George Paton: 4 největší slabiny Broncos

Originál článku https://predominantlyorange.com/2022/01/13/denver-broncos-needs-2022-paton/ jsem přeložil, přebásnil a doplnil.

(Pokud někdo může doporučit zajímavý zdroj informací o Broncos, nechám se rád inspirovat.)

Buďme realisté, každá offseason je důležitá. Pro nás už nějakou dobu platí, že každá offseason je ta nejdůležitější. A bude tomu i tentokrát. Jsme druhým nejdéle čekajícím týmem na Play Off. Opět jsme měli sezónu s negativní bilancí. Opět budeme hledat hlavního kouče a QuarterBacka, kteří konečně pozdvihnou naši těžce zkoušenou a zkroušenou franchise zpátky mezi ty nejlepší týmy NFL. Do toho máme divizi, kde hrají ti z nejlepších QB v lize a v neposlední řadě budeme měnit majitele, což může pro budoucnost znamenat všelicos.

Alexis Perry vedla rozhovor s naším GM Georgem Patonem a bylo z toho pár zajímavých poznámek, které jsem se vám rozhodl zprostředkovat. Pořadí preferencí není jasné. Kromě bodu jedna. Tam je to řekl bych dané. Jsou to všechno prioritní oblasti, což ale neznamená, že se Paton nebude rozhlížet i jinde.

1. QuarterBack

Broncos' QB battle highlights competitive personalities of Bridgewater,  Lock - Mile High Report
Zůstane Lock či Teddy B? Nebo oba?

„Naneštěstí QB nepadají ze stromů. Stále hledáme a budeme hledat. Máme širokou síť, která sleduje i další pozice. Cítíme velkou nutnost dostat toho správného chlapa, správného QuarterBacka, ale nemůžeme na to jen tlačit.“

„Ve velkých zápasových momentech potřebujeme velké hry. To je to, co dobré týmy dělají.“ Tato věta se dá pochopit různě, ale pro mnohé fanoušky to znamená nutnost QB, který ty velké hry zahraje. Potřebujeme QB, který bude schopen takové hry hrát, když se zápas rozhoduje a Patonovi je to jasné.

Není pouze jedna cesta, jak dostat toho pravého QB do naší kabiny. Pokud jsou tím správným indikátorem letošní Play Off týmy, tak u 10 ze 14 týmů se bavíme o týmech, které své nynější QB draftovali. Je to svým způsobem nejlevnější cesta, jak se k tomu pravému FQB dostat. George Paton letos hodně procestoval univerzitní zápasy, kde hráli potencionální vysoce postavení QB. Ať už to byly zápasy Kennyho Picketta, Sama Howella, Matta Corrala, Malika Willise a dalších. Základní představu o letošní třídě QB tedy náš GM má.

Tahle skutečnost mnoho fandů moc nezaujme či nepotěší. Letošní QB třída nevypadá papírově nějak zajímavě, což neznamená, že tam George Paton nějaký dobrý materiál nevidí, nebo že se z některého QB nestane velká hvězda NFL. Hned několik zářících QB současnosti nešlo do ligy jako ti nejlepší z dané opěvované třídy.

Velká část fanoušků Broncos upíná své naděje k málo realistickým příchodům Aarona Rodgerse nebo Russela Wilsona. Já to chápu, také bych si nějakou „jistou“ hvězdu za centrem našeho útoku přál. Držme se oběma nohama na zemi. Nějaká pikošance tu je, ale to při sázce v Eurojackpotu taky. Co se stane, jestli budou skutečně tito hráči k mání? Všichni očekáváme, že Paton pro jejich zisk udělá maximum. Co jsme však ochotni obětovat? V jednom z článků, který se těmito dvěma obchody spekulativně zabýval, jsem se dočetl, že kromě hromady draft výběrů, bychom se museli v případě Aroda rozloučit třeba s Jerrym Jeudym nebo v případě RW3 s Patrickem Surtainem II.

Co když bude to nejlepší skutečně k mání třeba jimmy Garoppolo? Tam je alespoň trade po 2021 draftu Trey Lance možný.

A co Deshaun Watson? Ze zákulisních „zaručených“ informací je patrné, že cena bude astronomická. A to ho ještě soud neočistil. Přáli byste si takového „problémového“ elitního QB?

QB class draft 2022:

  • Kenny Pickett, Pittsburgh
  • Matt Corral, Ole Miss
  • Malik Willis, Liberty
  • Sam Howell, North Carolina
  • Desmond Ridder, Cincinnati
  • Carson Strong, Nevada (projekce do druhého kola)

V době vzniku tohoto článku jsme na začátku procesu hledání hlavního kouče a teprve angažování Ofenzivního koordinátora může poodhalit QB preferenci. Dvojice Corral/Pickett by měla jít v první desítce a jelikož jde o QB, čekám, že stejně půjdou v TOP5. Willis, Howell, Ridder papírově patří ještě do prvního kola. Riddera jsem letos neviděl a vůbec nevím, o jaký typ QB jde. Sam Howell zářil v loňské sezóně i díky podpoře dua hvězdných RB Michaela Cartera (Jets) a našeho Javonte Williamse. Na letošní sezónu mu sestava oslabila natolik, že žádná kouzla nepředváděl. Vcházel do ní jako jeden z pravděpodobných top prospektů. Malik Willis je dalším dual-threat QB stylu Jalena Hurtse či Lamara Jacksona.

Uvidíme, jak si Paton povede na trhu s hráči, ať už s těmi volnými nebo pod smlouvou. Pokud budeme chtít někoho z top dua Pickett/Corral, budeme muset jít v pořadí draftu nahoru a to nebude levné. Bál bych se leda toho, kdybychom šli na draft s nutností výběru QB s naším výchozím devátým výběrem a vyčkávali, co se stane. Když už QB, tak ať jdeme na draft z jasné pozice, která nám zaručí toho hráče, kterého budeme chtít.

2. Pass Rush

Can the Denver Broncos' pass rush again become elite? | 9news.com

Tohle duo bylo zakleté. Pořádně zdraví spolu snad nikdy nehráli.

Pass rush je pro George Patona další oblastí, která bude potřebovat zvýšenou pozornost. Náš nejlepší pass rusher Von Miller byl vyměněn do Los Angeles Rams za druhý a třetí výběr v druhém kole draftu 2022. I když to nebyl nejpopulárnější Patonův tah, může se ukázat jako jeden z nejlepších. Rams se snaží koupit cestu do SuperBowlu a Paton jejich situace využil. Uvidíme, jestli se All-in přístup Rams vyplatí. Oba výběry se přidaly k našim vlastním a nyní máme pět výběrů v prvních třech kolech. Pokud se ohlédneme na minulý rok a Paton dokáže předvést podobný „výkon“, tak z draftu 2022 můžeme vytěžit třeba až pět starterů.

Zároveň nám tento kapitál umožňuje obří flexibilitu na draftu při chtěných pohybech, kdy si pro vysněné hráče můžeme dojít. Připomenu, že jsme loni chtěli z druhého do prvního kola pro pass rushera Jaelana Phillipse, který se v Miami stal jedním z nejlepších nováčků roku. To ale ostatně platí i o Javonte Williamsovi, kterého jsme v tom druhém kole nakonec (po posunu vpřed) brali.

Co toto znamená pro náš pass rush? No klidně náš devátý výběr. S ohledem na situaci s QB, která je o třídu až tři prioritnější. Na druhou stranu, pokud obětujeme draft výběry pro posun draftem vzhůru, máme relativně dost místa pod platovým stropem na to lovit pass rushera i v offseason. Ale bohužel platí, že kvalitní pass rusheři jsou druhým nejdražším postem NFL. Za QB a dokonce i před kvalitními ofenzivními tackly. T.J.Watt, Joey Bosa, Myles Garett, Khalil Mack jsou lépe placení než nejlepší z tacklů Trent Williams a David Bakhtiari.

Narozdíl od QB, je letošní draft třída pass rusherů poměrně silná. Očekává se, že hned dvojice půjde jako první a druhý výběr celkově. Konkrétně Michiganský Aidan Hutchinson a Kayvon Thibodeaux z Oregonu. Do první desítky ale může proniknout i George Karlaftis z Purdue či David Ojabo z Michiganu (kterému by se u nás prý líbilo). A utratit draft kapitál za EDGE hráče je dobrá investice viz jejich cena na trhu a uplatnění na hřišti.

Letošní skupina volných hráčů mezi pass rushery je také silná. Vévodí ji Von Miller a Chandler Jones. Uvidíme, jestli se tito hráči vůbec na trh dostanou. Ovšem nabídka bude i tak hodně rozmanitá.

George Paton také bude řešit opci pátého roku Bradleyho Chubba a tam půjde o velmi zajíamvé rozhodnutí vzhledem k častým zdravotním Bradleyho výpadkům. Opce je levnější, než se přetahovat o jiné volné hráče, ale při zranění daného hráče, už to tak výhodné není.

Podobně jako u neznámého OC, platí i zde poznámka k preferenci budoucího DC. Defenzivní koordinátor může preferovat jiné rozestavení než 3-4 a vzhledem ke stále častějším nickel formacím, by to nemusel být takový problém, jak by se mohlo jevit. Navíc schéma a styl nového DC určí, jak moc a po jakých pass rusherech budeme pátrat. Bude to „blitzující“ agresivní DC á la Steelers, nebo to bude Fangiova škola, která spoléhá na dovednosti jednotlivců bez častých blitzů?

Pass Rush class draft 2022:

  • Aidan Hutchinson, Michigan
  • Kayvon Thibodeaux, Oregon
  • George Karlaftis, Purdue
  • David Ojabo, Michigan
  • Drake Jackson, USC
  • Projekce druhé kolo: Kingsley Enagbare, Jermaine Johnson II, Cameron Thomas, Myjai Sanders, Logan Hall, Arnold Ebiketie

Volní hráči – vzorek:

  • Von Miller
  • Chandler Jones
  • Jason Pierre-Paul
  • Jerry Hughes
  • Jadeveon Clowney
  • Emmanuel Ogbah
  • Mario Addison
  • Dante Fowler Jr.
  • Haason Reddick
  • Takkarist McKinley
  • Melvin Ingram
  • Dennis Gardeck
  • Derek Barnett

3. Lepší běhová obrana

Denver Broncos sign Mike Purcell to contract extension - Mile High Report

Jedna za dalších oblastí, na kterou se budeme cíleněji zaměřovat bude běhová obrana. Osobně vidím velký problém v odstoupení startujícího dua ILB Jewel Johnson příliš brzy v sezóně. Zaskakující ILB dělali co mohli, ale na původní duo se dotáhnout nedokázali. Také Mikea Purcella trápily problémy a nezahrál tak dobře, jako v předchozích dvou letech.

Naše běhová obrana skončila na 15. místě. Měli jsme velké problémy s Ravens a ještě větší s Eagles, kteří nám nadělili přes 200 yardů. Raiders 186 yardů. Dre’Mont Jones a Shelby Harris si odehráli svoje, ale jinde potřebujeme pomoct.

Interior Defenzivní linie tak vypadá jako velká potřeba. V prvním kole draftu tak zaujme obr Jordan Davis z Georgie, jenže jak vysoko chcete vzít Nose Tackla, který odehraje 50-60% snapů? Dominantní IDL bude téma ke sledování. Ale možná tím tématem nakonec bude ILB, který doplní letošního nováčka Barona Browninga. Jewell nebo johnson? Nebo třeba z draftu Nakobe Dean, letošní TOP LB z Georgie?

I tady bude rozhodovat o našich potřebách preference nového DC.

DL class draft 2022:

  • DeMarvin Leal, Texas A&M
  • Jordan Davis, Georgia
  • Projekce druhé kolo: Travon Walker, Perrion Winfrey, Devonte Wyatt, Logan Hall

Volní hráči – vzorek:

  • Akiem Hicks
  • Ndamukong Suh
  • Linval Joseph
  • Calais Campbell
  • Larry Ogunjobi
  • Brandon Williams
  • Jarran Reed
  • Silliam Gholston
  • Maliek Collins
  • Vertnon Butler

4. Ochrana QuarterBacka

Poslední oblastí, kterou Paton zmínil, byla o něco lepší ochrana QB. Z pěti hráčů, kteří startovali na začátku sezóny se Paton může dívat po vylepšení hned u čtyř z nich. Garett Bolles je pravděpodobně jistý.

Od výběru ze třetího kola draft 2021 Quinna Meinerze můžeme ještě očekávat růst. Ukázal velký potenciál, když nastupoval od poloviny sezóny jako starter. Má skvělý motor a buvolí sílu. Pokud se mu podaří zapracovat na ochraně QB, může se stát starterem pro dalších mnoho let.

George Paton přepracoval kontrakt Grahama Glasgowa, který je mezi našimi guardy nejlepším ochráncem, ale vedle buldozerů Mutiho a Meinerze tak nevyčnívá v blocích pro běh. Letos měl Graham zdravotní problémy a tak i forma šla dolů. Nakonec jej zranění i vyřadilo z větší části sezóny. Přepracovaný kontrakt jej taky může posunout na post centra OL, kde byl s předchozím kontraktem příliš drahý.

Dalton Risner měl rok nahoru dolů. Takový měl ovšem i ten minulý. Dalton je sympaťák, ale pokud nezabere, vytlačí ho ostatní mladí guardi z pozice startera spíš dřív než později.

Lloyd Cushenberry předvedl velký výkonnostní posun. Z poslední příčky mezi centery se určitě posunul někam blíž k průměru. Ale zatímco běhová blokace mu jde skvěle, tak v protekci QB už to taková sláva není. Mimochodem v tom jediném utkání, kdy Cush nestartoval, se ani naše rozběhané duo RB Gordon/Williams vůbec neprosadilo.

Bobby Massie byl mezi pravými tackly hodnocen kladně, nicméně i zde se nemusíme bát sáhnout pro posilu a klidně na draftu, pokud bude příhodná situace.

Draft 2022 je plný zajímavých OL hráčů. Takže pokud budeme mít výběry, čekám vysoký výběr i do OL.

Poznamenám, že i zde bude hodně záležet na novém OC. Nové ofenzivní schéma může znamenat přechod na jiný způsob hry Ofenzivní lajny a ten komu šla zóna, nemusí být ten, kdo v novém schématu vynikne. Může přijít i nový OL trenér a nám nezbyde než držet pěsti, aby nám QB za touhle OL někdo nezranil a my neodpískali další rok.

OL draft class 2022:

  • OT Evan Neal, Alabama
  • IOL/OT Ikem Ekwonu, NC State
  • OT Charles Cross, mississippi State
  • IOL Tyler Linderbaum, Iowa
  • IOL/OT Kenyon Green, Texas A&M
  • OT Trevor Penning, Northern Iowa
  • OT Darian Kinnard, Kentucky
  • Projekce druhé kolo: Nicholas Petit-Frere, Bernhard Raimann, Jaxson Kirkladn, Zion Johnson

Volní hráči – vzorek:

  • Brandon Sherff
  • Cam Robinson
  • Terron Armstead
  • Duane Brown
  • Ryan Jensen
  • Matt Paradis
  • Trent Brown
  • Andrew Norwell
  • Eric Fisher
  • Riley Reiff
  • Ben Jones

Souhalsíte s Patonem,nebo vidíte větší problémy i v jiné oblasti? Ve které? Jak byste řešili ty, které jsem výše popsal? Určitě se s námi podělte v diskuzi na discordu, respektive na facebooku.

Go Broncos!!!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář