Game 2 – @ Jacksonville Jaguars – WIN!

Výhra!!!

Vítězná nálada po zápase https://www.facebook.com/Broncos/videos/247116064008849

Očekávané a zasloužené vítězství 23 – 13 nad domácími Jaguars se ze začátku nerodilo snadno. Nakonec jsme si ale po solidním výkonu připsali druhý bod do tabulky a splnili další z postupných úkolů této sezóny.


Highlights

Ze základních statistik vyčteme hned několik zajímavostí. Získali jsme více než dvojnásobek yardů. Naše obrana nepovolila soupeři skoro nic a vyhrála souboj turn overů 2-0. Útok se držel dlouho na míči a v této statistice jsme soupeře jasně válcovali, jak vlivem pevné obrany tak spolehlivě se posouvajícím útokem. Byli jsme extrémně neúspěšní při třetích downech a většinu downů a yardů jsme tedy získávali na první a druhé downy. Takže žádný checkdown přístup, ale spíše delší pasové hry. Další věcí, kterou musíme zlepšit (kromě těch třetích downů) je velké množství penalt. Ale k tomuto tématu se ještě dostanu.

Jaguáři mají nyní nelichotivou šňůru 17 proher v řadě. Z toho 11 o 10+ bodů.

Míče zápasu pro Courtlanda Suttona za kariérní maximum 9 zachycení pro 159 yardů. Další dva míče šly za obránci, kteří zachytili íčka a tedy za Kareemem Jacksonem a Patrickem Surtainem II. Facebook


Jak to probíhalo?

Obrana až na první drive zasluhuje pochvalu.

Od Jaguars jsem čekal zlepšený výkon oproti minulému týdnu a ten se ukázal hned v prvním drivu domácích. Naše obrana začala stejně jako minulý týden poněkud vlažně a Trevor Lawrence nás rozebral, jak se na jedničku draftu sluší. To, bylo ovšem od útoku Jaguars až do konce zápasu prakticky všechno. Talentovanému QB musel zbytek zápasu připadat jako noční můra. Jacksonvillu se ještě podařilo pár povedených kratších her, ale naše obrana to po tom prvním povedeném drivu soupeře zavřela.

Úvodní drive Jaguars měl 11 her a Trevor Lawrence se svým útokem urazil 83 yardů s bilancí 5/7 přihrávek pro 73 yardů a TD. Ve zbylém průběhu utkání Lawrence naházel pouze 45 yardů. Respektive 9 kompletních přihrávek.

Jedno íčko si připsal 34-letý Kareem Jackson, který skvěle přečetl Lawrencovy úmysly. Druhé íčko si po parádní coverage připsal 22-letý Patrick Surtian II a vyrovnal tím výkon svého otce, který si také připsal íčko ve svém druhém profi zápase.

Mimochodem Kareem Jackson měl skvělý zákrok i při screenu Jags. Ti měli vše skvěle nadesignováno a dobře provedeno. Dost blokařů na levé straně a nebezpečný Robinson s míčem v rukách. Na naší straně jen Kareem Jackson po jehož odstranění by šlo o opravdu big play, které mohla soupeři výrazněji pomoci. Kareem se však slizce vysmekl svému blokaři a Robinsona složil. Parádní hra našeho safetyho.

Lawrence si Surtainovu stranu vybíral spíše na začátku utkání, byť pasový TD šel přes zkušeného Kyla Fullera. Trevor donutil Patricka i k citelnému DPI, ale pak jakoby na svou levou stranu zapomněl a mířil většinou doprava. (Kde tedy také neměl úspěch.) Mám za to, že na to měla vliv jak zlepšená hra našeho nováčka, tak viditelně účinnější pass rush, který se stejně jako celá obrana poněkud pomaleji zahříval do provozní teploty. Když se Lawrence na levou stranu vrátil, Surtain se mu odvděčil zachyceným íčkem.

PS2 ve skvělé pozici. Těsná obrana, oči na míči.
  • Kareem Jackson – 6 skládek (4+2), ubráněný pas,1 INT
  • Justin strnad – 6 skládek (4+2)
  • Josey Jewell – 4 skládky (3+1), 2 pro ztrátu
  • Von Miller – 2 skládky, 2 pro ztrátu, 1 sack
  • Bryce Callahan – 3 skládky (2+1), 2 ubráněné pasy
  • Patrick Surtain II – 4 skládky (2+2), ubráněná přihrávka, 1 INT

Von Miller opět skvělé utkání. Sice „jen“ jeden sack, ale jeho přítomnost vedla k několika QB tlakům. Jeho spolupráce s Dre’Monte Jonesem připomíná jeho herní symbiózu s Derekem Wolfem.

Tady příklad „stunts“ spolupráce Malika Reeda s Shelbym Harrisem. Nebylo to jen o Vonovi.
Íčko Kareema Jacksona a skvělá práce Malika Reeda v pass rushi. Spojité nádoby.
Jewellova skládka pro ztrátu

Hodně mě mrzí zranění ILB Joseyho Jewella, který si pohmoždil rameno při zákroku ve Speciálních týmech už v prvním poločase. Do té doby byl hodně vidět. Obnovení zranění kotníku si přivodil i Bradley Chubb a tak budeme napjatě očekávat výsledky vyšetření obou obránců.

  • Trevor Lawrence 14/33 (42,4%) pro 118 yardů, 1 TD a 2 INT. QB rating 30,5 a Passer rating 37,2.
  • Teddy Bridgewater 26/34 (76,5%) pro 328 yardů, 2 TD, 0 INT. QB rating 61,6 a Passer rating 125,6.

Útok hrál podobně jako proti Giants. Jerry Jeudy chyběl a bylo to znát hlavně v prvních drivech. Hodně to bylo cítit, při crossing routech, které má Jerry zkrátka prvotřídní a které by na obranu Jaguars platily. S tím, jak se Courtland Sutton dostal do zápasu, zbyl však na hřišti jen jeden efektivně se posouvající útok.

Teddy Bridgewater opět s podporou playcallingu Pata Shurmura chladnokrevně postupoval drive co drive po hřišti. Situaci jsme si ale komplikovali sami. Ofenzivní lajna měla svoje nahoru a dolů a proti solidnímu pass rushi Jags byla prostupnější, než bychom si přáli. Hlavu mi pomalu dělá Dalton Risner.

Pozemní hře se nedařilo, jak bychom potřebovali a to nás často nechávalo v situacích 3&hodně. Průměr na třetí down byl snad někde nad 9 yardů! Na běhovou hru se musíme do příštích zápasů více zaměřit. Takto, v prvním poločase si nezaběhalo ani jedno mužstvo. Po přestávce se chytl James Robinson (4,3 na běh) a náš Javonte Williams (4,9 na běh). V druhém poločase se občas zadařilo i Gordonovi, ale průměr už si více spravit nestihl (2,4 na běh). Javonte se mi moc líbil, tomu se na zem fakt nechce. Jeho hra je tvrdá a je jen otázka času, kdy se bude prosazovat ještě více. Ale RB jsou závislí na OL a tam nás tlačí bota.

Překvapily mě o něco častější dlouhé pokusy, kterými OC Pat Shurmur testoval slabší secondary domácích. Teddy při nich byl přesnější než minulý zápas a jen zebry nás stály dva tři dlouhé zisky. Soupeři to budou muset respektovat.

A pak že Teddy nehází hluboké míče.

Už v první půli nám nevyšly dvě daleké přihrávky na Suttona. Při první ho stáhl za dres obránce. Bez flagu. Při druhé došlo ke kontaktu s obráncem dříve než ke kontaktu s míčem. Bez flagu. Courtland (i Teddy) se tím ale nedali rozhodit a směřovali ke společnému galapředstavení ve zbytku zápasu.

A kdo říkal, že neumí Teddy rychlé drivy, když bychom potřebovali dotahovat? Po přestávce nás nic nehonilo a v pohodě jsme na 4 hry přešli celé hřiště pro TD Noaha Fanta.

TD Noaha Fanta
  • RB Javonte Williams 13/64 4,9 yardů na běh, 1/1 pas pro 10 yardů = 74 yardů
  • RB Melvin Gordon 13/31 2,4 yardů na běh, 2/2 pasy pro 38 yardů = 69 yardů
  • WR Courtland Sutton 9/12 pro 159 yardů
  • WR Tim Patrick 3/4 pro 37 yardů, 1 TD
  • TE Noah Fant 4/6 pro 33 yardů, 1 TD

Dnes jsme se sami stříleli do vlastních nohou častými penaltami (10/101). Asi se proti nim nedá nic namítat, ale řekněme si narovinu, že rozhodčí mi dnes přišli na straně domácích. Podobné zákroky totiž nechaly zebry u soupeře bez povšimnutí. Hned několik situací bylo posouzeno proti nám. Celé to předznamenala penalta Kyla Fullera, do kterého naběhl WR Jaguars, ale flag letěl proti našemu hráči. Jasné a viditelné tažení dresu Suttona, které by znamenalo posun do red zóny. Místo toho konec drivu. Takových „podezřelých“ situací bylo více.

Jasný faul na 15 yardovce Jags,. Bez flagu.
Jasné držení Vona Millera. Bez flagu.

Snažím se na rozhodčí dívat jako na omylné lidi. Dokážu přejít jednu dvě chybičky. Zvlášť když jsou ty chyby na obě strany a tak nějak se to vyrovná. No dneska to bylo poněkud jednostranné. Utkání jsme navzdory tomu zaslouženě vyhráli, ale doufám, že se jednostranný výkon rozhodčích už nebude opakovat. A to zvlášť v nějakém vyrovnanějším utkání.

Jedinou komplikaci (kromě zeber), která mohla převést momentum na stranu Jacksonvillu, byl return TD Jamala Agnewa. Sebevědomí týmu tím ale neutrpělo. Klidný výkon Teddyho Bridgewatera po této nepříjemné situaci nenechal útok vybláznit a strachovat se o vedení. Dobrá práce. Nicméně stav našich Speciálních týmů mi říká, že si tímto zápasem STC Tom McMahon podřezal židli pro další rok. Neakceptovatelné.

Hned dvakrát minul pokus o Field Goal domácí kicker Josh Lambo, který byl do dnešního dne na domácím hřišti 100%. Naše obrana ho ale donutila v obou případech k delším kopům (52 a 48). Brandon McManus proměnil všechny tři kopy, kdy nejdelší měřil 46 yardů.

Před zápasem jsme řešili dvě zásadní otázky. Jak se podaří zápas Courtlandu Suttonovi po zranění Jeudyho? Jak zastoupí nováček Surtain zraněného veterána Darbyho? Myslím, že to od obou nebylo zlé. 🙂

Přál jsem si v utkání vidět obě naše hlavní fáze ve formě a to jsem viděl. Jak obrana tak útok se podíleli na výhře a my tak po asi sto letech vypadáme jako komplexní tým. Uvidíme, jak se na našem sebevědomí podepíší silnější soupeři.


Už za týden nás čeká první domácí zápas. My čekejme bouřlivé přivítání na Empower Field at Mile High. Ono už se nějakou dobu nestalo, že bychom tam hráli s pozitivní bilancí. Navíc po dvou venkovních zápasech. Byť šlo o papírově slabší soupeře. Já už mám teda radost z toho, že je někdo slabší a my tuto skutečnost potvrdíme. Jak jsem připomínal dříve, minulý rok jsme byli za outsidery v každém hraném utkání a tak jde o příjemnou změnu.

Do příště musíme výrazně vylepšit pozemní hru a odstranit časté penalizace, které narušují rytmus naší hry. Coverage speciálních týmů musí jít do sebe a nebrzdit zbytek týmu.

Go Broncos!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář