Tréninkový kemp – den jedenáctý

Na začátku se ještě v krátkosti ohlédneme za uplynulými dvěma týdny.

Za druhý týden se pozorovatelům vůbec nejvíc líbil EDGE/OLB Baron Browning. Ten sbírá po přesunu z ILB na současnou pozici chválu jak od trenérů, tak od spoluhráčů. Situace se změnou pozici, kterou u nás hrál první rok je pro něj o něco lehčí v tom, že obě LB pozice hrál už na univerzitě. Samozřejmě, oba tyto posty mají svoje úkoly a běžně se hráči těchto pozic nemíchají, protože jako OLB býváte většinou o několik kilo těžší kvůli soubojům s TE a OL. Browningovi však pomáhá elitní atletičnost a přirozený pohybový talent. Na nějaký bull rush to nebude, ale ohebnost kolem tacklů je parádní a rychlost mu pomáhá i proti RB soupeřů a nahánění QB. Zajímavá zbraň pro našeho DC Ejiro Evero.

Když už jsem zmínil našeho defenzivního gurua, je nutno podotknout, že jej o víkendu, při našem prvním přípravném zápase proti Dallasu, čeká první zápas, kde bude hlásit hry. Snad se mu bude dařit.

Dalším hráčem, který v kempu předvádí skvělé výkony je WR Montrell Washington. Hráč, kterého jsme vzali v pátém kole jako „reach“ by se lehce mohl stát „stealem“. Montrell hlavně ukazuje, že narozdíl od svého (pravděpodobně) přechůdce Diontae Spencera, je paltným nejen při hře speciálních týmů, ale také při zařazení do pravidelného útoku. Jde sice o menšího hráče, ale co mu příroda nenadělila do výšky, dala mu v pohyblivosti. Mnozí fanoušci v něm vidí dalšího Trinity Bensona nebo Isaiaha MacKenzieho, tedy hráče, který umí na tréninku, ale v zápase to nezvládne prodat. To se prokáže až na trávníku. Pravda je, že i kdyby se Montrell dostal do sestavy, tak bude řekněme až čtvrtým pátým WR v pořadí a to se umění ukazuje složitěji. Pokud Browning vyhrál hráče druhého týdne, tka Montrell by vyhrál hráče týdne prvního. Držme mu pěsti.

Dalším hráčem, která patří mezi nejlepší v tréninkovém kempu je Jerry Jeudy. Hru za hrou dokazuje elitní route running a schopnost separace.

Nezapomeňme na QB1 Russella Wilsona. Není překvapením, že RW3 patří k nejlepším hráčům dosavadního průběhu přípravy. Dokazuje, že jeho ruka neztratila přesnost ani sílu. Nejlepší hody pak předvádí v klíčových situacích. V uplynulém týdnu ukázal i svou rychlost při běhových TD a scramblingu. Na trávníku lze vidět, jak se daří pěstovat chemii s receivery. Spolu s Russellem přišla do Denveru i naděje a pozitivita a to vše je podpořeno energickou usměvavou přítomností nového HC Nathaniela Hacketta.

S posledním jménem se vraťme do obrany a k nováčkům. CB Damarri Mathis předvádí talent, který by měl na úspěch v NFL stačit. Dařilo se mu uhlídat svoje cíle a přidal efektní íčko. Mathis se musel lehce přeorientovat, protože byl zvyklý hrát více press coverage a u nás jej čeká spíše off coverage. Musel se tak doučit další techniky. Úspěchy v tréninku se projevují na jeho sebevědomí a tak je Damarri Mathis hráčem, který mě bude během přípravných zápasů také hodně zajímat.

Zajímaví hráči na koukání budou i WR Trey Quinn a RB Max Borghi, který se jako školní RB legenda z coloradské střední brzy stal oblíbencem fanoušků.


Den 11

Tento týden nás čeká spojený trénink s Dallasem Cowboys a první přípravný zápas právě s tímto soupeřem. Naši hráči se tak vrátili do tréninku, aby ladili své výkony, zaujmuli trenéry a vyzkoušeli, co se vyzkoušet dá a může nás v zápase čekat. Dnes jen v lehkých skořepinách, ale zítra zase plná výstroj. Dnešek si za obranu ukradl Malik Reed, Courtland Sutton dominoval nad Darbym a nedraftovaný WR nováček zaujal další diváky.

Malik Reed se ve stínu Browninga či nováčka Bonitta mohl trochu ztratit, ale stále je to hráč, který se vypracoval v kvalitního rotačního hráče a dnes to ukázal. Předvedl hned několik sacků a tlaků na Wilsona proti prvnímu útoku a jejím starterům. Je dobré takto Reeda vidět a ukrást si také slávu pro sebe. Konkurence je vždy dobrá. Nedá se ovšem druhým dechem neříci, že pokud se bude dvěma výše jmenovaným mladíkům dařit (a Reedovi také), je Malik kandidátem na trade. Pokud bude zájem.

Před tím, než Courtlanda Suttona zbrzdilo zranění, byl známý tím, že dokázal vyhrávat míče 50/50. Tahle jeho schopnost je zdá se zpátky. Sutton je naším WR1 a s RW3 za centrem by jej mohla/měla čekat skvělá sezóna. utton předvádí schopnost pobít se o míč, doskočit si pro něj, když je potřeba.

Wilson rád hází do hloubky a tam mu naše sestavička receiverů bude vyhovovat. Sutton svou rychlostí a výškou, Jeudy se dostane za obránce díky tomu že je nechá v prachu za sebou a Hamler jim prostě uteče na rychlost. S

Nováčka Brandona Johnsona už jsem také dříve vzpomínal. I on může být jedním z těch, kteří ze zranění Tima Patricka vytěží co nejvíce. V sobotu si vyzkoušel první útok a ze šance se nepodělal. Předvedl parádní double move pro velký zisk a získává si důvěru svého QB. Jsem rád, že v nemilé situaci, která nás zraněním Patricka postihla, se ukazují nadějné hráčské případy, které mohou alespoň trochu zezadu naši ústřední trojici receiverů jistit.


Do tréninku se vrátili DL DJ Jones, CB K’Waun Williams i OLB Jonathon Cooper.

WR Tyrie Cleveland a OG Netane Muti se neúčastnili.

EDGE Randy Gregory, RT Tom COmpton a OL Billy Turner jsou na PUP seznamu a do tréninku tak zasáhnout nemohou.

U postranní čáry lehce trénovali TE Greg Dulcich a EDGE Christopher Allen. V Dulcichově případě jde jen o šetření TE po zranění.

CB Ronald Darby byl po tréninku lehce otřesen.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář