Tréninkový kemp – den pátý

Po dni pauzy dnes mohli diváci vidět okolo tréninkového hřiště kvalitní trénink podobný opravdovému fotbalu. KJ Hamler a Greg Dulcich konečně součástí tréninku. Zítra(dnes) nás čeká první trénink v plné zbroji, ale co jsme se dozvěděli pátého dne? Dočtete se níže.

Pokud by se měly vypíchnout nějaká jména z dosavadního průběhu tréninkového kempu, byli by to zajisté Russell Wilson, Montrell Washington a Jerry Jeudy za útok. Patrick Surtain II za obranu. DObré dny měli ale i jiní hráči. Eric Saubert, Justin Simmons, Bradley Chubb, DJ Jones,…

Patrick Surtain II vypadá stále elitně. Útok opět začal pomaleji, ale s postupem času svůj rytmus našel.

Jednou ze zajímavostí, která provází naše tréninky je absence tréninků sedm na sedm. Praktikovali ji všichni předchozí HC v dohledné době zpátky. Ať už šlo o Fangie, Josepha, Kubiaka a další. Současný trenérský tým tuto variantu nepraktikuje a praktikovat nebude. Jde o rozestavení, které ze hry „odstraní“ OL a DL (pass rush). Proti QB, TE, WR ofenzivy se staví pouze LB a secondary. Našim trenérům se tato varianta nepozdává z toho důvodu, že díky větší míře času na odhoz umožňuje QuarterBackovi držet déle míč a tím se tyto tréninky odklání od reálné hry.

Courtland Sutton si přes PS2 připsal krásný TD, ale jinak je Surtain hráčem, kterého musí náš útok velmi respektovat. Pokračuje ve vymazávání kohokoli, kdo se proti němu postaví a byl v těchto soubojích poražen jen ojediněle. Máme šanci sledovat zrod velké hvězdy. A to se nám v divizi AFC West s QuarterBacky Carrem, Herbertem a Mahomesem bude opravdu hodit.

Surtain je prozatím nejlepším hráčem kempu a převzal po Vonu Millerovi štafetový kolík hráče, který svými výkony boří trénink. Těšme se na Patrickův další vývoj.


Pátý den začala ofenziva trénink tak vlažně, že to naštvalo i hlavního kouče a QB Russela Wilsona. Po několika ulitých startech OL a dobré hře obrany si Wilson s Hackettem museli svolat hráče do huddlu a pěkně od plic si se spoluhráči „pokecat“. Zabralo to. Útok začal šlapat.

Hackett po tréninku sdělil přítomným novinářům, že byl s hrou svých svěřenců nespokojený a Russ jeho frustraci cítil a jako lídr, který má celý útok vést reagoval. Nesvolal pouze první ofenzivu, ale všechny útočníky. „Nevím. Byl jsem naštvaný, protože to nešlo zrovna dobře a Russ to cítil. Zavolal si je, což bylo skvělé. Snažil se kluky dostat zpátky na správnou kolej, protože to se vám stane i v zápasech samotných. Důležité je, jak hráči odpoví. Byl to pomalý start, ale dostali jsme se do red zóny a povedlo se nám několik podařených akcí. Nesmíte zkrátka polevovat v boji bez ohledu, jaká je situace.“ řekl HC Hackett.

Jak Hackett zmínil, útok se probral v red zone. Wilson trefil Suttona parádním míčem pro TD přes Surtaina.

Tato malá tréninková epizoda a přeskupení „za chodu“ je jedním příkladem vůdcovství, které si od příchodu RW3 slibujeme.


Šestý den tréninkového kempu přinese první den v plné zbroji a HC Hackett mluvil o rozdílech. „Pokaždé kdy jdeme do plné výbavy jsme natěšení. Je nutné porozumět tomu, že v těchto dnech dojde ke kontaktům. Je to o hodně jiné. Protekce vypadá jinak, pozemní hra vypadá jinak. Pasová hra také. Zkrátka všechno. Je to také hodně o mentálním stavu hráčů. Cítí to jako v den zápasu. Udělali jsme hodně práce i v šortkách, ale nyní půjde do tuhého. Těším se, že lehká příprava je za námi a teď to začne.“

Lehčí tréninky jsou zábavné, ale teprve v plném nasazení můžete lépe hodnotit hráče. Hlavně pokud se týče Ol, DL a RB. Jen málo z toho, co se stal ov kempu doteď předčí informace z nadcházejícího tréninku.


Po zranění předního křížového vazu a dislokaci boku (a dalších „prkotin“) se do tréninku konečně vrátil rychlík KJ Hamler.

Hamler po dobu rekonvalescence tvrdě makal a i během dní u postranní čáry si nosil notes a dělal si poznámky. Musí samozřejmě vědět, že letošní sezóna je pro něj klíčová a že už nemusí žádná další šance přijít. Trenéři ho na mítincích připravovali tvrději než hráče, kteří si mohli různá schémata nacvičit na tréninku. Samozřejmě k jeho návratu i tak dojde postupně. Je ještě dostatek času než sezóna začne a tak není nutné riskovat. Připomeňme, že Hamler se účastnil soukromých kempů RW3 v Kalifornii, kde běhal routy pod dohledem svého starting QB1. Sám hamler se cítí dobře a připravený.

Rozhodně je dobrá zpráva to, že se do tréninku spolu s Hamlerem zapojila další ofenzivní zbraň TE Greg Dulcich.

Zranění K’Wauna Williamse naštěstí nebude vážné ale vyžádá si několik dní klidu.

Randy Gregory a Billy Turner na PUP seznamu. Návrat neznámý. Tom Compton je také mimo trénink.

Nějaké zranění postihlo také WR Tyrieho Clevelanda, jelikož opustil trénink pod dohledem trenéra. Nekulhal. Dostal nechtěný úder do hrdla.

Baron Browning pokračuje v dobrých dnech.

Josey Jewell efektním skokem srazil lobovanou přihrávku Wilsona.

Brett Rypien byl i dnes o něco lepší než Josh Johnson.

Začíná se ukazovat další WR na soupisce a to Brandon Johnson.

Montrell Washington pokračuje v boji o sestavu tam kde skončil a to skvělým catchem u postranní čáry, kdy si pohlídal obě nohy v hřišti.

V boji o ofenzivní guardy to vypadá na levé straně na Daltona Risnera. Na pravé straně jde zatím o vyrovnanější bitvu mezi Meinerzem a Mutim.

V boji o post pravého tackla má při absenci Turnera i Comptona velkou výhodu Calvin Anderson.


Hackett po tréninku:

Je to celkem zábavné, protože Cushenberry je tichý kluk, který toho moc nenamluví. Ale když je na centru na hřišti, tak je jeho kontrola nad OL vážně dobrá. Rozumí své práci, přední linii, deklaracím a předávkám. Jde o velice chytrého hráče a jeho fyzičnost je impozantní. Přitom to má na hřišti velice těžké proti Mikeu Purcellovi a DJ Jonesovi, Dre’Monte jonesovi. Obrana disponuje vestředu skvělými hráči a tak je pro něj každá rozehra velkou školou. A naše OL dělá proti obraně nějakou dobrou práci. Líbí se mi jak rozumí systému a stále vyhravá naše menší vědomostní kvízy.“

„Trénink 11 na 11 je pro nás nejdůležitější. V tréninku nemůžeme lépe simulovat zápas. Těchto situací budeme také přidávat.“

KJ Hamler: „Montrell Washington je bojovník. Možná si pro zábavu střihneme i malý závod pro zábavu. Montrell je můj kluk, učí se ode mně. Vzal jsem si ho pod křídla jelikož je to nováček. Když jsem přišel sem, strašně jsem všechno řešil. Každý dotek s míčem. Dělal jsem si starosti. Montrell je v tomhle lepší. Ptá se na hodně věcí a nasává je jako houba. Cítím se jako jeho o něco starší bratr.“

Nutno dodat, že si po svých zraněních a blízkém úmrtí v rodině prošel Hamler opravdu hodně těžkým obdobím. Krom jiného probíral své stavy jak s RW3, tak se Ciarou, která se angažuje v podobné problematice v rámci svých charitativních činností. Dnever Broncos jsou také jedním z prvních týmů, který na plný úvazek najal psychologa pro podobné případy.

Dalton Risner: „DJ Jones je velmi dobrý hráč. Jsem rád, že jej máme, protože nám pomáhá natrénovat lepší práci vnitřní OL. Tenhle týpek má sílu a to vidíte i vy na vlastní oči. Je trochu menší, silově stavěný, ale jde do toho s razancí a musíte proti němu hrát se snížením těla. Zároveň je velice rychlý ve startu. Vystřelí se z lajny a pro centra s guardy je opravdu obtížné jej zachytávat. Bude pro náš tým super hodnotným přínosem. Zrovna včera nám Russel říkal, ja kproti němu roky hrál a jak je DJ jedním z nejlepších, kteří proti němu hráli. Rád proti němu hraji a udělal mne lepším hráčem.“

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář