Znovu a lépe…

„Znovu a lépe“ bude mantra našeho týmu celou sezónu, ale v její první třetině bude nejdůležitější.

V otevíracím utkání s Raiders jsme si bod nepřipsali, byť byl opravdu na dosah. Stačilo to a ono, ale na „kdyby“ se nehraje, tak to neřešme. Prohráli jsme. Tečka. Je nutné vyhodnotit naši hru, dál ladit pozitiva a nedostatky minimalizovat, či se jich co nejdříve zbavit.

Můžeme říct, že jsme v úvodním zápase předvedli určitý výkon, který se teď stal naší podlahou a musíme se snažit výkonnostně jít už jen nahoru.

Před prvním zápasem byl Payton zvědavý na tým, který sice zná z tréninků a pásek, ale který doopravdy neznáte dokud s ním neodehrajete zápas. Po zápase náš HC prohlásil (mimojiné), že hráče čeká měsíc opravdu tvrdé práce, aby se věci výrazně zlepšily. Na tomto prohlášení se mi líbí, že nejde o klasické „zápas od zápasu“. Jde o jasnou zprávu, že maximální výkon týmu je hodně daleko a že si to uvědomujeme.

Jde možná jen o můj dojem, ale play calling na obou stranách míče mi přišel hodně „základní“. Jakoby se zataženou ruční brzdou. Jako bychom nechtěli jít do rizika a hráli na jistotu. Tomu se samozřejmě vymyká onside kick z počátku zápasu. Kde bylo kreativní a slibované využití RB McLaughlina v útoku a LB Drew Sanderse v obraně? Kde bylo častější ohrožení hloubky pole? Kde byl agresivnější kreativnější pass rush? Může to být jen můj pocit, ale trenéři se možná rozhodli začít konzervativně, aby si hráče osahali a play book otevřou, až si s nimi budou více jistí. Každopádně i tento game plan mohl stačit a hlavně měl vést k výhře nad hratelnými Raiders.

Russell Wilson odehrál velmi dobré utkání 27/34 (79%) pro 177 yardů, 2 TD, 0 INT. Průměr na pasový pokus 5,2 yardů respektive 6,55 na zkompletovaný pokus odpovídá konzervativní kratší hře. RW trenérům ukázal, že takto to může jít. Je tam přesnost, je tam pohyb. Teď musí přijít i nějaká ta bomba do dálky, která k RW patří. Za celý zápas jsme dali dvě hry přes 20 yardů (Perine 20, Brandon Johnson 21). Pro pasovou hru respektive naše WR není dobrá vizitka, když má nejvíce nachytaných yardů RB (Perine 37). Pozemní hra nevypadala zle, ale ta pasová potřebuje více explozivity.

I na druhé straně míče se v pozemní hře dařilo. Ukázali jsme, že máme front schopný minimalizovat nejlepšího RB loňské sezóny. Josh Jacobs 19/48 (2,5). Nejdelší běh 7 yardů. Schopnost zastavit běh se rozhodně cení, ovšem tam kde naše obrana mega giga selhala je pass rush. 0 sacků, 0 QB hitů vedlo Jimmyho Garopolla k 20/26 pro 200 yardů. Takhle to nemůže fungovat. V pasové lize MUSÍTE být schopni znepříjemnit hru QB soupeře. Když to nedokážete, prohrajete. Nebo musíte mít extrémně kvalitní secondary. A to nemáme. Ano, CB1 Pat Surtain je jinde. Udržel TOP WR ligy Adamse na 2 zachyceních pro 11 yardů. Jen tak dál. Po loňské slibné sezóně si ale velice slabý zápas vybral mladík Damarri Mathis, který za obecně vzato nehvězdným Jakobi Meyersem vlál po celý zápas. Jako jasnou slabinu jej teď uvidí všichni OC týmů, kterým budeme čelit. Nedivil bych se, kdyby se do hry spíše dřív než později dostal vyspělý nováček Riley Moss.

Jako tým jsme předvedli energický debut s přemotivovaným selháním jednotlivců. Není sakra možné, aby nás střílely do noh fauly nejzkušenějších hráčů na hřišti. 10/83 tresty musí po zbytek sezóny spadnout na polovinu.

Na dnešní zápas se trochu s obavami těším. Doufám a zkouším věřit v kvalitativní posun na všech frontách. Jsem dost zvědavý, jak si poradíme s drtivou DL Commanders a dalšími nástrahami.

Samozřejmě je vzestupná tendence zlepšování týmu naším hlavním zájmem. Ale výhra je výhra a z vítězství my fandové žijeme nejlépe.

Go Broncos!!!


Offtopic

V Coloradu se děje ještě jeden zajímavý příběh, o kterém jste patrně slyšeli. Univerzitní tým Colorado Buffaloes (CU) loni drhnul podlahu NCAA s bilancí 1 – 11. V letošní offseason angažovali na místo hlavního kouče Deiona „Prime Time“ Sanderse a věci se daly do pohybu. Legendární atlet a sportovec Sanders je kontroverzní postavou díky svému teatrálnímu stylu. Někdo ho miluje, někdo nenávidí. Nicméně přes polarizační postoj k této osobnosti se mu daří i v roli trenéra. Některé mladé hráče jeho „swag“ přitahuje a tak se mu do Buffaloes podařilo nalákat pár zajímavých playmakerů.

V rozbíhající se sezóně NCAA se tým CU opírá o výkony Prime Timova syna Shedeura na QB, CB/WR obojživelníka Huntera, WR Weavera. Mimochodem Shedeur Sanders by měl jít letos na draft a nemělo by ho minout první kolo.

Dnešní noc sehráli Buffaloes vypjatý derby zápas s Colorado State, který skončil až po druhém prodloužení výhrou domácích Buffaloes 43:35. Jedno z nejkrásnějších utkání kola/sezóny nabídlo elektrizující atmosféru, pick six, zblokovaný FG, těžký faul na Huntera, íčka, fumble, parádní punt na 2-yardovou linii, ze které Shedeur 2:06 před koncem utkání s deficitem 8 bodů přešel celé hřiště za minutu a půl a po 2-bodové konverzi poslal týmy do prodloužení. Buffaloes v prvním kole porazili finalistu loňského ročníku TCU a dnešní výhra je posunula na bilanci 3 – 0.

Při současné formě Broncos právě CU převzali prapor toho nejoblíbenějšího týmu v Coloradu.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář