Blíží se škrty v sestavě

Dáme si dnes malé připomenutí. Tuto sobotu musí jednotlivé týmy provést škrty v sestavě. Týmy se musí dostat na 53-člennou soupisku + 16 dalších hráčů v tréninkovém týmu. Už v neděli ráno našeho času se tak dovíme, kteří hráči budou tento rok oblékat a hájit naše barvy. Dojde k překvapivým propuštěním nebo se vše odehraje v očekávaném duchu? Podaří se nám uhájit talenty na kraji sestavy a ukotvit je v tréninkovém týmu nebo nám je někdo odláká pryč? Budeme i my lovit v cizích vodách a přivedeme nějaké hráče, kteří nahradí ty, co jsme vídali makat na tréninku?

Začnu nejříve překvapivým podpisem nováčka tackla Darrin Pauloa z waiverů New Orleans Saints. Konkurence se hodí vždycky, jen mě dost překvapuje, že přivádíme hráče týden před nutnými škrty. Navíc na post, kdy je extrémně důležitá souhra. Paulo byl na univerzitě v Utahu čtyři roky starterem. Hrál v 53 zápasech z nichž ve 41 startoval. Vysloužil si Ocenění prvního týmu konference Pac-12. Paulo má zkušenosti s oběma stranami jako tackle. Na pravé straně odehrál 26 zápasů, poslední rok odehrál na levé. Uvidíme, jestli se svou stranovou flexibilitou stačí trenéry zaujmout natolik, aby jsme si jej v týmu podrželi.

Mark Barron podepisuje smlouvu s Denverem Broncos

Méně překvapivým, respektive očekávaným, jednoletým podpisem je akvizice ILB Marka Barrona. Po dvou zraněních v řadách našich ILB, Todda Davise a Justina Strnada, vedení Broncos zareagovalo přivedením zkušeného LineBackera, který během osmi sezón startoval ve 102 zápasech ze 119 ve kterých se objevil. Nasbíral 710 skládek, z toho 48 pro ztrátu, 42 ubráněných přihrávek, 9 interceptionů, 5 vynucených fumblů, 4 fumble zisky a jedno safety.

Barron byl v univerzitních letech hráčem Alabamy odkud si jej v roce 2012 jako svůj výběr v prvním kole draftu vybrala Tampa Bay. Tehdy byl Mark ještě safetym. Zajímavé může být, že se během dvou společných univerzitních let potkával s našim současným safetym, tehdy cornerem, Kareemem Jacksonem. V roce 2014 byl vyměněn do Rams, kde se přeorientoval na pozici LineBackera. Poslední sezónu odehrál v dresu Steelers. Startoval v 15 utkáních, zapsal 82 skládek, 4 skládky pro ztrátu, 3 sacky, 3 ubráněné přihrávky, 1 inteception a 1 zisk fumbleu.

Rolí Marka Barrona v našem týmu bude rozšířit šířku kádru našich vnitřních LB. Nejdříve se však musí naučit defenzivní systém. Slibujeme si ovšem, že by mohl pomoci s obranou Tight Endů, což bývá v mnoha utkáních naše achilova pata. A to máme v divizi hned několik z nejlepších TE ligy (Kelce, Waller, Henry).


Nováčci 2020

Ne všechna rozhodnutí o jednotlivých hráčích respektive pozicích jsou jasná a rozhodnutá. O několik míst ještě bojuje více adeptů. Hráči na okraji sestavy mají poslední tréninky na to, aby předčili své spoluhráče a přesvědčili trenéry o své nepostradatelnosti. Ti, kteří se nedostanou do vyvolené padesát-trojky mohou být nalákáni jinými týmy, nebo mohou skončit v tréninkových týmech.

Překvapilo by mě, kdybychom i my neměli v hledáčku zajímavé hráče z jiných týmů, protože jsme za pár posledních let nalovili solidní hráče. Za všechny jmenujme například Diontae Spencera, který minulý rok přišel po propuštění ze Steelers a hned se stal oporou na postu returnera.

A ještě jednou mi dovolte nanosit dříví do lesa a připomenout, že letošní škrty jsou o to těžší, že byly zrušeny přípravné zápasy. Hráči tak nebyli vidět v ostrém provozu. Nemohli přesvědčit povedenou hrou či celým zápasem. Nemohli být vidět. Trénink je prostě příliš odlišný od zápasu, byť pouze přípravného. To se týká ve velké míře například skládek, což je neodmyslitelná důležitá součást amerického fotbalu. Tvrdé kontakty byly během tréninků zakázány, ale v zápase by se jim hráči nevyhnuli. A to jde o zásadní herní dovednost. Prostě letošní škrty budou tak trochu loterie a vyhrávat mohou veteráni nad neprověřenými nováčky.


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář