Tréninkový kemp – den dvanáctý

Prodej Denveru Broncos se stal realitou. Clastnická skupina Walton – Penner byla schválena na výročním setkání majitelů. Končí veleúspěšná éra pod Patem Bowlenem a začíná éra nová. Doufejme, že bude alespoň tak úspěšná, jako ta předešlá.


Denver Broncos vydali před prvním přípravným utkáním „výchozí“ depth chart. Tedy sestavu a pořadí hráčů pro jednotlivé posty. K náhledu zde: https://www.denverbroncos.com/news/broncos-release-initial-unofficial-2022-depth-chart?fs=e&s=cl

Bez nějakých extra překvapení. S posty starterů zahýbá (snad) jen návrat zraněných hráčů (Billy Turner, Randy Gregory, Tom Compton?). Doufejme, že se nám už vyhnou další zranění a nedojde změnám z tohoto nemilého důvodu. Mějme také na paměti, že někoho chtějí pozicí na depth chartu trenéři popíchnout k většímu nasazení. Další věcí, která rozhodně bude hrát velkou roli budou přípravná utkání. Mezi hráči jsou takoví, kteří jsou na tréninku skvělí, ale nedokážou to v zápase prodat. A pak jsou tam tací, kteří na tréninkovém pažitu patří k průměrným, ale se začátkem zápasu, byť přípravného, se z nich stává jiný člověk a najednou jde všechno samo tam, kde se na tréninku až tak nedařilo.


Den 12

Dvanáctý tréninkový den proběhl v plné výstroji. Hodně novinářů sledovalo spíše předání vlastnictví a tak zpráv bylo tentokrát méně. Russell Wilson skóroval během dvou-minutivého drilu, Jerry Jeudy se dostává s ofenzivou více do rytmu, Tight End Albert O se zlepšuje jako blokař,…

Na konci tréninku si hráči vyzkoušeli situaci „dvou-minutový dril“. Konkrétně byla situace nastavena na počátek na vlastní 32 yardové linii, 1:56 do konce půle/zápasu, nutnost skórovat TD nebo FG. První ofenziva šla proti první obraně. Na obou stranách chybělo pár starterů. Připravený dril skončil posunem na 31 yardovou linii obrany a prokopnutým FG Brandona McManuse.

Reportéři se HC Hacketta zeptali na to, co mu podobné drily umožňují vidět. „Tunu věcí. TO je naše nejoblíbenější téma s Russellem. Snažíme se najít společnou řeč u rozdílných věcí a t ozvláště v těchto kritických situacích. TO je důvodem, proč chci pdobné drily palikovat často. Učíme se, jak spolu komunikovat rychle a efektivně. Učím se, jak by chtěl RW3 podobné situace hrát, aby sám nemusel na tyhle věci myslet a mohl se soustředit na jiné věci. Snažíme se o to, abychom mysleli stejně a snažím se myslet více jako on. A i vy to můžete vidět. Viděli jste, že jsme se pěkně hýbali sm íčem. Sice jsme nezískali tunu Touch Downů, ale udělali jsme dost pro to, abychom skórovali body. To je vždy ta nejtěžší práce. Vidět vzrůstající efektivitu je dobré znamení. Učíme se různé věci v rychlém pojetí útoku a je dobré vidět naeho QB se v tom dobře pohybovat.“

Ofenziva ještě nekliká úplně naplno, ale máme zatím ani ne půlku srpna. Je dobré vidět, že náš HC Hackett má s QB Wilsonem dobrý vztah a pracují na tom, aby jejich komunikace byla maximálně efektivní a na jedné vlně. V této fázi je dobré vidět, co funguje a co ne. Kdyby vše fungovalo nebo vše nefungovalo by byl větší průšvih. Dívám se na to tak, že pokud by nefungovalo nic, tak není na co navázat čeho se chytit, pracovat se musí na všem a všichni by začali být poněkud nervózní. Pokud by zas vše klapalo, mohlo by se dostavit uspokojení, měli bychom obranu za neschopnou dát před útok pořádné výzvy,.. Dokud pracujeme na nedostatcích, které jsme schopni vylaďovat, znamená to že rosteme.


Jedním z takových hráčů, který ladí o sto šest je Jerry Jeudy. Včerejší srážka mezi Darbym a Suttonem zanechala na obou hráčích menší šrámy, atak se trenéři rozhodli Suttona s menším pohmožděním ramene šetřit. Jelikož je ze hry Tim Patrick a Sutton odpočíval, urval si dnes post top receivera Jerry Jeudy. To mu dalo příležitost zapracovat na rytmu s RW3 a celou ofenzivou. A nejen on ale i ostatní hráči se pomalu ale jistě dostávají do hlubších pater ofenzivy a učí se ty jemnější nuance.

„Zajisté. Nejen Jerry ale i ostatní hráči do systému více pronikají. Začínáme se bavit o těch menších věcech. Třeba o postavení – jestli stát o yard blíže či dále a bavíme se o tom, jaký vliv to bude mít na celou hru a jak to bude vypadat v prostoru po rozehrávce. Chceme probrat hodně těchto detailů. Dostáváme se do fáze, kdy hráči rozumí systému a začínají se zabývat detailnějšími záležitostmi své hry. Jerryho nevyjímaje.“

Útok Broncos je pro hráče letos úplně nový. Hráči si musí vybudovat chemii se svým novým QuarterBackem. TO trvá týdny práce a opakování her do zblbnutí, aby si to vše sedlo. Wilson však ukazuje svou tvář dříče a tak panuje lehký optimismus, že budeme připraveni na první zápas sezóny v maximální možné míře.


S přechodem na West Coast systém je nutné, aby byli naši Tight Endi schopní efektivně blokovat pro běhové pokusy našich Running Backů. Bylo to lehce k zamyšlení. V offseason jsme přivedli jednoho z vůbec nejlepších blokojících TE v lize, nicméně to není velká zbraň pro pasové downy. Aby byl systém nebezpečnější, potřebujete komplexní hráče schopné blokovat i hrozit v pasové hře. Po odchodu Noaha Fanta zůstal v sestavě Albert Okwuegbunam, který je spíše pasovou hrozbou a na draftu jsme přivedl jemu podobného TE Grega Dulcicha. Přemýšleli jsme tedy o tom, jestli rozestavením TE příliš neprozradíme své úmysly s danou rozehrávkou případně jak se zhostí svých slabších rolí jednorozměrní Tight Endi.

Dle posledních zpráv udělal velký pokrok v běhové blokaci Albert O. Nejen že je stálou hrozbou z přihrávek Wilsona, také jeho bloky se značně zlepšily. „Je to něco, na čem jsme chtěli zapracovat. Dali jsme mu několik protekcí a líbilo se nám, jak si stím poradil. Jeho trenér Jake Moreland dělá dobrou práci. Albertovi se podařilo blokovat opravdu dobře. Samozřejmě má ještě spoustu věcí k učení, ale jeho pokrok nás naplňuje optimismem.“

Věříme, ale budeme to chtít vidět v akci.


Lehčí trénink u postranní čáry měli naordinován DJ Jones, KJ Hamler a Eyioma Uwazurike (kotník).

Dále netrénovali veterán Kareem Jackson (odpočinek). Greg Dulcich (opatrný návrat do plného zapojení), Ronald Darby a Courtland Sutton s lehčími šrámy. Tyrie Cleveland (hrdlo), EDGE Christopher Allen, Randy Gregory, RT Billy Turner a RT Tom Compton. Nějaké problémy se zády má guard Ben Braden. Hamstring si poranil RB4 Tyreik McAllister. Netane Muti také (koleno).

Druhou půli tréninku vynechal Patrick Surtain II, ale je v pořádku.


Skvělý den měl punter Corliss Waitman. Vysloužil si ovace diváků za punt umístěný do pěti yardů od end zóny. 57 yardový punt s 4,96 sekundovým letem s odkopem z vlastní 1-yardové linie. Sam Martin si nevedl zle, ale vloudila se mu jedna chybka.

Jeden na jednoho si to rozdali Surtain s Jeudym. 1:1.

Obzvláště zajímavé jsou souboje mezi Brandonem Johnsonem a Damarri Mathisem, protože jsou bývalými spoluhráči z Duke.

Tenhle týden vypadá dobře Malik Reed.

Je dobré vidět, že na rozdíl od některých svých předchůdců. dokáže Wilson rychle vyhodnotit, jestli mu obrana pokryla hluboký míč a zvládne odhodit kratší kompletaci, když se tak stane.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář