Tréninkový kemp – den sedmý

Sedmý tréninkový den proběhl opět v lehkém rytmu, jelikož šlo o třetí den dřiny v kuse. To zlé se stalo už druhý den (šestý celkově), tak tu bohužel Hackettova teorii narazila. Dnešek byl hodně o tom, jak a kdo nahradí zraněného Tima Patricka. Muti se rozdělil o rozehrávky s Risnerem na levém guardu. Dulcich a Hamler pokračují v tréninku s týmem.


První WR, který dostal možnost prosadit se na Patrickovo místo v sestavě byl dnes Seth Williams. Ten si zatím v NFL připsal jedno zachycení pro 34 yardů. Je však z našísoupsiky Timovi nejblíže. Na Auburn Pro Day zaběhl 40 yardů za 4,5 s (Tim 4,47s). S výškou 191 cm je také za Suttonem a Patrick třetím nejvyšším WR v Denveru. Seth však nebude jedinným hráčem, který tuto šanci dostane.

Hackett: „Musí to tak být. My jsme samozřejmě velmi naštvaní, že tady Tim není, ale nyní to je příležitost pro někoho jiného prosadit se. udělat krok vpřed. A speciálne v red zone, kde tito hráči dostávají nejvíce prostoru pro zakončení. Zkusíme vícero hráčů. Mezi receivery vždy chcete hráče, který bude schopen hrát všude na hřišti a kteří mají dostatečně kvalitní úroveň zachycení míče, route runningu,… Pro nás trenéry bude zajímavé, kdo se ukáže. Někdo musí.“

Kendall Hinton a Tyrie Cleveland jsou nyní ze hry s menšími zraněními a tak možná Williams dostane o něco větší prostor k rozehrávkám s prvním útokem. Situaci budeme samozřejmě pozorně sledovat. jak si povede Seth ale i další hráči, kteří dozajista dostanou příležitost. Včetně Tight Endů. V sestavě mámě dva rychlejší Te (Dulcich, Albert O.), kteří mohou zastat roli cíle v red zone. Bude ale zajímavé, jak si povedou při postavení WR X u postranní čáry. Samozřejmě rychlost a rozměry hrají v jejich prospěch. V porovnání s CB soupeře je to v tomto případě hlavně jejich výška i fyzická převaha v boji o míč, co jim dává výhodu. uvidíme jak si poradí s blokováním subtilnějších rychlejších hráčů secondary, kteří se od běžně blokovaných DE či LB poněkud liší. Doufám, že Hackett zapojí svou kreativitu a z nemilé situace vybouchá maximum.


Souboj o starting guarda se z pravé strany přesunul nalevo. Netane Muti, flexibilní silák, si dnes rozdělil práci s Daltonem Risnerem. Na pravé straně si celý den zahrál Quinn Meinerz. Nemusí jít ani o přímý souboj o pozici, jako o důraz na schopnost hráčů být univerzálně použitelnými. Vzhledem k tomu, že Meinerz s Risnerem zatím zleva do prava a obráceně necestují, viděl bych tyhle dva jako starting guardy a Mutiho jako prvního náhradníka, který získává zkušenosti na obou stranách, aby byl schopný, co nejlépe zaskočit.

Hackett: „Všichni potřebují pracovat se všemi. Potřebujeme, aby byli všichni kluci připravení. Dalton Risner si vedl opravdu skvěle a projevuje se jako pravý lídr. Je skvělý od pasové protekce až po něhové bloky. Ale dobře si vedli i ostatní kluci. na konci musí ale být všichni připraveni hrát jakoukoli pozici. Netane Muti hrál napravo. Pokoušíme se do hry dostat všechny, abychom byli co nejlépe připraveni. To je naše práce. I když budou hrátna různých stranách, s různými spoluhráči a s rozdílnými herními rozkazy, vše to je za účelem úspěchu v sezóně.“

Co my víme? Třeba přece jen Muti začne tlačit na Risnerovu pozici. Jde o velmi silného hráče, který je na kratší vzdálenosti jako buldozer. Otevírá tak velké díry pro běhovou hru. Běhová hra ale není všechno a Dalton ukázal, jak plantným umí být v různých guard pullech nebo blocích v druhém levelu.


Když je teď Tim Patrick ze hry, je zase o něco důležitější, že se do tréninku naplno zapojují TE Gretg Dulcich a WR KJ Hamler. Dnes tedy ještě v lehkém rytmu „třetího“ dne. Hamler se stal WR3 a byť jej tren=ři budou po zranění šetřit, dostane rozehrávek dost, aby byl na sezónu připraven. dulcich má hodně zajímavý skillset a bude nebezpečný hlavně v setu se dvěma Tight Endy.

Hamler má excelentní rychlost a měl by být cílem mnoha Wilsonových bomb v hloubi pole. Kdyby byl Patrick zdravý, dostal by KJ méně příležitostí v doplňkových formacích, ale nyní na něj bude naložena větší váha. V red zone nebude hrozit svou výškou, ale jeho top rychlost by měla být účinnou zbraní v mnoha konceptech.


Montrell Washington

Další tréninky v plné výbavě jsou naplánovány na čtvrtek a sobotu. snad to nedopadne tak nešťastně, jako ten první, kdy jsme odepsali dva hráče.

Příští týden nás čeká společný trénink a přípravný zápas s Dallasem Cowboys.

Na místo zraněného RB Damarea Crocketta jsme podepsali RB Maxe Borghiho. Ten se svým stylem asi nejvíc podobá Christianu McCaffreymu, ale samozřejmě na poněkud nižší hranici výkonnosti. Odehrál 4 sezóny ve Washington State a nashromáždil 369 běhů pro 2158 yardů a 32 TD. Měl také 156 zachycení pro 1134 yardů a 9 TD.

Dle dostupných informací jsme se pokusili podepsat velezkušeného LB Anthony Barra. Ten se nakonec upsal Dallasu. Nejsme spokojení s tím, co u našich LB vidíme? krom tohoto pokusu byl u nás na návštěvě Joe Schobert, který loni startoval za Steelers. Uvidíme, jak se situace vyvine.

Má Brett Rypien šanci vyhrát minisouboj o backup QB?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář