Broncos 2023 – Co čekat?

Tentokrát vás nečeká sáhodlouhé povídání o tom samém jen jinými slovy. Žádné obsáhlé pojednání o očekávání, o naději. Žádné prosby o zdravý tým. Žádný vyčerpávající přehled jednotlivých hráčů a domnělých herních taktik. Zkrátka žádné epické předsezónní preview. Letos jsem se v rámci osobní psychohygieny od NFL potažmo Broncos na dlouho odřízl a tak máte mnozí lepší a detailnější informace o dění v týmu než já.

Zamýšlel jsem se však nad tím, co se od našeho týmu v této sezóně dá reálně očekávat.

Vedení franchise udělalo dost pro to, aby se denverská fotbalová franchise pohnula vpřed. Podnikly se kroky, které měly a mají budovat ze základu stávajícího týmu. Nebylo by lepší to celé rozprodat? Nechat si jen perspektivní mladé hráče, promíchat je s pár zkušenými veterány/mentory a s novým HC začít prakticky od nuly? A vyhlížet sklizeň někdy za dva tři roky? Dle mého skromného názoru jsme tento scénář v letošní offseason popřeli.

Angažovali jsme hlavního trenéra, kterému se dříve v minulosti podařil veletoč v kultuře nevalného fotbalového týmu. Vším možným si držíme pěsti, aby se mu to podařilo znovu v Denveru.

Pravda je taková, že před Seanem Paytonem stojí obří úkol. Opravdu se až divím, že tuto výzvu přijal. Náš tým v posledních letech prošel tolika turbulentními změnami, že se jeho stabilizace jeví jakoby nemožná. Mám pocit, že není v lidských silách překlopit roky špatných rozhodnutí a výsledků do úspěšné franchise bez toho, aniž byste začali pěkně od sklepa a neskončili, dokud nevyměníte i střechu. A během jediné offseason?

Proto považuji letošní sezónu za svým způsobem tranzitní. Určitý přerod mezi „po SB50“ a snad „Paytonovou érou“. Nikde netvrdím, že se dílčí úspěch nedostaví, nebo že se nemůže dostavit již letos. Každý z nás fandů má pocit, že na to ti naši hráči mají a že nám vlastně chyběl jen ten hlavní trenér. (Ještě před rokem nám chyběl jen ten QB.)

Obecně řečeno se v našem týmu jen těžko hledá vítězné jádro na kterém stavět a ze kterého vycházet. V týmu už není nikdo, kdo by pamatoval vítěznou sezónu Broncos. Když už má někdo pozitivní záznam, tak si ho přinesl odjinud. Z jiné kultury pod jiným vedením a s jinými spoluhráči.

Určitý reset je potřeba. To víme všichni.

Líbí se mi příchod ega Seana Paytona, protože z něj mám pocit, že ví co dělá a že ví co má dělat. Nejde ale o mně. Důležité je aby to fungovalo s hráči. Proslechlo se toho hodně o Paytonově změnách a opatřeních. Samozřejmě zejména v souvislosti s odprivilegováním QB Wilsona. Ten to imo navenek nese profesionálně, ale taky se to v něm musí vařit. Pokud se bude vyhrávat, asi vřící krev odvane dobrá nálada v týmu. Pokud ne, Ojojoj.

Naskočit na vítěznou vlnu potřebujeme hned v prvním zápase. Raiders. Dlouhodobě nejvíc nenáviděný soupeř. Vedený snad nejvíc nenáviděným exHC Broncos.

Máme výhodu domácího prostředí. A na domácích fanoušcích bude hodně záležet. Trošku se bojím, že unavená základna modro-oranžových fandů nebude mít dostatečnou trpělivost s hrou naší ofenzivy, když to ze začátku nebude dostatečně klikat. Obávám se, aby si do letošní sezóny nepřitáhli bučení z minulého roku. Změnili jsme ofenzivní systém. Starteři za sebou mají tréninkový kemp a pod Paytonem hodili pár rozehrávek i v přípravných zápasech, ale „zkušeně/opatrně“ očekávám plný výkon až během sezóny. Co si budeme povídat. O moc horší než loni to být nemůže. Jenže i uznávaný zkušený ofenzivní trenér Payton neumí kouzlit a nějaká doba hájení bude na místě.

Řekl bych, že první čtvrtina sezóny je vždycky sprint při kterém se snažíte zlepšit a upravit co je potřeba.

Čekám utkání plné bojovnosti a nepřesností. Kopa trestů na obou stranách by mě v otevíracím nervózním utkání nepřekvapila. Dle sázkovek jsme lehcí favoriti, ale v černém dresu hostí proti nám stanou nejlepší WR současnosti, TOP3 RB, TOP3 EDGE. (Adams, Jacobs, Crosby). Další elitní EDGE Chandler Jones jim však stávkuje z osobních důvodů a do zápasu nezasáhne. Pro nás je povzbudivé, že limitované tréninky tento týden zapsali Jerry Jeudy a nováček Riley Moss.

Je to hra s omyly. Není to to bez chyb, ale je pro nás důležité mít jednoduchý plán se kterým budeme hrát rychle.

Co očekáváte od naší sezóny vy? A co od prvního zápasu?

Denver Broncos | National Football League, News, Scores, Highlights,  Injuries, Stats, Standings, and Rumors | Bleacher Report

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář