WIN !!!!!!!

Go Broncos! Takový prosinec jsme tu dlouho neměli. Po výhře nad Chargers jsme stále ve hře o Play Off. Náš tým nám dává naději, že se snad blýská na lepší časy. Nezakřikněme to. Nikdo se sám ještě neporazil a Broncos tak musí šlapat zápas po zápase až do konce.

Před utkáním v Los Angeles jsem měl největší obavy z toho, jak mentálně zvládneme prohru s Texans. Hodně důležitý zápas v Houstonu jsme mohli a měli vyhrát, ale dostali jsme nažrat vlastní medicíny a prohráli jsme souboj turn overů, po nevydařeném výkonu Russella Wilsona.

Samozřejmě, že mě ta prohra se Strouds naštvala, ale i RW je jen člověk a ne bezchybný robot. Holt to u něj jako u QB bude vždy nejvíce vidět. Ale proto berou QB taky ty šíleny prachy, aby to ustáli a stávalo se to co nejméně.

Svým způsobem jsem rád že to přišlo. Imo potřebuje každý tým občas prohrát, aby spadl z hrušky a vrátil se na zem. Když se z pohodové vlny spadne na držku, pozná se pravý charakter týmu. Takový kopanec je další podnět a základ, na kterém se dá stavět silný tým podle toho, jak se s takovou situací vypořádá.

A musím smeknout před našimi hráči i trenéry, jak po nepříjemné porážce v Texasu přistoupili k dalšímu kritickému zápasu sezóny. Obzvláště po tom, co jsme v našem prvním drivu z prvního míče připsali další íčko před vlastní end zónou. V tom, jak to naše obrana ustála a zvládla, vidím velkou sílu.

Proto je na místě si nasypat popel na hlavu a v prvé řadě pochválit DC Vance Josepha. Těžko bych popíral (a ani bych to neudělal), že jsem měl jeho druhé (i první) působení u Broncos za velký omyl. A po začátku ročníku jsem se cítil plně v právu a čekal vyhazov v rámci bye weeku. Veletoč, který naše obrana předvedla je ojedinělým úkazem a i když každé utkání čekám, že zase spadneme na zem, Josephova obrana mě opakovaně přesvědčuje, že patří k top defenzivám aktuální NFL.

Klobouček smekám, jakým stylem Joseph namixoval agresivní koktejl, který zamotal šišku i jinak proti tlaku vynikajícímu Herbertovi. Naše obrana si připsala 6 sacků a získala jimi 68 yardů. což je klubový rekord. Ani jeden sack přitom nepřišel od EDGE hráčů. To neznamená, že nebyli vidět, nebo že neměli na saccích svých spoluhráčů klíčový podíl. Baron Browning 4 skládky, 1 pro ztrátu a sražený pas, který v první kariérní íčko proměnil jiný EDGE Jonathon Cooper. Nik Bonitto se bohužel zranil a doufejme, že se co nejdříve do sestavy vrátí.

Po sacku zaznamenali ILB Singleton a Jewell. Oba také připsali ubráněnou přihrávku, skládku pro ztrátu a QB hit. Tři sacky přišly z řad secondary – P.J.Locke, Ja’Quan McMillian a Justin Simmons. McMillianovi přísní rozhodčí odepsali další strip sack, ale i přes to přidal další dva QB hity a dvě skládky pro ztrátu. Z nedraftovaného McMilliana vůbec roste skvělý slot CB.

Josephova obrana na mě občas působí jako chaos a osobně se mi asi víc líbí čitelnější systémová myšlenka. To je ale jen můj subjektivní postoj. Naše defenziva je pod Josephem agresivní a málo čitelná. Někdy příliš soft v coverage, řekl bych. Nicméně zdobí nás velké nasazení, obětavost, týmovost. Myslím, že pro naše hráče musí být hodně zajímavé a zábavné v takové defenzivě hrát.

V utkání s Chargers náš DC naordinoval „plný plyn“ a nohu z pedálu nesundal po celý zápas. Ke konci utkání už na našich obráncích byla vidět únava. Zvlášť po „bránění výsledku 17:0“, kdy náš útok (asi) hrál na vyčerpání času a ne na skórování. Míč se tak v kratším sledu dostal častěji k domácím a bylo to vidět. Ono se nedá jet na 110% celý zápas. I tak to ale naše defka zvládla na jedničku s hvězdičkou. Když pominu „unavený“ TD domácích, nedovolila naše obrana soupeři za celý zápas dokopovou vzdálenost na FG, ani jeden proměněný třetí down a jen jeden ze šesti proměněných čtvrtých downů. A já doufám, že mě bude i nadále DC Vance Joseph přesvědčovat, jak moc jsem se v něm mýlil.

Mimochodem hned třikrát byla naše obrana velmi blízko defenzivnímu TD.

Další pochvala míří za speciálními týmy. Neudělali botu, tím bych začal. Will Lutz proměnil ýzy kop bez problémů. Potěšil mě punter Riley Dixon, který ze sedmi puntů hned pětkrát umístil míč do soupeřovy dvacítky. Často k desítce. Míč z jeho nohy navíc pokaždé letěl dostatečně dlouho, aby náš coverage tým nenechal soupeře returnovat.

A teď ofenzivva. Náš letošní „klasický kostrbatý“ výkon. Russell Wilson převážně v roli game managera. Solidní pozemní hra. Klíčové příspěvky TE a RB Perina. Další majstr catch WR Suttona. Naše OL povolila 2 sacky, 3 skládky pro ztrátu, 5 QB hitů. Pro srovnání naše definziva si vynutila 6 sacků, 7 skládek pro ztrátu a 9 QB hitů.

Sean Payton ukazuje v omezeném pragmatickém módu, že nic ze svého ofenzivního umění nezapomněl. Náš TD na TE Adama Trautmana byl totální lahůdka.

Zmínit musím i prakticky domácí prostředí na SoFi Stadium v Los Angeles. Skvělí fanoušci dali našim barvám výhodu.

Pomalu se dostáváme ke dvěma černým kaňkám na jinak skvělém týmovém výkonu. Pro zranění kolene nedohrál náš nejúspěšnější EDGE Nik Bonitto. Pro zvýšený nepravidelný tlukot srdce odstoupil v parádní formě hrající RG Quinn Meinerz. Po svém íčku vypadal otřeseně EDGE Jonathon Cooper. Ten se sice do zápasu vrátil, ale tento tréninkový týden bude nepochybně šetřen. Po vyjmenovaných zraněních je další černou kaňkou, jak určitě správně tušíte, výkon WR Jerryho Jeudyho.

Po texaském zápase dostal RW3 pořádnou a zaslouženou čočku za to, kolikrát neviděl úplně volného Jeudyho. V úvodu utkání s Bolts dostal Jerry kopu příležitostí, aby nás a trenéry totálně zklamal. Dvakrát mu dlouhá přihrávka propadla mezi rukama a u TD přihrávky si nepohlídal kontakt druhé nohy s vnitřkem hřiště. Všechny tři tyto situace, dle mého názoru, musí WR v NFL zvládat. Dala by se přehlídnout jedna, ale takto po kopě krátce po sobě to prostě bilo do očí a ve druhém poločase se Jeudy vytratil úplně. Jeudyho současná forma nutí Paytona improvizovat a hrát na prakticky jednoho regulérního WR.

Zajímalo by mě, jestli tyto situace Jerry na tréninku zvládá a neumí je prodat v zápase, nebo je celkově už nalomený. Pro ofenzivní play calling je to silně omezující a pokud chceme dál vyhrávat, musí se to dramaticky a rychle zlepšit. Profackovat, pohladit, naordinovat dvacet hodin s passing machine. Budeme ho ještě potřebovat.

Tohle bych chtěl vidět i od Jeudyho.

Do konce sezóny zbývají čtyři zápasy a Broncos jsou jedním z šesti týmů s bilancí 7:6, které se v konferenci AFC poperou o plus mínus dvě wild card play off místa. Už tuto neděli nás tak čeká další „play off“ zápas. Broncos míří v třetím venkovním zápase v řadě do Detroitu.

Tým Lions má aktuálně zápasovou bilanci 9-4 a v čele NFC North má dvojzápasový náskok před Vikingy. Po skvělých řekněme prvních deseti utkáních přišla po posledních nepřesvědčivých zápasech na naše nadcházející soupeře lehká nervozita. A toho se budeme snažit maximálně využít.

Go Broncos!!!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář