RW3 nedohraje sezónu jako starter

Vedení našeho týmu oznámilo, že v neděli bude startovat náhradní QB2 Jarrett Stidham. Oficiálně proto, abychom zjistili, co v něm máme a abychom útoku vdechli nějakou jiskru.

Po prohře s Pats máme 1,4% šanci na Play Off. Prakticky nula. A tak by se zdálo býti i rozumným krokem Franchise QB šetřit.

Naše sezóna probíhala jako na horské dráze. A objevily se mnohé teorie o odchodu našeho lodivoda útoku. Sám jsem sepsal článek o tom, že ho náš HC Sean Payton asi zrovna nemusí. Několikrát na něj u postranní čáry křičel a tak mají tyto spekulace solidní živnou půdu.

Wilson se prý otázkám na svou budoucnost v Denveru vyhnul – nemám potvrzeno. Po této sezóně má začít jeho nový kontrakt, který uzavíral už s námi (i letos ještě stále běžela smlouva uzavřená v Seattlu). Průměrná roční gáže $49M a činí jej pátým nejlépe placeným hráčem v NFL. Hraje ovšem jako pátý nejlepší hráč ligy? V počtu TD je RW na šestém děleném místě, v íčkách je na třetím a v RTG sedmý. Kompletace 10. místo. (Nejlepší za poslední tři roky.) A to hrajeme prakticky na jednoho a půl receivera v týmu s negativní bilancí.

Celá naše ofenziva, ale byla průměrná. 16. v bodech a 25. v yardech. No na yardech se dozajista podílí viditelný důraz na pozemní hru.

Lze se Russella Wilsona zbavit? Odpověď je ano, ale v krátkodobém horizontu to bude finančně velmi nepěkné.

Wilson má nyní smlouvu do roku 2028, ale garantované peníze má jen za rok 2024. Jeho celý plat ($37M) bude garantován, jestli zůstane v naší sestavě na začátku nového ročníku – 17.března. Jestli tedy budeme řešit nějaké změny na postu QB, tak by to mělo být do tohoto data.

Můžeme Wilsona rovnou propustit, čímž ztratíme $49,6M v roce 2024. Již nyní jsme $18M nad platovým stropem, takže propuštění dává jen malý smysl. Mohli bychom jej propustit s nálepkou „po 1.červnu“ Tímto bychom mu sice vyplatili plat za rok 2024, ale díky tomu bychom nenesli v roce 2024 žádné zatížení. Tím bychom neušetřily peníze, ale uvolnili bychom budoucí platový strop.

Další možností by bylo Wilsona vytrejdovat. Se současnými výkony by Wilson mohl mít nějaký trh. Před prvním červnem bychom opět zatížili platový strop pro 2024. Asi nejlepší možný scénář je počkat do léta trejdnout Wilsona po prvním červnu. To by se dalo řešit nejdříve s otevřením trhu s volnými hráči.

Dalším faktorem v celé situaci je možné Wilsonovo zranění, které by možné hráčské operace velmi ztížily. Zranění hráči nemohou být jen tak propuštěni bez nějakého oboustranného ujednání.

Když už nic jiného, tak to bude v offseason plné napětí a srandy.

Jaký je na tuto situaci váš názor?

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář