RG. Musíme Lawrence donutit k hodům pod citelným tlakem do naší připravené secondary.

Extra pozornost musíme věnovat WR/R Jamalu Agnewovi, který je mimořádně nebezpečným returnerem, kterému bychom neměli dávat mnoho šancí nám to ukázat.


Tak jako v útoku, tak i v obraně jsme ztratili na několik týdnů jednoho ze starterů. Ronald Darby odehrál proti Giants velmi dobré utkání a bude opravdu chybět. Místo něj dostane na outside možnost prvního startu nováček Pat Surtain II, který tímto bude moci napravit dojem z prvního utkání. Věřím mu, byť se na něj Jags určitě zaměří více, než na druhou stranu Kylea Fullera.

Zajímalo by mě, do jaké míry bude chtít třeba zkušený safety Justin Simmons využít častějších přihrávek právě směrem k našemu nováčkovi.

Čistě papírově je naše obrana o level jinde, než budovaná defenziva Jaguars. Ale ani floridský celek není banda nazdárků. V offseason přivedli zkušeného Shaquilla Griffina ze Seahawks, kterého ale za úplného TOP CB nepovažuji. To DT Malcolm Brown byl zásadní podpis a jde o dominantního defenzivního lajnmena, který svou extra třídu ukazoval v minulých sezónách v drese Saints. Zajímavými hráči jsou srdce a duše Jags obrany LB Myles Jack či Josh Allen a K’Lavon Chaisson, kteří jsou talentovanými pass rushery. Právě dvojice Allen/Chaisson prověří kvalitu našich tacklů. Stejně tak jako Brown naše guardy a centra Cushenberryho.

Defenziva dnešních soupeřů dostala od podceňovaného, ale zkušeného týmu Houstonu pořádně na zadek, což je poslalo na širší dno celé NFL. První zápas je lhář! Musíme počítat s jejich lepším výkonem, ale být připraveni využít jejich viditelných slabin naplno. Věřím, že těch skulin tam bude hned několik a že je Teddy Bridgewater spolu s týmem a OC Shurmurem naplno využijí. Nabízí se jak slabší pozemní obrana, tak slabá secondary.

Defenziva Jaguars povolila Houstonu 449 yardů, nechala je zkonvertovat 57,1% třetích downů a dostala TD při 4/6 red zone drženích míče.


Zdravotní okénko

Denver Broncos

  • RG Graham Glasgow – srdeční arytmie – Doubtfull
  • OLB Bradley Chubb – kotník – Questionable
  • LB Jonas Griffith – záda – Questionable (měl by být v pořádku)
  • WR Jerry Jeudy – kotník – IR
  • CB – Ronald Darby – IR

Jacksonville Jaguars

  • RB Travis Etienne – IR
  • CB Tre Herndon – OUT
  • LB Lerentee McCray – Questionable
  • CB Tyson Campbell – Questionable

Vítězné dvanáctero (opáčko)

Zopakuje Teddy dobré utkání i proti papírově slabší obraně Jags?
  • Zůstat zdraví
  • Hrát čistě, nefaulovat
  • Hrát od začátku naplno a hrát až do konce
  • Vyhrát bitvu získaných míčů
  • Rozjet úspěšnou pozemní hru
  • Zastavit pozemní hru soupeře
  • Vzájemná pomoc secondary s pass rushem
  • Red zone offence
  • Red zone defence
  • Použít naše silné stránky
  • Využít soupeřovy slabé stránky
  • Neztratit v souboji speciálních týmů

Broncos @ Jaguars

Rychlost Hamlera a Spencera by měla na obranu Jaguars platit.

Hráči a celý realizační tým Broncos odcestovali na Floridu s cílem vyhrát. Do zápasu míříme jako favorité, což nesmíme brát na zřetel a připravit se pečlivě na slabé stránky soupeře. Chceme si udržet momentum z přípravy a z prvního zápasu sezóny.

V útoku i obraně mají Jaguars několik mezer, které musíme být schopni využít. Trevor Lawrence je zatím v NFL nezkušený QB a byť jde o nesporně talentovaného hráče, nemá kolem sebe ještě top talent, který by nás měl převálcovat. S obranou, kterou před něj postavíme se Trevor ještě nesetkal a byla by ostuda jej nechat proti ní zazářit. Nepočítejme však s extrémním hlášením blitzů. U novářčka, jakým Lawrence je, bude stejně účinné maskovat plány obrany. Budeme se snažit ho zmást a zamotat mu hlavu tam, kde zkrátka nemá a nemůže mít dostatek zkušeností na rozklíčování našich záměrů. Trevor Lawrence se umí ryxchle rozhodovat a házet přesně, jeho talent ruky nemůžeme zpochybňovat. K úspěchu tedy povede nečitelná hra obrany mixovaná s potřebnou dávkou tlaku.

Od úvodu utkání čekám od obou týmů důraz na pozemní hru, aby nebyly útoky pouze jednorozměrné a mohly přejít k play actionům/RPO. Naše obrana potrápila v minulém utkání Saquona Barkleyho 2,6 yardy na běh a tak očekávám, že Jamese Robinsona také nebude šetřit. Tím že Lawrencovi uřízneme běhovou podporu, donutíme jej hrát do naší kvalitní secondary s krajními ataky Vona Millera a snad i Bradleyho Chubba. Troufnu si tentokrát věřit i tlaku středem a někdo z dvojice Shelby Harris a Dre’monte Jones by si mohl připsat sack. Klidně oba dva, kdyby to bylo na mě.

Dvojice Gordon/Williams by měla na defenzivu Jaguars platit. Na pravém guardu OL pomůže silový buldozer Netane Muti. OC Pat Shurmur v minulém utkání oba naše RB pravidelně točil a i to umožnilo Gordonovi být dostatečně čerstvý na to, aby při svém 70-yardovém TD upláchl i daleko lehčím defenzivním backům Giants. Výhodou rovnoměrného střídání RB je také uchování sil do budoucích zápasů v o jeden zápas delší sezóně. Nepřekvapilo by mě větší zapojení RB v pasové hře (očekávám ho). Každopádně doufám ve větší a konzistentní podporu Ofenzivní linie během bloků pozemní hry. A bez penalt.

Na výkonu Pata Surtaina II bude hodně záležet. Jak já bych si přál jeho skvělý výkon.

Ke svému prvnímu profi startu se dnes postaví nováček CB Pat Surtain II. Naši trenéři si od něj hodně slibují. A dokud se neprokáže opak, počítám s tím, že právě on bude častým cílem OC soupeřů, přes který nám budou chtít přijít na kobylku. Čekám proti němu časté nasazování WR1 Jaguárů DJ Charka Jr. Uvidíme jak moc mu zkušenější kolegové v secondary pomohou s tímto nelehkým úkolem.

Už jsem to zmiňoval, ale naší nevýhodou určitě bude to, že na hru ofenzivy Jags je jen málo materiálu a těžko se na ni bude připravovat.

Zatím se dá napsat, že soupeř používá hodně RPO (Run pass option). QuarterBack se dle vývoje určité situace/matchupu na hřišti musí rozhodnout, jestli ponechá míč RB, nebo raději zvolí pas. Reakce obrany je v takových případech klíčová a směřuje nejvíce na schopnosti Inside LineBackerů. Výzva pro Josey Jewella a Alexandera Johnsona. Ve funkčním provedení jde o nebezpečnou a účinnou taktiku. Často se v utkání proti Texans daly vidět i zónové hry a tlak ze strany guardů.

Budeme spoléhat na to, že na naší levé straně obrany bude faktorem Von Miller, který měl proti Giants povedený zápas (2 sacky, 3 skládky pro ztrátu, 5 tlaků na QB). Na pravé straně OL Jaguars figurují RT Jawaan Taylor, který měl první utkání proti Texans solidní, když povolil jen dva tlaky na QB. Měl však problémy s několika penaltami. To pravý guard A.J.Cann měl hrozné utkání se sedmi povolenými tlaky na QB. Von ale ještě spíše Dre’Monte Jones by tak mohli/měli využít slabšího guarda Jags a tudy si chodit pro Lawrencův skalp. Už prozo, že všechny tři Trevorovy íčka byly hozeny pod tlakem.

Očekávejme časté Millerovo zdvojování s výpomocí blokujícího TE Chrise Manhertze. Proto bude důležité, abychom dokázali na tyto situace odpovědět tlakem z druhé strany v podání Malika Reeda či Bradleyho Chubba. Pokud Bradley nastoupí, což stále není jisté. Přes Cama Robinsona by to mělo být průchodné.


Go Broncos!

Od Suttona si slibujeme větší příspěvek než proti Giants, kdy se vracel an trávník po zranění kolene.

Rád bych viděl dominantní výkon naší obrany, která nepustí soupeře přes 15 bodů a udrží čísla obdržených yardů pod 300 (v závislosti na hře útoku). Měli bychom získat nějaké míče, vynutit si soupeřovy chyby. Líbil by se mi dobrý zápas od Pata Surtaina II.

Rád bych viděl další kvalitní útočný výkon se silným běhovým a pestrým pasovým útokem. S příspěvkem Courtlanda Suttona, který by mohl dostat více prostoru k návratu do svých dva roky starých bot.

Rád bych viděl, tak jako minulý týden, že se na výsledku týmu budou podílet dobrým výkonem jak útok, tak obrana.

Rád bych viděl vítězství!

Se vším respektem k soupeři bychom měli tento zápas vyhrát, protože naše soupiska je na papíře zkrátka lepší. Ale tohle je NFL a nic není zadarmo!

Go Broncos!


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář