HC Vic Fangio byl propuštěn! Začíná hledání nového hlavního kouče.

Očekávané se stalo skutečností! Trenérský tým hrál letos o svá místa. Negativní bilance a nepostup do Play Off jejich osud zpečetil.

Spolu s Vice Fangiem by se propuštění mělo týkat i OC Pata Shurmura a STC Toma McMahona.

Vic Fangio odkoučoval za naše barvy 39 utkání s bilancí 19-30. Bez Play Off, bez sezóny s pozitivní bilancí. Obrana Broncos patřila zvláště poslední dva roky k nejlepším v lize, ale mizerný útok bez franchise QuarterBacka a tragické speciální týmy Vicovi zlomily trenérský vaz.

Během tří sezón v Denveru se Fangiovi podařilo vyhrát pouze pět divizních zápasů, z toho čtyři proti Chargers. Ve svém posledním zápase za naše barvy podlehl Kansas City Chiefs, což byla naše 13. prohra s tímto soupeřem v řadě. (Samozřejmě ne všechny tyto prohry jdou na vrub Fangiovi. Ta první z řady je ještě z roku 2015, kdy jsme vyhráli SuperBowl.)

I přes velkou zkušenost měl Vic problémy s managementem času v poločasech/koncích utkání, nehledě na tristní bilanci přezkoumaných akcí.

Přejeme i nadále vše nejlepší do další kariéry a pokud možno tak mimo divizi a raději i konferenci, protože jako DC bude Vic Fangio žádané zboží. Post hlavního kouče už jej v další kariéře velmi pravděpodobně nečeká.

Základní Fangiovy statistiky, zdroj WikiPedia.

Vyjádření odcházejícího halvního kouče Vica Fangia

„Byla to čest a privilegium sloužit jao hlavní trenér Denveru Broncos. Chtěl bych poděkovat Johnu Elwayovi a Joe Ellisovi za příležitost být součástí proslavené franchise a speciální komunity.

Za poslední rok jsem vděčný za spolupráci s Georgem Patonem, dle mého názoru jednoho z nejlepších GM v lize. Fanoušci Broncos, máte v něm skvělého člověka.

Fanouškům Broncos: Děkuji vám za podporu, vášeň a za to, jak moc se staráte o Broncos. Vy jste důvodem, proč jsou Broncos jedním z nejlepších NFL měst.

Základy jsou na svém místě, aby tým dosáhl skvělých výsledků. Budoucnost v Denveru je zářící a já přeju zdejší organizaci jen to nejlepší.“

Vyjádření CEO Joe Ellise

„Tohle ráno jsme s Georgem Patonem oznámili Vicu Fangiovi naše rozhodnutí o ukončení spolupráce.

Poslední tři sezóny dal Vic do trénování Broncos veškeré srdce a duši. Chci poděkovat Vicu Fangiovi, že dal svému úsílí maximální nasazení už od prvního dne.

George Paton bude hlavní autoritou při hledání nového hlavního trenéra. To je jeho rozhodnutí a jeho projekt. Mám plnou důvěru v jeho schopnosti vést vyčerpávající a úspěšné hledání.

Dáme Georgovi k dispozici veškeré zdroje a plnou podporu, aby našel toho nejlepšího trenéra pro Denver Broncos.“

Vyjádření Generálního Manažera Broncos George Patona

GM George Paton: „Mám obrovský respekt k Vicovi a k tomu, co v NFL dokázal. Za ten poslední rok oceňuji zejména partnerství, přátelství a neúnavné pracovní nasazení, které jako náš hlavní kouč do týmu vložil. Vic bude mít v lize i nadále úspěch a já mu děkuji za vše, co pro Broncos a pro mě osobně udělal.

Nyní před námi stojí hodně práce, abychom se posunuli dále. Vyhrávání není lehké a my přivítáme každou příležitost, která nám umožní se zlepšit v každé jednotlivé části našich operací. Náš výzkum ohledně nového hlavního kouče Broncos bude obsáhlý proces plný spolupráce. Jdeme do toho s otevřenou myslí a těšíme se na čas strávený se skvělými kandidáty.

Se základy na svém místě, pokrokem, který jsme udělali a zdroji, které jsme nashromáždili koukáme do vzrušující budoucnosti našeho týmu. Najdeme skvělého lídra a halvního kouče pro Broncos a naše fanoušky.“

Hledání nového hlavního kouče začíná!

Než míním pár nejčastějších kandidátů, udělejme si kratičké resumé týmu:

Vlastnictví týmu bude obrovská otázka na jaře letošního roku. Bude to pro kandidáty relevantní téma natolik, aby z našich nabídek vycouvali? George Paton se toho nezalekl.

Útok postrádá to nejdůležitější. QuarterBacka. Svým způsobem to některé trenéry odradí a některé přitáhne, protože si budou moci v rámci možností vybrat toho „vlastního“ nejvhodnějšího kandidáta. Osobně to vnímám jako negativum, jelikož konkurenční týmy v boji o nejlepší trenéry, jako jsou třeba Raiders a Jaguars, mohou nabídnout ten nejdůležitější post vyřešený.

Co se týče skill pozic, tam už je to jiná. Courtland Sutton, Tim Patrick, Jerry Jeudy, KJ Hamler, Noah Fant, Albert O., Javonte Williams je určitě zajímavá skupina hráčů, kteří mají potenciál potentního útoku.

To Ofenzivní lajna je otazník. Nějak jsem si hráče jako Risner, Meinerz, Muti zamiloval natolik, že omlouvám jejich slabší protekci. Bolles měl slabší rok, ale mega průšvih to nebyl. Lloyd Cushenberry se zlepšil hlavně blocích pro běh, kde jej skvěle doplňují právě Muti s Meinerzem. Kdyby se tyto dva buldozery naučily i chránit svého QB, byl bych s nadšením někde jinde. Oba jsou na začátku kariéry, tak je tu stále velká naděje. Také se zdá býti dobrým tahem podržet si velmi solidně hrajícího Bobbyho Massieho, který patří k lepším v lize, jak v protekci, tak blokaci.

Právě rozhýbání útoku, bude hlavním úkolem nové hlavy týmu. I proto bych preferoval HC s OC zkušeností. Nějakého mladšího a progresivního týpka, co náš potenciál konečně probudí.

Obrana bude ale také potřebovat svou pozornost. Tak nějak se nám rozpadli linie Line Backerů. Inside i Outside. Přes půlku sezóny jsme hráli s náhradníky. Vyměnili jsme OLB Vona Millera, OLB Chubb po zranění nebyl taková mašina, jak jsme si představovali. Malika Reeda uhájíme a Jonathon Cooper má solidní potenciál na rotace, ale nějaká injekce talentu bude potřeba. Mezi Inside LB jsou Jewell a Johnson bez smlouvy a po zranění. Nováček Baron Browning si řekl o roli startera. Co Kenny Young, Jonah Griffith, Micah Kiser, Justin Strnad?

Secondary se Simmonsem, Sternsem, Surtainem, Ojemudiou a Darbym vypadá celkem kompetentně. Jen si pohlídáme šířku kádru. Defenzivní linie trenéra Billa Kollara hrála nad moje očekávání a i tam máme udržení letošní sestavičky celkem ve vlastních rukách.

Pro Defenzivu by se mi líbil nějaký exHC, který dříve působil jako DC. V posledních letech se takové akvizice docela podařily – Bowles u Bucs, Quinn v Dallasu,… Že by třeba Miami vyrazili Florese?


George Paton: „Budeme důkladní a otevření. Víme, že to je kriticky důležité rozhodnutí a chceme to udělat správně. Máme 11 draft picků. přes 50$M místa pod platovým stropem a nejlepší fandy na světě, tak víme, že získáme nejlepšího kandidáta na trhu.“

Kdy začne GM PAton žádat o povolení interview s prvními kandidáty? „Pravděpodobně ten proces začneme zítra.“


TOP kandidáti (spekulace):

  • Dan Quinn – DC Dallas Cowboys
  • Eric Bieniemy – „OC“ Kansas City Chiefs
  • Byron Leftwich – OC Tampa Bay Buccaneers
  • Jerod Mayo – ILBC New England Patriots
  • Nathaniel Hackett – „OC“ Green Bay Packers
  • Leslie Frazier – DC Buffalo Bills
  • Doug Pederson – exHC Philadelphia Eagles
  • Kellen Moore – OC Dallas Cowboys
  • Todd Bowles – DC Tampa Bay Buccaneers
  • Brian Daboll – OC Buffalo Bills
  • Marcus Brady – OC Indianapolis Colts
  • Brian Callahan – OC Cincinnati Bengals
  • Jim Harbaugh – HC University of Michigan
  • Kevin O´Connell – OC Los Angeles Rams

Fanouškovské hlasování (2303 hlasů) zatím favorizuje respektive si přeje:

  • 20% Kellen Moore
  • 19% Nathaniel Hackett
  • 15% Doug Pederson
  • 13% někdo jiný (Jim Harbaugh, Jim Caldwell, Brian Callahan, Kevin O´Connell,…)
  • 11 Brian Daboll
  • 10% Dan Quinn

Tak co? Jak se díváte na vyhození našich trenérů vy? Jakého trenéra byste si pro Denver přáli a jakého favorizujete? Naše sezóna je za námi, pojďme spekulovat.

Osobně bych preferoval některého z dobrých OC, který si k sobě vybere kvalitního DC kouče. DC to u nás bude mít o něco jednodušší a tak bych prioritně koukal po těch trenérech, kteří konečně něco mohou udělat s naším útokem. Vyloženě od pasu bez nějaké bližší analýzy se mi líbí Kellen Moore (33) (Dallas je nejvíce skórujícím týmem v NFL), nebo Nathaniel Hackett (42), pokud budu koukat na někoho stále ještě mladého ale se zkušenostmi (Packers jsou hlavním favoritem na zisk SB).

Go Broncos!!!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář