Novým hlavním trenérem Denveru Broncos se stal Nathaniel Hackett.

Hledání je u konce. Našli jsme nového hlavního kouče.

Osmnáctým Head Coachem (HC) Denveru Broncos se stane Offensive Coordinator (OC) Green Bay Packes Nathaniel Hackett. Smlouvu podepíše na 4 roky.

Dvaačtyřicetiletý Hackett se stane naším čtvrtým HC za posledních sedm let (Gary Kubiak, Vance Joseph, Vic Fangio). Velkou změnu si slibujeme od přechodu z defenzivních trenérů Josepha a Fangia k ofenzivnímu mozku.

Může jít o obrázek 1 osobě a text that says 'NATHANIEL HACKETT DENVER BRONCOS HEAD COACH YEARS OF COACHING EXPERIENCE DURING THE LAST TWO SEASONS, HIS OFFENSES HAVE RANKED IN THE THETOP10 TOP IN POINTS PER GAME, YARDS PER GAME, PASSING YARDS PER GAME AND FEWEST GIVEAWAYS SPACKERS 13 YEARS THE NFL 8 SEASONS AS AN NFL OFFENSIVE COORDINATOR SINCE 2017, HE'S WORKED WITH FIVE PLAYERS WHO COMBINED FOR 20 PRO BOWL SELECTIONS AND FRO HONORS'
V posledních dvou sezónách jeho ofenziva (jeho, ve smyslu LaFleur + Rodgers) patřila do TOP10 ligy v bodech na zápas, yardy na zápas, pasové yardy na zápas a nejméně turn overů. 13 let zkušeností v lize. 8 sezón jako OC. Od roku 2017 pracoval s pěticí hráčů, kteří si dohromady připsali 20 Pro Bowl výběrů a 8 All Pro výběrů.

George Paton: „Nathaniel Hackett je dynamický vůdce, jehož inteligence, inovativnost a charisma, nás ohromily hned na začátku procesu. Nejen, že je kvalitním ofenzivním trenérem, ale je také skvělým učitelem s přirozeným komunikativním nadáním. Má také jasnou vizi do všech tří složek hry našeho týmu.“

„Nathaniel k nám přinese pozitivní energii a entusiasmus. Vytvoří soutěživé a vítězné prostředí pro naše hráče, trenéry a celé osazenstvo. Jeho velkým plánem pro Broncos je, že k tomuto chce dospět na základě osobních propojení a efektivity. Nathaniel umí vychovávat mladé hráče stejně jako umí pracovat s těmi nejlepšími ve hře a uvědomuje si, jak důležitá je to součást vítězných týmů. Nathaniel má v lize úspěch. Je to student hry a uvědomuje si, jak dostat hráče do pozic, který jim umožní vyhrát.“

„Nemohl bych být více natěšený na další spolupráci a vítám jej a celou jeho rodinu, manželku Megan a děti Harrisona, Londona, Briara a Everly, do Denveru Broncos.“


Nathaniel Hackett

V NFL Hackett začínal v roce 2006 v týmu Buccaneers jako kontrolor útočné kvality (ať už to znamená cokoli).

Celkově má Hackett 8 let zkušeností Ofenzivního koordinátora v NFL, když začínal u Buffalo Bills v roce 2013. U Bills pracoval s Dougem Marronem a pracoval s QB jako EJ Manuel a Kyle Orton. Bills skončili sezónu 9-7 a měli druhý nejlepší běhový útok ligy.

Ještě před působením v Zelené zátoce jsme mohli Hacketta zaregistrovat jako OC Jacksonville Jaguars (HC Doug Marrone). S QB Blakem Bortlesem byli schopni řídit efektivní ofenzivu roku 2017. Tehdejší tým se dostal díky páté nejlepší pasové hře a nejlepšího běhového útoku ligy až do konferenčního finále AFC. Tam je vyřadil Tom Brady. Nicméně podobný úspěch útoku se už další rok neopakoval. Zranil se jim RB1 Leonard Fournette a Blake Bortles sám tým na zádech neodnesl. Nesmíme také zapomenout, že u Jaguars v roce 2017 excelentně fungovala obrana a ta se začala po té úspěšné sezóně rozpadat a to i zevnitř.

Poslední tři roky pomáhal Hackett budovat jeden z nejlepších útoků v lize. Během této doby spolurpacoval na nejlepších letech kariéry elitního QuarterBacka (QB) Aarona Rodgerse, který si v této době připsal 37 pasových TouchDownů (TD) a jen čtyři interceptiony (INT).

Co se dá určitě vyzdvihnout je fakt, že jak v Green Bay, tak v Jaguars dokázal vést útoky nadstandartně úspěšné v red zone.

V Hackettově životopise mne zaujal i úsek, kdy byl Hackett OC na univerzitě Syracuse. Nastolil zde K-Gun útok a s QB Ryanem Nassibem připsali školní rekord v kompletacích a yardech. Vyrovnali školní rekord v TouchDownech. Nassib skončil čtvrtý QB všech dob v konferenci Big East v pasových yardech. Syracuse měli hráče, který naházel přes 3 tisíce yardů a RB, který naběhal přes tisíc yardů a receivera, který nachytal přes tisíc yardů poprvé ve školní historii.


Generální Manažer (GM) Denveru Broncos George Paton absolvoval se svou skupinou 10 pohovorů v několika málo dnech, než se vykrystalizovala finálová trojka. DC Dallasu Cowboys Dan Quinn, OC Los Angeles Rams Kevin O’Connel a právě Nathaniel Hackett. Ten byl pozván na druhé kolo pohovorů jako první a vlastně i jako jediný. Přiletěl do Denveru toto pondělí 24.ledna 2022 a strávil s naším vedením celý den.

Spekulace: Jelikož „prý“ nedošlo k dohodě mezi Jaguarss a Byronem Leftwichem, Jaguars se soustředili více směrem Hacketta, což naše rozhodnutí „prý“ uspíšilo. Druhý pohovor s Jags měl Nathaniel naplánován na čtvrtek, ale tak daleko to Paton zajít nenechal.

Z desíti HC kandidátů, které GM George Paton vybral, se Nathaniel Hackett brzy stal s velkým náskokem nejoblíbenější volbou mezi fanoušky. A to navzdory „zaručeným“ zprávám, že to má v kapse Dan Quinn. Hodně fanoušků si přálo ofenzivního trenéra, který konečně něco udělá s potácejícím se talentem na soupisce. Doufejme, že se mu to podaří.

Obrázek
Mezi desíti kandidáty skoro polovina hlasů.
Líbilo by se vám, kdyby Broncos najali Nathaniela Hacketta jako svého příštího hlavního trenéra?
Líbi se vám najmutí Nathaniela Hacketta?

Prioritou číslo jedna při hledání nového hlavního kouče bylo kritérium vůdcovství. Nathaniel Hackett ve své kariéře ukázal, že se umí přirozeně pohybovat v prostředí různých typů lidí. Hráči počínaje a pozičními trenéry konče. V neposlední řadě přináší Hackett nakažlivou energii a vášeň pro hru a to i do jinak nudných studování pásek.

Jedno z postranních hledisek najmutí Hacketta viděli a vidí fanoušci v jeho konexi na QB Aarona Rodgerse, ale to nehrálo v Patonově rozhodování žádnou roli. Byť si přiznejme, že by to nebyla špatná třešinka na dortu.

Před Nathanielem Hackettem teď stojí velká zkouška. Spolu se svými koordinátory musí v Denveru nastolit vlastní týmovou kulturu a vybudovat ofenzivu, která zvládne konkurovat v neskutečně nabité divizi AFC West hned trojici skvělých týmů. V dresu Jaguars však pomohl prolomit devítileté čekání na Play Off a tak má s nemožnými úkoly svou kladnou zkušenost.

Nathaniel Hackett umí ušít ofenzivu QB na míru. Místo toho, aby hráče tlačil do svého systému, raději ohne systém aby hráči vyhovoval. Ukázal schopnosti motivovat a z týdne na týden připravovat různé taktiky. Umí vybudovat v hráčích sebevědomí nutné pro úspěch a dostat z nich maximum.

Nathaniel Hackett má určitě punc zajímavosti jak pro volné hráče, tak pro mladíky jdoucí do profesionální ligy z NCAA.

Hodně fandů vidí spojitost mezi ním a Aaronem Rodgersem a má tak příchod elitního QB za „jasný“. Nathaniel Hackett však v první řadě prokázal, jak skvěle dokáže pracovat i s vývojem mladých hráčů a jeho úspěch s Blakem Bortlesem je nepopiratelný.

Tým, který Hackett povede a útok zvláště, je nabitý talentem. A hráči jsou připraveni být vedeni a odbržděni kompetentním ofenzivním vůdcem.

Dalo by se očekávat, že Hackettova ofenziva půjde cestou Shanahanova stromu díky aktuální spolupráci s Mattem LaFleurem. Hackettův otec vedl perfektní verzi West Coast. Zároveň víme, že Nathaniel vyrostl na konceptu K-Gun, kterou se naučil v Bills a kterou úspěšně používal jak na univerzite v Syracuse, tak v Jacksonville. Můžeme tak očekávat velmi zajímavý mix z jeho dosavadního působení a zkušeností. RPO styl, který používá LaFleur, smíchaný s vlastním pojetím West Coast útoku s přídavkem K-Gunu může našemu útoku velmi sedět.


Velkou otázkou hned na začátku jeho působení v Denveru bude sestavení týmu trenérů. Potřebujeme nového OC, DC i STC. A potřebujeme schopné lidi. Tohle téma určitě nebylo během vstupních pohovorů vynecháno. Ale my můžeme jen spekulovat.

Samozřejmě můžeme tipovat možné „cíle“ na základě těch trenérů, se kterými Hackett již spolupracoval. Jedna z nepotvrzených spekulací zmiňuje jako nového OC Adama Stenaviche. Ten v současnosti zastává funkci OL kouče a koordinátora běhové hry v Green Bay. Nabízí se také Luke Getsy, QB kouč z Packers, který byl jedním z našich desíti kandidátů na nového HC. Toho by prý chtěli GB povýšit na nového OC právě za Hacketta. Adam Stenavich by byl skvělý výběr. To, co dokázal s OL Packers je na zlatou medaili. Kdyby se nám zároveň podařilo udržet Mikea Munchaka, tak mám husí kůži, co by mozkový trust těchto dvou trenérů s naší OL dokázal. Hra OL je nejen extrémně důležitá pro hru útoku, ale vzhledem ke spolupráci Hacketta se Stenavichem by přerod naší ofenzivy k obrazu novému proběhl určitě daleko hladčeji.

Stejný zdroj spekulace pak zmiňuje jako hlavního kandidáta na post Defenzivního koordinátora Ejira Evera. Ten je secondary trenérem a koordinátorem pasové obrany u Los Angeles Rams. Evero je s Hackettem skvělý přítel z doby působení na UC Davis a byl loni kandidátem na DC Green Bay Packers. Rams jsou stále ve hře o SuperBowl a tak jej není možné až do dalšího týdne pozvat na pohovor. Ejiro Evero pracoval s Wadem Phillipsem a Brandonem Staleym a kdyby dokázal spojit to lepší z těchto dvou filosofií, dalo by se na tento krok dívat optimisticky.

Jestli jsou tihle dva koordinátoři vizí Nathaniela Hacketta pro Broncos, nemohli bychom se divit, že to byla součást Patonova rozhodnutí Hacketta najmout. Zaujme fakt, že Hackett, Evero a Stenavich mají stejného agenta.


Pár zajímavostí o novém HC:

  1. Jeho otec, Paul Hackett, byl koučem amerického fotbalu po 41 let. Z toho 23 sezón v NFL (Browns, 49ers, Cowboys, Chiefs, Jets, Bucs, Raiders). Oba Hackettové jsou zaměřeni na ofenzivu. Paul byl OC pro Chiefs a Jets a pracoval třeba s Joe Montanou, Marcusem Allenem či Curtisem Martinem. Jako malý, se tak Nathaniel potkával s velmi zajímavými lidmi.
  2. Nathaniel si vybral kariéru v NFL na úkor studia medicíny (neurobiologie). Pro fotbal nakonec rozhodla větší zábavnost. Asi vyhrála jeho osobnost. Historka mluví o případu, kdy během závěrečných 10-hodinových laborek měli studenti provést průzkumnou operaci živého kuřete. Hackett chtěl do suchopárného úkolu přidat trochu humoru a předvedl s krví kuřete malé „vodní“ dílo. Vtip se nesetkal s úspěchem.
  3. Hackettova energie je jeho poznávacím znamením. Kdysi jej jeden z novinářů popsal tak, že se Nathaniel chová jako by každé ráno byly Vánoce. Neustálé zapálení pro vše se projevuje například v jeho neúnavnosti s motivováním hráčů a snaze udělat z rutinních tréninků zábavu. Aaron Rodgers: „Každý hráč je jiný a je potřeba ke každému najít trošku jinou cestičku a v tom je Nathaniel skvělý. Jeho přednášky jsou zábava.“
  4. Pasová hra Green Bay Packers nikdy nebyla lepší, než když se na ní podílel. V posledních třech letech patřila vždy mezi 15 nejlepších ve skórování a byla nejlepší v roce 2020.
  5. Čtyři NFL QuarterBackové mají s OC Hackettem nejméně deset startů a všichni v nich měli lepší čísla než ve zbytku kariéry.
  6. Do svého stylu učení hráčů a udržení jejich pozornosti míchá třeba i prupovídky z filmů o Austinu Powersovi, filmů Willa Ferrella,…
  7. Minulý rok byl na HC pohovoru s Atlantou a němž prohlásil, že se z něj mnohé naučil. Mimo nás měl letos Hackett pohovor i s Jacksonville a Minnesotou.
  8. V roce 2003 v UC Davis mentoroval LineBackery a mimo to učil tancovat hip hop. Byly časy, kdy chtěl Hackett tancovat na vystoupeních Justina Timberlakea nebo Janet Jackson.
  9. Byl kapitánem fotbalového týmu, ve kterém hrál. Byl členem studentské rady. Byl jedničkářem.
  10. Oblíbeným umělcem je Justin Timberlake. Je také fandou Star Wars.
  11. Během hlášení hry QuarterBackovi v huddlu si je schopný zpívat Justina Timberlakea.
  12. Všichni známe „OMAHA“ pokřik legendárního Peytona Manninga. No Hackettův fotbalový slovník obsahuje třeba rozehru „Yoda na tři“, „Skywalker“ nebo třeba „Dirty Pop“ což je písnička od N‘ Sync.
  13. Oblíbeným umělcem je Justin Timberlake. Je také fandou Star Wars a jeho prezentace obsahují odkazy na tuto klasiku.

Hackett on Bortles: “Sky's the limit”

QB Blake Bortles, který pod Hackettem hrál v Jacksonville Jaguars, se také vyjádřil k našemu novému hlavnímu kouči. V roce 2015 se stal Hackett QB trenérem u Jaguars. Blake Bortles jako nováček naházel 11 TD přihrávek. Pod Hackettovým jednoletým vedením to bylo 35 TB hned ve druhé sezóně!

„Jak jen to bylo možné během sezóny, tak Nathaniel nacházel týden co týden změny, které nám získávaly výhodu. Vždy šlo o něco, co nám přinášelo také zábavu. Někdy to byly jen malé změny formací nebo v personelu. Někdy to byl nějaký pohyb hráče před snapem, který měl naše úmysly maskovat. Tyhle malé změny mu pak přinášely radost, protože jsme je byli schopni hrát.“

„Nathaniel měl vždy dobrý cit pro hru, kterou bylo potřeba zahlásit.“

„Měl jsem sakra štěstí, že byl mým QB trenérem. Dva roky byl mým QB koučem a další dva ofenzivním koordinátorem. Byli jsme spolu stále a měl jsem tak možnost jej lépe poznat. Jaký je člověk, otec, manžel, trenér… Pro mě platí, že měl ten největší dopad na mou kariéru ve smyslu porozumění hře, co to obnáší hrát tuhle přetěžkou pozici. Měl jsem štěstí, že jsme si vybudovali dobrý vztah. On je speciální týpek. Má unikátní vůdcovské schopnosti a jeho speciální schopností je, vytváření konexí s kýmkoli v budově a starání se A byl v tom vždycky dobrý.“

„Díval ijsme se nepočítaně hodin na záznamy Joe Montany, Steva Younga a dalších. Nathaniel k nám celou dobu mluvil a byl schopen nám jejich hru rozebrat a zjednodušit. Hra se od těch dob samozřejmě změnila a vyvinula, ale plno záležitostí zůstalo v principu stejných a on má schopnost se na to zaměřit a projít to s vámi vrstvu po vrstvě až to skutečně všechno pochopíte a přijmete za své.“

„Jeho energie nemá obdoby. Používá kostýmy, řve, poskakuje okolo. Má stále spoustu energie, což je super. Je to nakažlivé a zlepšuje to náladu všem okolo. On má propojení a vztah s každým. Jeho odlišnosti od stereotypů z něj dělají právě tak dobrého kouče. Můžete mluvit o tom, jak je bláznivý a jak má příliš energie, ale zároveň je extrémně soustředěný a zatvrzelý v získání toho, na co je upnutý.“

„Myslím, že jako hlavní kouč bude úspěšný. Jako číslo jedna tu je jeho znalost fotbalu. To musíte mít, abyste uspěli. Má vysoké fotbalové IQ. Myslím, že každý v týmu pro něj bude rád hrát. Jeho energičnost, pozitivita, jeho schopnost udržet všechny odpovědné, včetně jej, je něco co se nedá ignorovat. A pro mě jako hráče to je něco, co milujete.“


1 trackback / pingback

  1. Trenéři pro sezónu 2022/23 | Denver Broncos

Přidat komentář