Game 5 – @Pittsburgh Steelers – Preview

Kdo: Denver Broncos @ Pittsburgh Steelers

Kde: Heinz Field

Kdy: 10. října 2021, neděle, 19:00 (středoevropského času)

Heinz Field, Pittsburgh Steelers football stadium - Stadiums of Pro Football

Denver Broncos @ Pittsburgh Steelers – úvod

I tenhle článek bude hodně stručný. Nějak jsem po minulém výplachu nenasedl zpátky na koně. Kopa práce, děti na krku, zajímavý film v TV (Predestination),…

Bilance dnešních soupeřů by evokovala poměrně jasnou záležitost, ale k tomu bude mít zápas na Heinz Field hodně daleko. Obrana Steelers nám sakra zatopila minulý rok, kdy nás smetla podobně jako minulý týden Ravens. Mimojiné nám zranili Drew Locka, který musel střídat a zastoupil jej Jeff Driskell. Černožlutí možná nehrají na loňské úrovni, ale ti hráči to stále v sobě mají. Čekají na probuzení. Jak jim to sepne, bude to zase ta extrémně nebezpečná agresivní jednotka okupující přední příčky defenziv NFL. Včetně největšího množství sacků. T.J.Watt, Cameron Heyward, Minkah Fitzpatrick, Devin Bush,… Respekt. Dost nerad bych byl fandou týmu, na kterém se tahle obrana zase chytí.

Útok Steelers nešlape jak by měl a i u něj budu doufat, že to ještě minimálně jeden zápas vydrží. Ben Roethlisberger vypadá za nesrovnanou a z nutnosti omlazenou ofenzivní lajnou unaveněji než dřív a praktická absence pozemní hry na něj klade nároky, které jakoby přesahovaly jeho současnou formu a schopnosti. Něco poděláme, něco vypustíme a Big Ben bude zpátky se svýma 5 TD vzduchem. Arzenál má neskutečný. Ebron, Smith-Schuster, Claypool, Johnson, Harris.

Utkání se Steelers očekávám v obavách. Steelers připomínají golema, kterému někdo nasadil šém jen tak šejdrem. Kolos se hýbe, něco hraje, ale chybí mu plný výkon. Ofenziva strádá na absenci pozemní hry za tápající OL a obrana nemůže najít svůj drajv, byť jsou všechny dílky puzzle na svém místě. Naším úkolem bude, abychom v útoku udrželi defenzivu Steelers i nadále mimo svůj rytmus a v obraně musíme docílit dalšího mizerného dne budoucího Hall of Famera Big Bena. Určitě nechceme golemovi ten šém spravit, aby nás rozdrtil pod sílou útoku a obrany zároveň. Takže bez blbostí, bez penalt, bez dropů, zato pozorně, pokorně a s plným nasazením.


Denver Broncos @ Pittsburgh Steelers – týmy

Mike Tomlin má za Steelers odkoučováno už drahně let a těch zkušeností nebude váhat využít proti nám. Očekávám výhodu pro Pittsburghský realizační tým, který musí dorovnat hráči na hřišti. Mimochodem Mike Tomlin coby HC Steelers nekoučoval sezónu s negativní bilancí.

Útok Steelers nešlape a fakt nestojím o to, aby jim to začalo jít dnes. Ten potenciál je tam ale nepřehlédnutelný. Zatím černo-žluté brzdí slabé výkony Ofenzivní lajny. Ta už druhým rokem neumí zásadním dílem podpořit pozemní hru a odejmout tak kus břemena z Benových zad. Nutí tak stárnoucí kolos do 50+ hodů za zápas a to už se zdá býti příliš. Se vším respektem, naším cílem musí být prohloubení této mizérie.

Vážně doufám, že tentokrát nebudeme pouštět daleké big plays, protože vhodných hrozeb mají Steelers dost. Tohle si musíme pohlídat. Celý zápas. Nechci vidět dalšího Browna nebo tak.

Pozor na TE Frelemutha, spolehlivý nebezpečný cíl.

Ještě daleko větší pozor musíme dávat na Diontae Johnsona, rychlíka, který je jedním z nejlepších WR v hodnocení proti zónové obraně.

Obě obrany patří k výkvětu ligy. V minulém zápase jsme proti Ravens vsadili na pozemní obranu přecpaným boxem. To se plus minus povedlo, ale ke zdárnému cíli to nevedlo. Za vydatné nepomoci bezradného útoku. Naše obrana tak byla na place furt a s tím je nutné něco udělat.

Bude důležité, aby náš útok našel svůj rytmus a navázal na styl hry z vítězných zápasů. Potřebujme dlouhé drivy, body, dobrou pozemní hru. Utahat soupeře. A to vše proti opravdu nebezpečné obraně s agresivním přístupem s ne úplně top ofenzivní lajnou.

Vsadil bych si na to, že v zápase nepadne moc bodů a budou se trápit oba útoky proti lepším obranám. Zápas tak bude pro oba týmy neustále na dostřel a proto se bude hrát naplno až do konce. Můžou a budou rozhodovat chyby, fumbly, tresty, íčka…

Tohle bude bitva.


Střípky

  • Obrana Broncos povolila v dosabadním průběhu ročníku 12,3 bodu na zápas, což je nejméně od roku 2009, kdy to bylo 6,5.
  • 2021 Broncos nepovolili jednomu běžci více jak 60 yardů v jednom zápase. Pitsburgh má průměr 55,3 yardů po zemi na zápas (nejhorší v lize).
  • Denver je jedním ze tří týmů, který má dva RB se 175+ naběhanými yardy (Dallas, Cleveland)
  • Big Ben nehodil více jak dva TD ve 4 zápasech v řadě, což je jeho nejdelší taková řada.
  • Tři venkovní zápasy v řadě jsme nevyhráli od roku 2015.
  • Od roku 1990 plných 77,8% týmů s bilancí 4-1 udělalo Play Off. V porovnání s 49,4% týmy s bilancí 3-2.
  • Pro Steelers pak počty vypadají tak, že se startem 2-3 postoupilo od roku 1990 21,3% týmů a s 1-4 pouze 7,3%.
  • Big Ben má proti nám skvělé statistiky. 69,4% kompletace, 336 pasových yardů na zápas, 2,29 TD, 1,7 íček, 92,6 QB rating. Chtělo by to srazit výrazně dolů, až na ty íčka ty zase můžeme navýšit.

Zdravotní okénko

Denver Broncos

  • WR Courtland Sutton – Questionable
  • RB Melvin Gordon III – Questionable
  • CB Pat Surtain II – Questionable
  • WR/PR/KR Diontae Spencer – Questionable
  • QB Teddy Bridgewater – Questionable

Denver Broncos – IR

  • WR Jerry Jeudy 4-6 týdnů
  • CB Ronald Darby – vrátí se v pátém týdnu
  • OLB Bradley Chubb – 6-8 týdnů
  • CM Michael Ojemudia – možný návrat ve čtvrtém týdnu
  • CB Essang Bassey (Reserve/PUP) možný návrat v sedmém týdnu
  • Albert Okwuegbunam – hamstring
  • ILB Josey Jewell – mimo celou sezónu
  • RB LeVante Bellamy – mimo celou sezónu
  • RB Adrian Killins – mimo celou sezónu
  • OL Cody Conway – mimo celou sezónu
  • OL Brett Jones – mimo celou sezónu
  • LB Natrez Patrick – mimo celou sezónu
  • WR DaeSean Hamilton (Recerve/NFI) mimo celou sezónu

Pittsburgh Steelers

  • CB Cameron Sutton – OUT
  • DT Carlos Davis – OUT
  • WR James Washington – OUT

Dalton Risner s Grahamem Glasgowem se snad vrátí na svá místa guardů a posílí tak pasovou ochranu našeho QB. Zda to bude Teddy nebo Drew si ještě počkáme. Doufám v Teddyho. Ale jestli bude mít na koho házet, to je další otázka. Je možné, že z původních chytačů ze začátku sezóny nastoupí do zápasu jen trojice Fant – Williams a Patrick a jen jeden z nich je receiver. Vypadá to na ofenzivní plán běh – běh – běh a občas přihrávka na Fanta s Patrickem.

Začínáme se dost brzo dostávat do fáze, kdy potřebujeme sebezapření od tahounů týmu, abychom pálili z více kanónů než hrát s málo zaučenými náhradníky. Jaký bude výkon Courtlanda Suttona po vymklém kotníku z tréninku? Jestli tedy nastoupí?


Denver Broncos @ Pittsburgh Steelers – zápas

Prohra s Baltimorem nás stála kus nabytého sebevědomí. Prohra je taková hnusná pachuť na jazyku. Už jsme prohráli dřív a tak se s tím musíme vypořádat. Oklepat se, nebabrat se v tom a odvést plný výkon.

Steelers jsou zraněný obr, který je hratelný, pokud navážeme na výkony ze začátku sezóny. Obrana i útok musí hrát hned od začátku a celý zápas. Zastavit běh, donutit Bena házet a nutit jej pass rushem a kvalitní hrou secondary k chybám. Útok musí valit po zemi, byť to bude obtížné a vypomáhat si krátkou pasovou hrou. V základě musíme zase začít kontrolovat čas a to jde jen úspěšnou hrou útoku převážně po zemi.

Musíme se snažit o to, abychom zápas zase kontrolovali. O to jde především. Ravens nám hru nadiktovali a my jsme se jen vezli. Musíme se vrátit do role týmu, který má zápas ve vlastních rukou.

Máme velké problémy se třetíma downama, kdy se často vystavujeme do situace 3&a moc. A tím moc myslím něco jako osm, devět, deset a to se hraje vážně špatně, když víte, že se vám to už na první a druhý down nepodařilo hřiště zkrátit. Proti Ravens to bylo až na poslední drive propastných 10,1 yardů na třetí down.

V ofenzivní lajně Pittsburghu hrají po zraněních opor dva nováčci (LT Dan Moore a C Kendrcik Green). Toho musíme využít! Miller, Johnson, Jones musí pořádně Benovi zatopit. Jestli se náš pass rush neprosadí proti dvěma nováčkům, je někde něco fakt špatně.

Když už nám pozemní hra funguje 4+ yardy na běh, měli bychom využít oba naše RB. Jim to vadit nebude. Při vzájemném střídání šetří síly. Dokud na nás první tři soupeři hráli přecpaný box, tak jsme běhali jsme plus mínus tři yardy na pokus. Ale běhali jsme jak o duši. Proti Ravens jsme měli dvojnásobek yardů na běh a kde nic tu nic. Běhové hry nikde. Někde mi něco uniká. Takhle se to Shurmure nedělá!

Speciální týmy musí limitovat returny. Ray-Ray McCloud je v obou těchto disciplínách trojka ligy.

Těším se na (snad) debut Davida Moorea. V Seahawks předváděl spolehlivé ruce a ty budeme potřebovat. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdybychom zápas otevřeli dalekou bombou na Davida Moorea.


Go Broncos !

Bavíme se tu o soupeři, který v prvním týdnu překvapivě zdolal těžce favorizované Bills. To je náš dnešní soupeř. To je soupeř, který má velkou sílu, ale zatím párkrát prohrál s top soupeři. Tentokrát musíme po všech stránkách předvést top výkon my.

Tohle je páté kolo, předchozí tři jsme vyhráli, jedno prohráli. Dobré týmy si umí s nepřízní poradit, pojďme zabojovat a urvat další kolo pro naše barvy!

Go Broncos !

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář