Ohlasy z kempu 13

První trénink přímo na domácím hřiští Empower Field at Mile High je za námi. Třináctý den tréninku dala obrana útoku pořádně na pr.el a svůj den v našem svatostánku si tak nármaně užila. Kdo si to neužil, byl Drew Lock, který si vybral dosud nejslabší trénikový den a posypal si n a následné tiskové konferenci hlavu popelem.

Náš otvírací zápas s Titány se raketovou rychlostí blíží a můžeme se na něj podívat už za 16 dní! Trenéři tak přesunuli hráče na domácí hřiště Denveru Broncos na osahání si prostředí. Bez diváků. Tým si prošel regulérní přípravou na „zápas“. Zahřátí, strečink, individuální drily. A pak celý trénink „jakoby“ zápas včetně poločasu se zkrácenou pauzou.

Zvedne se Drew Lock a povede náš útok do povedeného ročníku?

Naše velká naděje na postu QuarterBacka nezačala už druhý trénink v řadě nejlépe. První pas dne mířil na Suttona, který byl v těsné obraně Bouye a tak by muselo jít o hodně přesný kousek. K tomu měl ale Lockův hod daleko. Zároveň tato nepovedená akce předznamenala neutěšený den ofenzivy.

Drew Lock si v práci proti první obraně připsal dvě íčka a byl poněkud nesesynchronizovaný se svými receivery. Po tréninku prohlásil a, že tento den použije jako motivaci a důležitou lekci: „Vždy jsem byl ten kluk, který byl schopen se nejvíce naučit z vlastních chyb, než z tréninku, kdy šlo všechno dobře. Bude pro nás přínosné, kouknout na záznam a projít si chybami, které jsme vyrobili, speciálně s klukama, kteří jsou nováčci. Je lepší dělat chyby v tréninku než v zápase. Řekli mi tuhle velkou pravdu už na univerzitě. Je lepší chybovat dřív a pak být v ostrých zápasech skvělý, než obráceně. „

V prvním drivu se útoku podařilo urvat jeden první down, než byl nucen puntovat po nekompletaci na Suttona a Hamiltona. V druhém drivu našel Lock Suttona pro velký zisk, ale v další hře jejich vzájemná chyba v komunikaci uznamenala jednoduché íčko v rukou Davontae Harrise. Drew popřel, že na tuto chybu v komunikaci měl vliv hluk fanoušků z reproduktorů: „Ne, tohle íčko jde za mnou. V huddlu jsem zahlásil danou hru (pump), ale pan Lock nehodil, co zahlásil, ale hodil normální oblouček. Když to uděláte, vždycky to smrdí pickem a to se přesně stalo. Takže tato situace jde na můj vrub. Na druhou stranu, bylo dobré vidět, že jsme s klukama na stejné stránce. Ale chyba to byla strašná. Nebyl to dobrý fotbal a nebyla to ode mne dobrá hra. Myslím, že kluci dnes odvedli dobrou práci, ale já musím být lepší.“

Hráči vybíhají na Empower Field at Mile High

Nebylo všechno jen zlé. V následujících drivech Lock kompletoval na Suttona v red zone ve velmi malém oknu. Našel Jerry Jeudyho v hloubi pole. Z Drewovy ruky šla i perfektní citovka na Royce Freemana, který byl perfektně bráněn Josey Jewellem. Hodně povedených pasů byl oale následováno dropem, sraženým míčem na Line of Scrimmage nebo přehozem. Interception si připsal Justin Simmons na konci první půle a Von Miller by si připsal nejméně dva sacky. Drew Lock byl ze svého představení hodně naštvaný, ale že jej to posílí a v pondělí ho máme čekat silnějšího. Pravda také je, že jej dnes nepodrželi spoluhráči, kteří si připsali cca čtyři dropy. To se pak rytmus hledá o dost hůře.

„Myslím, že pokud najdete QB, který není naštvaný a zraněný do hloubi srdce po tréninku, kdy dostal pořádně nařezáno, tak máte špatného muže, který vede váš tým. Samozřejmě, že jsem teď hodně vytočený. Raději bych hrál o hodně lépe, ale je to pro mě důležitý moment, ze kterého se musím hodně naučit. To je bod, do kterého se musíte dostat, když si řeknete „Wow, to bylo opravdu zlé.“ To můžete dělat tak půl hodinu po zápase. Samozřejmě emoce vámi cloumají a bude to tak asi i dalších deset minut. Pak to nechám být. Začnu si uvědomovat, co jsem udělal špatně. Podívám se, jak jsem měl nohy. Jak jsem ty hry hrál. Podívám se, co hrála obrana, jestli ukázali něco nového. Budu teď pracovat tvrdě, abych byl v pondělí v lepší formě.“

Hlavní trenér Broncos Vic Fangio řekl, že Lockovi zcela věří protože i když jeho dnešní výkon nebyl dobrý, tak v celém tréninkovém kempu odvedl parádní prácvi v neopakování stejných chyb. „Myslím že dnešek bude pro něj a vcelou ofenzivu hodně důležitá zkušenost. Viděli jste několik interceptionů a za každou z nich je nějaký příběh. Byl to špatný read? Špatný hod? Špatná route? Nebo špatná hra někoho jiného? Půjdeme do hloubi a příběhy každé chyby si přečteme. Myslím, že je to něco, co je Drew schopen zlepšit a tak pro něj byl dnešní den důležitý.“

Obrana dává útoku pořádně zabrat

Počkáme, jak se situace vyvine a jestli se Lockovi podaří splnit svá slova a někdy nabušenou obranu třeba přetlačí a vyhraje tréninkový den. Nicméně Drew mluví jako lídr. Za nic se neschovává a my můžeme jen doufat, že se mu podaří splnit, co si předsevzal. Cesta vývoje naší mladinké obrany je trnitá, ale to se muselo čekat. Času je málo a proti našim neotrkaným mladíčkům stojí velezkušená obrana stavěná na zastavení top QB ligy.

Je nutné svá očekávání krotit, protože tito hráči neměli mini kemp, neměli nováčkovské tréninky a další tréninkové aktivity, které jiné ročníky běžně k dispozici mají. Musíme si uvědomit, že skutečnou Shurmurovu ofenzivu v plné parádě bychom měli vidět až další rok. Ale to se samozřejmě natěšeným netrpělivým srdcím fanoušků až tak nelíbí. Sám to vidím podobně. Rozum říká, že dům nikdo nepostaví přes noc a americký fotbal zkrátka nejsou šipky. Ale rád bych viděl co nejvíce výher, už letos. Ať je na čem stavět. Ať je momentum. Ať je dobrý pocit.

Tak jako tak bych si strašně moc přál, aby ofenziva podobný den jako dnes už neopakovala a dokázala předvést návrat na povedenou notu.


Melvin Gordon III a Von Miller

Zatímco Lock a jeho skupinka útočníků bude chtít na sobotu rychle zapomenout, jiný pohled budou mít obránci. Čtyři interceptiony, několik ubráněných přihrávek. Zachycená íčka si připsali Simmons, Harris, Locke, Marshall. Naše obrana vypadá jako Fangiova obrana, kde každý ví, co má dělat.

Fangio „Hodně často je důležité, jakýma očima se na trénink díváte. Kdybyste se dívali pohledem útočníka, tak se vám dnešní trénink nelíbil. Pokud obránce, defenzivního trenéra, tak se vám líbit musel. Když máte na starost celý tým, jako já, tak si nejsem jistý. Samozřejmě není možné, abychom měli v ofenzivě tolik turn overů. Ale bylo by super to mít v defenzivě zápas co zápas. Musíte si vybrat, jak se na dané tréninky díváte.“

Davontae Harris, který bojuje o post CB3 v posledních dnech dělá na Fangia dojem: “ Od určité doby se mu vede dobře a řekl jsem to i na setkání trenérů. Vidím, jak některé věci dělá lépe. Malé věci, které dělá lépe. A řekl jsem mu to i osobně, Dnes udělal několik zajímavých her. Uvidíme, jak bude vypadat jeho celá páska. Dnešek nebyl jediný den, který byl v jeho podání dobrý.“


I když se do tréninku vrátil po zranění žeber Melvin Gordon III, tak se zatím zdržuje týmových aktivit. Přejeme si, ať se vrátí co nejdříve. První dvojici RB nyní ale tvoří Phillip Lindsay a Royce Freeman.

Dnes nedohráli RG Graham Glasgow a OLB Bradley Chubb. V případě Glasgowa to vypadá jen na lehčí vymknutí kotníku, ale prognózu návratu zatím nemáme. Bradley Chubb opustil po jedné hře hřiště a ledoval operované koleno. Necítil se patřičně. Šlo o okamžiky strachu o naši obrannou hvězdu, no nakonec vedení oznámilo, že šlo v jeho případě hlavně o ochranu kolene. Snad to nebude vážné.

Ze hry jsou stále Todd Davis i K.J. Hamler. Winfree pokračuje v dalším léčení. Safety Alijah Holder má menší zranění. Michael Ojemudia má zranění stehna a jeho návrat se očekává v rámci týdne dvou. TE Troy Fumagalli má nějaký medicínský problém, o kterém budeme vědět více v pondělí.


Lloyd Cushenberry III

Letem třináctým dnem:

Hodně práce ve středu ofenzivní line opět dostal Lloyd Cushenberry III a vedl si dobře.

To se nedá říct o Elijahu Wilkinsonovi, ze kterého si Von Miller opět udělal průchoďák. V záapse by si dnes připsal několik sacků či strip sacků a byl konzistentně velice brzo v hloubi pole. Bránit Locka před Millerem, který míří do Síně slávy, je určitě těžký úkol, ale Wilkinson nezvládal ani ataky Malika Redda v minulém týdnu a psot pravého tackla mi začíná dělat vrásky. Dost možná čekejme větší zapojení Dotsona v první ofenzivě.

ALbert O si na začátku dne nepohlídal míč a ten po odrazu od jeho hrudi skončil v rukou P.J. Lockeho. Oklepal se a o něco později zachytil několik Touch Downů. Albert se tak stává dost nebezpečnou red zone zbraní.

A.J.Boyue předvedl parádní překažení přihrávky na Tyrieho Clevelanda těsně před end zónou.

Bryce Callahan předváděl velmi těsnou obranu Suttona a Jeudyho.

I Isaac Yiadom předvedl pěkné bránění Suttona a vynutil si nekompletní pas.

Shelby Harris opět srazil přihrávku na LoS.

Zatímco hvězda Juwanna Winfreeho pohasíná v dalším zranění, tak Tyrie Cleveland nadále pomalými krůčky stoupá v očích odborníků.

Brandon McManus ukončil jeden z drivů proměněným 60-yardovým kopem.

I Vic Fangio si zatrénoval. Vyzkoušel si hodit rudý praporek a nechal přezkoumat situaci zachycení Alberta O. Pravděpodobně by tento „challenge“ vyhrál.

Dnes si hodně zatrénovaly i speciální týmy, které se věnovaly výkopu, puntům, field gólům,…

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář