Game 9 – @ Dallas Cowboys – Preview

Kdo: Denver Broncos @ Dallas Cowboys

Kde: AT@T Stadium

Kdy: 7. listopadu 2021, neděle, 19:00


Ohlédnutí za minulým týdnem

Docela nezvyklé co?

Na začátku tohoto týdne jsem si promýšlel, jak po čase sepíšu regulérní pozápasové shrnutí. V pondělí mi to nevyšlo, ale počítal jsem s úterním vydáním. Pak do toho ovšem přišly pořádné vidle v podání nečekaného tradeu Vona Millera. Dlouholetou oporu týmu, MVP SB50, jsme vyměnili do Rams za jejich výběry v druhém a třetím kole draftu 2022. Von Miller tak po dlouhých deseti letech opouští náš tým, aby nyní pronásledoval šanci na zisk SuperBowlu u jednoho z největších favoritů na zisk této cenné trofeje.

Co na tento trade říkáte?

Za mě musím říct, že je to dobrý tah nového GM Patona. Von Miller je stále skvělým hráčem, když mu patří desáté místo v tlacích na QB. Měli jsme tak možnost za něj získat solidní proticenu. Po sezóně mu končí smlouva a nemyslím, že byl jeho návrat do naší sestavy reálný. Takto máme za jeho služby možnost draftovat hned dva talentované hráče během druhého dne draftu. A to se počítá. Samozřejmě odchod takového hráče může náladu v týmu ovlivnit a na hřišti bude Von a jeho zkušenosti chybět. Proto se začalo spekulovat, že to letos „balíme“ a chceme prodat i další veteránské opory. K tomu ovšem nedošlo. Můžeme se jen dohadovat jestli to bylo tím, že jsme sami nechtěli tým oslabovat, nebo nebyl dostatečný zájem.

Před koncem obchodů (2.lsitopadu) jsme poslali pryč i CB Karyho Vincenta ze sedmého kola letošního draftu do Eagles za šesté kolo 2022. Šatna CB je u nás našlapaná a tka na tohoto kluka bohužel nezůstalo místo. Tento obchod je celkem pod radarem, ale zmiňuji jej proto, že George Paton v dosavadních tradech pustil picky z draftů 2023 a 2024a sbíral picky pro draft 2022. Plánuje Paton nějaký větší obchod v roce 2022? To ukáže až čas.

K sumáři předchozího zápasu jsem se přece jen dostal. Game 8 – Washington Football Team – Win | Denver Broncos


Denver Broncos @ Dallas Cowboys

Hele nelžeme si do ruky. Šance na výhru v tomto zápase se blíží nule. Hodně se blíží nule. To znamená, že by nás soupeř musel neskutečně podcenit, odehrát mizerný zápas, střelit se mockrát do vlastní nohy a museli bychom mít fakt jako úplně mega štěstí.

Obrana Dallasu je lepší než náš útok. Útok Cowboys je lepší než naše obrana. Naše speciální týmy do rovnice nepočítám. Nechci vám zápas znechutit, jen vás psychicky připravit. Tohle bude mít k vyrovnanému utkání daleko.

Je evidentní, že jsou dnešní supeři v úplně jiné pohodě. Nám se herně vůbec nedaří a nepřipsali jsme si zatím jedinou výhru proti soupeřům s kladnou bilancí. No a Dallas letos patří k nejlepším týmům v celé lize – 4.místo.

Dá se říci, že v náš trenérský tým jsem poněkud ztratil víru. Výhodu a naději v tomto utkání hledám v tom, že právě OC Dallasu Kellen Moore se mi moc líbí na kandidáta na případně uvolněný HC post u nás. Tak si jeho práci George Paton bude moci prohlédnout pěkně zblízka. A doufám, že jej z množiny možných uchazečů nevynechá.

Snad jen na postech WR můžeme mluvit o jakž takž vyrovnaném stavu. Na všech ostatních postech je Dallas silnějším týmem. Zvláště rozhodující bude opětovně silná OL domácích Cowboys. To povede ke spolehlivé pozemní hře, proti které nemáme protijed. Cooper s Lambem jsou pak strašidelně silná dvojka na pokrytí.

Zraněného tackla Garetta Bollese nahradí Calvin Anderson. Noah „zvládnu tři penalty na zápas“ Fant je na COVID-19 seznamu a do utkání nezasáhne.

Soupeř odhlásil ze zápasu LT Smitha a snad přes jeho náhradníka půjde cesta k Prescottovi.

Bývalý HC Atlanty Dan Quinn dal obranu Dallasu opět do lajny a ta už není tak průchozí jak tomu bylo loni. Solidní DL doplňuje skvělá LB řada, které kraluje nováček Micah Parsons. Nebezpečným hráčem je CB Trevon Diggs, který vede ligu v počtu získaných íček. Jeho útok na míč je však často vykoupen propadnutím v coverage a tak je dvousečnou zbraní v třetím levelu texaské obrany.

NA IR míří i Bryce Callahan. Předpokládám, že jej dnes nahradí Nate Hairston, jako tomu bylo v minulém utkání po Bryceově zranění. Brzy by se do sestavy měli vrátit CB Mike Ford, Michael Ojemudia, Essang Bassey i Duke Dawson Jr.


Denver Broncos @ Dallas Cowboys zápas

V dnešním zápase jsme jasným outsiderem. A myslím, že rozdíl ve formě, sebevědomí, vedení a nastavení je u obou soupeřů nesrovnatelný. Jeden z lídrů ligy na domácím hřišti proti týmu, který nikoho silného neporazil už roky.

Ať už na to koukám jakkoli, jen životní výkon ve všech fázích nám může přinést nějaký úspěch.

Dominantní OL Dallasu bude dělat tunely do naší DL a nezkušení ILB s tím budou mít strašný problém. Nemám tušení, jak tohle zastavit a nehrát s jedním hráčem v secondary.

Jediná cesta by mohla vést přes potentní ofenzivu, ale žádný ze signálů poslední doby na tuto sci-fi neukazuje. Shurmurův útok je posledních pět týdnů rozsypaný, jak čočka s hrachem v pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Najdeme rytmus v běhové hře a přesných přihrávkách Teddyho Bridgewatera?

Očekávám, že v yardech dostaneme strašnou dardu, podaří se ale naší obraně udržet naši end zónu?

Na naši výhru by si vsadil jen opravdu zaslepený fanda a masochista. Já budu rád za konečné skóre nepřipomínající zcela jednostranný masakr.

Go Broncos !

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář