První přípravný zápas – Dallas Cowboys

Dallas Cowboys @ Denver Broncos 7:17. Výhra.

Týmy do dnešního přípravného zápasu nenasadili startery a tak jsme viděli souboj druhých a třetích týmů. V společném tréninku jsme byli podle zpráv z místa dominantnější a stejně vypadal i tento zápas. Výsledku napomohlo hned 17 penalt pro hosty z Dallasu. Konkrétně pro 129 yardů a to není málo. Nedisciplinovanost ale také vynucené penalty našimi hráči tak udržovala naše barvy v chodu. Pro srovnání, my jsme si připsali 8 penalt pro 64 yardů. V porovnání se soupeřem lepší, ale o kousek bychom to mohli ještě srazit.

Ve tři ráno jsem na tento počin nevstával. Skoukl jsem alespoň na sestřihy čtvrtin na youtube. https://www.youtube.com/results?search_query=broncos+Cowboys+preseason+game+1

Spolu s téměř 65 tisíci diváky se na utkání přišli podívat i dva z nových majitelů Greg Penner a jeho žena Carrie Walton Penner. Fanoušky je pěkně přivítali. Snad se tento vztah nepokazí.


Začněme ale zdravotním okénkem:

Bohužel očekávaný starter ILB Jonas Griffith opustil hru brzy s vyhozeným loktem. Očekávaná rekonvalescence 3-6 týdnů. Další tlak na přivedení dalšího solidního ILB.

CB Michael Ojemudia byl prověřován na otřes mozku, ale výsledek byl negativní a Michael se do hry vrátil.

CB Delarrin Tuerner-Yell byl prověřován na otřes mozku ve čtvrté čtvrtině. Zatím se neví, jak to dopadlo. Na návrat do hry to už bylo pozdě.


Průběh utkání

Oba útoky nastoupily hodně rozháraně. První utkání sezóny, tak se dá neučesaný výkon pochopit. Ani jeden tým nezkompletoval přihrávku do poloviny první čtvrtiny. To se povedlo nejdříve Dallasu, ale stejně je ve snažení zastavil PJ Locke zachyceným íčkem.

Naše první kompletace z rukou Joshe Johnsona měřila 19 yardů a zachycení si připsal Seth Williams. ALe i náš útok se nijak dál nedostal.

Po neproměněném čtvrtém downu Dallasu v dalším drivu se už věci ve druhé čtvrtce rozhýbaly parádním míčem na WR Brandona Johnsona.

Úspěšný drive zapečetil Josh Johnson přihrávkou na Setha Williamse pro TD.

Naše obrana nevypadla z rytmu a opět Kovboje donutila k puntu z něhož si připsal Montrell Washington hodně pěkný 27 yardový return. Dobrou pozici na hřišti Josh Johnson zužitkoval 24-yardovou parádou na WR Kendalla Hintona. Skvělá hra našeho WR.

Dallas chtěl do šaten ještě něco předvést, ale Baron Browning jim tam poněkud profukoval ofenzivní linií a tak si po dobrém výkonu připsal sack, který vedl k situaci 3&21. Josh Johnson využil další solidní pozice na hřišti a při nedostatku času alespoň připravil pozici pro 52-yardový FG Brandona McManuse.

Do šaten jsme šli za stavu 17:0.

Na druhý poločas začalo pršet,což mělo na předváděnou hru dopad.

Brett Rypien, který nastoupil na druhou půlku, zahrál ve zlé pozici na vlastní 1-yardové linii parádní 42-yardovou hru na Jalena Virgila.

Útok tato přihrávka nastartovala a Brett se dostal až na 3-yardovou linii soupeře (Fulgham 11y, Shepherd 10y, Hardy 13y). Krásný 96-yardový drive jsme ale body po neproměněném čtvrtém downu nezakončili.

Ve čtvrté čtvrtině Dallas minul FG. Měli jsme momentum, ale ať už to bylo deštěm či nikoli, přidali jsme se k penaltám soupeře. Soupeř našich trestů využil a korigoval pomocí TD skóre na konečných 17:7.


Před zápasem jsem přemýšlel, na co se nejvíce zaměřit:

  1. Souboj o backup QB mezi Joshem Johnsonem. Josh dnes odehrál první půli a podal solidní výkon. 16/23 (70%) pro 172 yardů a 2 TD, 0 INT. Rating 120,2. Brett odehrál půli druhou 8/18 (44%) pro 113 yardů. Rating 65,3. Ale tady se bohužel projevilo počasí, které pasovou hru značně komplikovalo a tak si počkejme až na další zápas, ve kterém si pořadí oba sokové patrně prohodí.
  2. Montrell Washington vypadá dobře. Jeho dva returny měřily 45 yardů. Zkoušeli jsme s Montrellem i akci z přeběhu za útokem, ale tam skvěle prošel naší linií obránce Dallasu a sejmul našeho WR pro ztrátu 4 yardů.
  3. Souboj o WR4? Jalen Virgil 3/5 pro 83 yardů. Brandon Johnson 4/6 pro 64. Kendall Hinton 3/4 pro 53 a 1 TD. Seth Williams 4/4 pro 29 a 1 TD. Ale statistiky nejsou všechno. Johnosn s Hintonem ukázali krásné catche. Trenéři musí vyhodnotit, jak si vedli ři blocích a při routech.
  4. Baron Browning a Nik Bonitto. Nik dvě skládky. To Browning byl vidět hodně. Čtyři skládky z toho tři sólo. Sack, skládka pro ztrátu, QB hit a ubráněná přihrávka. Skvělý výkon loňského ILB.
  5. Secondary hrála dobré utkání ale dílčí výkony nedokážu posoudit.
  6. Souboj punterů. Sam Martin odráží tlak Corlisse Waitmana.

Jedinými hráči prvních týmů, které jsme mohli vidět, byli RT Calvin Anderson a TE Albert Okwuegbunam.

Celý zápas jsme se nemohli opřít o běhovou hru. Začínající RB3 Mike Boone skončil ze tří pokusů na -1 yardu. P5ipsali jsme si pouze 39 yardů z 22 pokusů s průměrem 1,8 yardů na běh. To je velká bída a byť do hry nezasáhla OL1, RB1 Williams či RB2 Gordon, bilance je to mizerná. Rozhodně něco k další práci.

Soupeř se naopak běhovou hrou udržoval v chodu. Pustili jsme 141 yardů z 28 běhů Kovbojů (5 yardů na běh).

V pasové hře tomu zase bylo naopak. Dallas 175 yardů. 21/36 58% 4,6 yardů na pas. Denver 24/41. 58,5%. 7 yardů na pas. Nutno připomenout, že druhou půli pršelo, což mělo na pasovou hru samozřejmě vliv.

V zápase jsme mohli vidět jediný turn over a to íčko zachycenésafetym PJ Lockem.

Soupeř si nepřipsal ani jeden sack. U nás skórovala dvojice Browning a Kongbo a při této dvojici sacků jsme soupeře posunuli celkem o 21 yardů zpět.

Nejvíce skládek si v našem týmu připsal safety Jamar Johnson a to sedm (5 sólo), Justin Strnad šest (5 sólo), Baron Browning čtyři (2 sólo).

Ubráněnou přihrávku si připsali Baron Browning, Michael Ojemudia, JR Reed, McTelvin Agim, Marquis Spencer, PJ Locke.


Obrovskou kaňkou na zápase je ovšem zranění ILB2 Jonase Griffitha, který přijde o začátek sezóny. Justin Strnad nehrál dnes špatně, pokud mohu soudit, ale od ILB2 si asi slibujeme více. Zmáčkne GM George Paton kohoutek a přivede nějakou posilu do sestavy, která vzbuzuje pochybnosti fanoušků už několik let? AJ „Dino“ Johnson? (Na Roquona Smithe fakt nemysleme.) Joe Schobert? Počkat na škrty před sezónou a mezitím hrát Strnada se Singletonem? Vrátit Browninga na ILB by po dnešku a zprávách z tréninku úplně nedávalo smysl, byť to fanouška napadne.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář