Game 3 – New York Jets – WIN!

Výhra!!!

Highlights: https://www.facebook.com/Broncos/videos/1030106167745703

Tři ze tří. Tak nějak jsme si po zveřejnění rozpisu sezóny její začátek představovali.

Až na ty zranění. Bohužel ani třetí utkání sezóny nebylo v tomto ohledu výjimkou a počítáme další ztráty. Zápas nedohráli WR KJ Hamler, RG Graham Glasgow, LG Dalton Risner, LB Jonas Griffith. Budeme doufat, že zranění nebudou vážná a všichni se letos ještě na trávník vrátí. Minimálně u obou guardů jsem lehký optimista.

Teddy B: „Nyní jsme vyzkoušeli chuť vítězství, víte, a my u toho chceme zůstat. Vždy je zde místo pro zlepšení a to je na této hře krásné, že vás vždy udrží v pokoře. Tak dlouho, dokud si udržíme toto nastavení o tom, že musíme být pokorní a že naše nejlůepší zápasy jsou ještě před námi, můžeme se pohnout dál. Je to skvělé začít 3-0, vybudovat si sebedůvěru a my chceme aby to pokračovalo.“

  • Zach Wilson 19/35 (54%) pro 160 yardů, 0 TD, 2 INT. 42,6 passer rating. 5 sacků.
  • Teddy Bridgewater 19/25 (76%) pro 235 yardů, 0 TD, 0 INT, 104,6 passer ratingy. 2 sacky.

  • Jets naběhali po zemi 43 yardů, což je o dva yardy více než ztratili při sacích
  • Vyhráli jsme třetí zářiový zápas, po předchozích osmi prohrách v tomto měsíci
  • Jets prohráli 12 zářijových zápasů v řadě
  • Jets už 14 zápasů v řadě nedokázali obrátit poločasovou prohru
  • INT Justina Simmonse byl jeho 17. v kariéře.

New York Jets @ Denver Broncos – jak to probíhalo?

Tam, kde s Jaguars naše obrana skončila, tak tentokrát i začala a pokračovala v tom celý zápas. Těžko se dá minout nula na kontě obdržených bodů. Defenziva v plné míře využila slabší Ofenzivní lajnu soupeře a nezkušeného QB Zacha Wilsona za ní nešetřila. Připsali jsme si hned 5 sacků. Miller s Reedem byli nastěhování u Wilsonů doma a pozadu nebyli ani ostatní hráči front seven. Hlavně Alexander Johnson řádil jak černá ruka – 5 skládek, 2 pro ztrátu, 2 sacky, ubráněná přihrávka.

Nerad bych ale vyzdvihoval jen jednotlivce. Jako celek působila naše obrana velice kompaktně. Na všech levelech hřiště se hrálo naplno a byl totak pro dvojku draftu Wilsona hodně dlouhý a nepříjemný večer. Double týmy na Millerovi daly vyniknout Reedovi, který QB Jets naháněl jak škodnou a dnes se mi hodně líbil. Jets se snažili cílit na draftovaného mladíka, ale Patrick Surtain II si odehrál svoje – 5 skládek a 1 ubráněný pas.

Obrana proti běhům soupeře fungovala a nenechala Tryskáče se něčeho zachytit. 43 yardů po zemi je dosti solidní vizitka.

Sack Vona Millera.
Povedená akce Malika Reeda, která se v těch nejčastějších statistikách ale neobjeví. nezapomínejme ani na tuto černou práci.
Dokud Vonster tancuje, je všechno OK.

Kromě agresivních průniků Reeda a Johnsona mě zaujala spolehlivá hra Shelbyho Harrise a Mikey Purcella. Dre’mont Jones vyrůstá v dominantního Defenzivního lajnmena, když několikrát ukázal rychlost i sílu. Vona Millera nezastavily ani double týmy a pro svůj sack si stejně došel, když exkluzivní rychlostí obešel jak blokujícího TE tak OL.

Párkrát jsem si všiml, že chyběl Josey Jewell, coby dirigent obrany. Alexander Johnson není zvyklý defenzivu řídit a Justin Strnad by jako nováček potřeboval občas poupravit. Jets však tyto domluvy na poslední chvíli neuměli potrestat a Strand si tak odehrál svoje. Časem přijde víc zkušeností a tyto situace se přirozeně vylepší.

Poslední ofenzivní drive Gang Green jsme odehráli s náhradníky. Při rozestavení hráčů byly k vidění určité zmatky, nicméně i druhý tým se o vítězství zasadil svojí „troškou“, když poslední zbytky snah utnul svým prvním kariérním íčkem nováček safety Caden Sterns.

I ofenziva odehrála zápas, jako všechny předchozí. Kliďas Teddy předával míč našim RunnningBackům a přesnými pasy řešil obranu Jets. Oni ti RB neměli bůhvíjaký průměr na běh, ale jak Williams, tak Gordon předvedli pár delších běhů a soupeř přehustil Box, jako to udělali i předchozí soupeři.

V pasové hře chyběl Jeudy a velice brzo musel odstoupit i Hamler. Tentokrát jsme se příliš neobraceli na naše Tight Endy a více jsme zapojili RB. Williams 3/4 pro 33 yardů, Melvin Gordon 1/2 pro 21 yardů. Skvěle si vedli Tim Patrick s Courtlandem Suttonem, kteří předvedli soustředěný výkon a když to bylo potřeba, pomohli útoku spolehlivým catchem. Tim Patrick řádil 5/5 pro 98 yardů. Sutton 5/5 pro 37 yardů.

Tentokrát jsme tedy naše TE úplně nevyužili, ale co nebylo dnes, může být příště. Zbyli nám dva legitimní WR starting kalibru a tak budou yardy od TE potřeba. Velkou součástí naší ofenzivní hry zůstanou RB a to jak po zemi, tak ve vzduchu, kde se oba ukazují v dobrém světle a DC protivníků je musí respektovat. Fangio se Shurmurem se pokusí najít způsob, jak vylepšit pozemní hru proti napěchovaným boxům, protože tam bychom se mohli vylepšit a soupeře ještě víc přitlačit ke zdi.

Teddy Bridgewater předvedl další efektivní výkon. Oproti utkání s Jaguáry jsme se tolik nepouštěli do dlouhých hodů, protože front seven v čele s Quinnenem Williamsem, Fatukasim a CJ Mosleym dala naší OL zabrat. Odešli jsme ale se ctí, stejně jako defenziva Tryskáčů, která zatopí ještě dalším soupeřům. Bohužel pro Jets jejich tým doplácí na sterilní útok, ve kterém zkrátka chybí kvalita, na kterou by se mohl nezkušený QB spolehnout.

Líbilo se mi, jak Bridgewater zkušeně prochází přes své ready. Párkrát skončil až u své čtvrté volby. Tady jde kredit nejen za ním a jeho stylem, ale taky za OL, která mu tu potřebnou půl sekundu dá.

V prvních dvou utkáních hrál náš útok velmi čistě. Dnes si to ovšem vynahradil několika menšími tresty. Jen Noahu Fantovi jsem napočítal tři zbytečnosti. Věci jako je třeba trest za Ilegální formaci, by si měla opora naší ofenzivy pohlídat.

Naši RB jsou v poli nebezpeční. Všimněte si ale pohybu Teddyho B, jak procházel jeden read za druhým včetně resetu nohou a pozice odhodu.

V současné době disponuje náš tým efektivní pasovou hrou, která trestá soupeře, pokud se příliš zaměří na obranu naší běhové hry. Třetí downy jsou trochu problém a problémem jsou taky krátké situace před end zónou. Duo našich RB ale dělá skvělou práci a navzdory průměru kolem 3 yardů na běh nutí soupeře k respektu.

K end zóně by to šlo…

Denver Broncos hrají komplexní fotbal, kdy se na výsledku podílí jak útok, tak obrana. To vidím jako zásadní zlom v náladě týmu. Po několika letech už to není „Hej obrano, když ubráníš nulu, tak alespoň remizujeme.“ Teddy s útokem jsou schopní posouvat míč po hřišti, připisovat body a dát odpočinout obraně. Až mi někdy přijde, že obrana končí zápas v suchém triku, ale z útočníků leje pot. Přeháním samozřejmě, ale některé záběry třeba na naše ofenzivní lajnmeny hovoří za vše.

Dokud bude Shurmurova ofenziva hrát podobně jako dosud, máme důvod věřit v Play Off. Pokud teda nebudeme tak cca po sedmém kole hrát s tréninkovým týmem, to už by bylo asi moc.


V neděli nás čeká první z papírově silných soupeřů. V dalším domácím zápase přivítáme tým Baltimore Ravens s QB Lamarem Jacksonem. Měření sil s primárně běhovým týmem bude zajímavým zpestřením konce víkendu. My budeme držet pěsti a fandit našim barvám s tím, že bilance 3 -0 nemusí být konečná a že může a bude ještě líp.

Go Broncos!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář