Game 11 – Los Angeles Chargers – WIN

Vau. Ve veledůležitém utkání s divizním rivalem předvedli naši hráči skvělý týmový výkon ve všech třech fázích hry a vybojovali cenné vítězství.

Preview: „Mám problém s tím náš tým vnímat jako tým s vlastní identitou. Denver Broncos vnímám, jako jednotlivé a talentované hráče, ale na hřišti synergicky fungujeme jen velmi omezeně. Místo toho, abychom čerpali sílu ze spolupráce a působili jako jeden organizmus, rozpadli jsme se na jednotlivé ostrůvky osamělých individualit. A to je v týmové hře zvané Americký fotbal problém.“

Jsem opravdu rád, že tahle moje věta z preview dnes neplatila. Myslím, že nám dnes všichni hráči předvedli, jak se bojuje jako tým. Všichni na hřišti hráli s vysokou intenzitou a svými výkony se vzájemně podporovali. Chtěl bych vídat už jen tyto Broncos, protože s takovým nasazením od prvního do posledního muže od první do poslední vteřiny se dá porazit každý.

Dobrý výsledek se ale nerodil snadno. Začínali jsme na míči a hned při druhém ofenzivním snapu se zranil Melvin Gordon. Netrvalo dlouho a ještě v první čtvrtině padl náhradní levý tackle Calvin Anderson se zraněním kolene. Další ofenzivní lineman Dalton Risner také nedohrál. Zranění QB Teddyho Bridgewatera také už v první čtvrtině byla jen taková třešnička na dortu. Řekl bych spíše hřebíčkem do rakve, protože tak jsem to viděl u sledování TV. Naštěstí se příměr s hřebíčkem nevyplnil…

Melvin Gordon se vrátil do hry a odehrál skvělé utkání. Calvina Andersona nahradil věčný člen tréninkového týmu Quinn Bailey, který si vedl natolik slušně, že si vysloužil míč zápasu. Risnera nahradil Netane Muti a i on neudělal ostudu.

To náhradník za Teddyho Bridgewatera Drew Lock byla jiná kapitola zápasu. Drew nastoupil do třetího drivu Broncos. To už jsme vedli 7 – 0 po několika 3&ven Chargers a běhovém TD Teddyho Bridgewatera. Drewovi se se štěstím podařilo dojít pro TouchDown. Hned při své druhé hře si při stavu 3&3 ponechal míč a chtěl udělat yardy po zemi. Byl však složen Joeym Bosou a fumbloval. Tady nám pomohlo štěstí, které přeje připraveným. Míč totiž směřoval dopředu, kde jej pohotově zalehl Tim Patrick pro první down. Následovaly 4 RB běhy, nekompletní pas a TD běh Javonte Williamse. 14 – 0.

Do poločasu jsme se dostali na míč ještě dvakrát. Nejdříve to bylo tři a ven. Podruhé to bylo stále za stavu 14 – 0 a dvěma a půl minutami do konce. Čekal jsem, že nebudeme vymýšlet kraviny a zkusíme ukrojit co nejvíce času, než se v kabině srovnáme. Případně se ideálně dostaneme na dostřel FG. Místo toho si Lock vybral další slabou chvilku. Teddy B. s bolestivou grimasou sledoval od postranní čáry, jak Drew Lock zcela nesmyslně přihrál do rukou safetyho Derwina Jamese. I tentokrát štěstí přálo připravenému. Soupeř nabídkou nepohrdl a trestuhodné íčko potrestal TouchDownem Austina Ekelera.

NFL jde stále dopředu. Někdy dostanete druhou či třetí šanci. Někteří naši hráči jich dostali víc. Museli se do sestavy probojovat přes kopu dřiny, krve, zklamání, tréninkové týmy. Třeba i jen do rotace. Mike Purcell, Shelby Harris, DeShawn Williams, Calvin Anderson, Quinn Bailey a další by mohli vyprávět. Jenže post QuarterBacka je v tomto specifický. QB je zkrátka zcela klíčový muž v týmu, kterému je celá ofenziva šitá na míru. A tak, jak je současná NFL krutá k dobouchaným RunningBackům, tak ještě hůře jsou na tom QB. Určitě si nemyslím, že Lockův záskok byla lehká věc. Těžké utkání, trénoval převážně s druhým týmem, OL bez starterů atd., Plně však věřím v to, že když tu šanci dostanete, musíte ji využít. Když se před mnoha lety zranil QB Patriotů Drew Bledsoe, nastoupil za něj podceňovaný QB z Michiganu Tom Brady. Ten svoji příležitost plně využil a to další už je jen legenda. Drew Lock dnes odehrál jednu čtvrtinu a dvakrát ztratil míč. Jednou jej ještě zachránil pohotový Toim Patrick, podruhé už jeho chyba znamenala snížení stavu.

V poločase jsme vedli 14 – 7. Obrana šlapala jak vyladěný motor, útok se potýkal s několika ztrátami a úderem na solar po íčku Locka. Koncem první půle kamery zabíraly Teddyho Bridgewatera stojícího osamoceně u postranní čáry, jak počínání svých spoluhráčů sleduje s bolestivým výrazem na tváři. Minulý zápas měl Teddy zkrat při fumble returnu Eagles, kdy špatně reagoval na nastalou situaci. Dnes ho zápas hodně bolel a donutil jej jít dál ze své komfortní zóny.

První TD týmu zařídil Teddy po 11 yardovém běhu, což je u něj poslední dobou velká výjimka a běžeckou nejistotu na něm bylo jasně vidět. Do druhé půle znovu nastoupil za našeho centra a jsem tomu velice rád. První předávka Running Backovi sice vypadala všelijak, ale nakonec Teddy odehrál velmi dobré utkání . Moc hezký byl jeho scramble při třetím TD, kdy rukou odmítl sack Joyeho Bosy a pak našel Erica Sauberta pro TD (byť velmi pravděpodobně mířil na Noaha Fanta, který se u konce end zóny jevil úplně sám).

Potěšilo mě, že si při tvorbě dnešního game planu OC Pat Shurmur uvědomil stav naší OL a přizpůsobil naši hru jejímu stavu. Vliv na to určitě měla i nedobrá pověst běhové obrany hostí z L.A. Důraz na pozemní hru dával smysl a našim RB se dařilo celý zápas. Situace nás někdy dotlačila k nutným pasovým hrám, ale musím pochválit naše receivery, že do jednoho oddřeli kus černé práce při blocích a trpělivě čekali na svou příležitost. Pro Suttona, Patricka, Jeudyho i ostatní to určitě nebylo lehké. Každý z nich má potenciál mít 100+ yardový zápas, ale riskovat delší pobyt v kapse jsme nemohli. O to důležitější byl každý jeden catch. Parádní byl milimetrový pas Teddyho na Suttona k levé postranní čáře. Celkově přizpůsobený game plan resultoval v pouhý jeden sack.

Byla vidět naše snaha používat TE, kteří měli na ILB soupeře platit. Podařily se ale jen krátké zisky.

Útok odvedl svůj díl práce a nenechal celou dřinu jen na obraně. V první půlce jsme díky pozemní hře a parádní defenzivě byli na míči velkou většinu času a otočilo se to až třetí čtvrtkou, kdy jsme byli na míči jen něco málo přes minutu (3&ven). Ve čtvrté čtvrtce jsme ale vlastní obraně opět dali vydechnout TD drivem po zachyceném íčku Pata Surtaina II. A po pick sixu téhož hráče jsme poslední čtyři a půl minuty už také nevrátili míč soupeři a dohráli utkání ve vítězné formaci. To se počítá.

Naše Running Backy jsem už chválil. Pojďme se podívat na čísla.

Javonte Williams 14 běhů pro 54 yardů (3,9 y/běh) a 1 TD. 3/4 přihrávek pro 57 yardů (nejvíc v týmu).

Na discordu padla hláška, že je Williams naším RB1. Myslím, že není vůbec důvod pro takové rozlišování. Střídání našich RB je pravidelné a udržuje oba RB čerstvé a myslím, že to na nich jde vidět. Dle mého soudu to také pomáhá snižovat možnost zranění z přetížení.

Melvin Gordon dnes běžel sedmnáctkrát pro 83 yardů s průměrem 4,9 y/běh.

Takže zatímco Gordon efektivněji běhal, tak Williams zaznamenal důležité yardy vzduchem. Příště to klidně může být naopak. Jsem rád za tohle kvalitní duo, které se ideálně doplňuje.

Dnešních 155 yardů vzduchem je hodně podprůměrné číslo a prakticky polovina toho, co měl náš soupeř. ALe jak jsem předeslal, všechno to bylo o závazku běhové hře, která pro nás kontrolovala časomíru a krájela hřiště, bez rizika sacků za provizorní Ofenzivní lajnou. Každý catch se tak počítal dvojnásob.

Svůj jediný catch v zápase si bude nejvíc pamatovat TE Eric Saubert, který chytil svůj první kariérní TD. Přihrávka pravda směřovala s největší pravděpodobností na Noaha Fanta, ale Saubert nevypustil svůj souboj a skvěle se uvolnil, aby přihrávku zachytil ještě před tím, než mohla dorazit k Fantovi. Zasloužená životní meta pro blokujícího dříče.


Před obranou a jejím výkonem smekám. Vic Fangio zvolil zónovou obranu a vsadil na front seven, která nastoupila bez opory Shelbyho Harrise zato s limitovaně hrajícím Chubbem. Bez toho, aniž bychom přecpávali box nebo často blitzovali, jsme dokázali přinést tlak až k Herbertovi a zvládli přitom solidně bránit běhové pokusy Bolts. Za celý první poločas jsme jen čtyřikrát blitzovali, což je nejméně proti Cahrgers v celé sezóně. Secondary motala Herbertovi hlavu. Samozřejmě to nebylo dokonalé a pár chybiček by se našlo, ale nehledejme je. Budu jen chválit.

Obránci se rvali a Herbert si musel každý jednotlivý yard zasloužit.

Defenzivní lajna jednička s hvězdičkou. Nasazení našich těžkých vah dává zápas co zápas vyninout našemu DL kouči Billu Kollarovi. Kluci jako Mike Purcell, DeShawn Williams, McTelvin Agim jsou lize neznámí, ale jejich výkony jsou mimo jejich výplatní pásku. A to jakým způsobem se vrhl NT DeShawn Williams po Herbertovi, aby jej za kopačku dostal na zem? Lahůdka.

Jsem velice rád, že se dal dohromady nováček Baron Browning, který je pro nás v současnosti nepostradatelným ILB díky schopnostem hrát dobře i proti běhu. Ve dvojici s Youngem mu to klape, a nechci myslet, kdyby dnes nebyl. Stačí vzpomenout na utkání s Eagles, které jsme po zemi totálně nezvládli, když se Baron zranil hned v úvodu zápasu.

Justin Simmons byl dnes úplně všude. Levá, pravá, LoS. Všude. Chybělo jen to íčko, které mu dvakrát trefilo ruce. Osm skládek (7 sólo), jedna pro ztrátu, dva ubráněné pasy. Pravý lídr týmu.

Pat Surtain skvělý zápas. 5 skládek (4+1), 2 ubráněné přihrávky. Dvě íčka. Jedno ve vlastní end zóně, druhé donesl do end zóny Bolts pro pick six. Jeden z ubráněných pasů byl při dvoubodové konverzi Chargers. Takové výkony od svého výběru z prvního kola draftu chcete vidět. Jen tak dál.

Pick 6 Patricka Surtaina II se zapsal do análů NFL tím, že pick six získali jako čtvrtá dvojice otec/syn. Zajímavostí určitě je, že poslední pick six Pata Surtaina Seniora přišel právě proti nám.

Nejvíce skládek měl v našem týmu…. Kyle Fuller 9 (8+1). Mnozí si vybaví moment, kdy marně stíhal Keenana Allena. Kdyby ho měl jako man to man, což nevíme, tak to byl fakt průšvih, v zónové obraně je to snesitelnější. Nicméně počet skládek tohoto CornerBacka jasně mluví o tom, že byl v mnoha střetech a že suploval práci Kareema Jacksona v pomoci při zastavení běhu.

Mimochodem Chargers naběhali 72 yardů po zemi. Z toho měl 4 běhy pro 36 yardů QB Justin Herbert. RB Chargers Ekeler s Kelleym si připsali dohromady pouhých 36 yardů. A to bez přeplňování boxu a s Youngem a Browningem na ILB. Nevím jak se to stalo.

Nováček Baron Browning pomalu roste před očima. 7 skládek (5+2). Ubráněný pas.

Týmový pass rush si připsal tři sacky. McTelvin Agim, Stephen Weatherly a po půlce Reed s Williamsem.

Jonathon Cooper sice nezaznamenal sack, ale vykoledoval si dvě penalty za držení.

Další zblokované přihrávky přidali Ronald Darby, Nate Hairston a Caden Sterns.


Není to u nás pravidlem, že by bylo proč chválit speciální týmy. Ale tentokrát myslím můžeme. Brandon McManus proměnil všechny čtyři extra body a dostal se na metu 802 bodů v našem dresu.

Skvělá akce byl náš první punt, který Sam Martin ideálně umístil a Nate Hairston neméně dobře zachytil na jednom yardu soupeře. Spolu tak přichystali velmi obtížnou pozici pro začátek ofenzivních snah Chargers.

Zvláštní „přístup“ předvedl ke svým returnům Diontae Spencer, který mohl několikrát vracet míč, ale narážel do vlastních spoluhráčů. Snad očekával, že mu udělají bloky a vyveze se za nimi, ale zkrátka tohle vypadalo divně


Už příští týden vyrážíme na půdu dlouholetého lídra naší divize Kansas City Chiefs. Pokud předvedeme podobný výkon jako dnes, máme šanci Chiefs šokovat a po několika letech je konečně porazit. K Vánocům nemám jiné přání.


Go Broncos !

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář