Todd Davis propuštěn!

Denver Broncos se s tím neštve a těsně před uzávěrkou soupisek nejen mě pořádně překvapil. Měl jsem dnes dosti nabitý den a tak jsem stihl akorát přečíst zprávu o tom, že jsme s Bengals vyměnili DL Christiana Covingtona za LB Austina Calitra. Na druhý a mnohem překvapivější tah Broncos, mne upozornil věrný čtenář.

Austin Calitro

Calitro má tři roky zkušeností, hrál 29 zápasů z nichž v 9 startoval. Připsal si na své konto 85 skládek, 1,5 sacku, 3 rány na QB a dvě ubráněné přihrávky. Nedraftovaný Calitro putoval napříč ligou. Nejdříve hrál u Jets, pak 49ers, pak Seahawks, Browns a zase Seahawks a pak Jags. V Seattlu a Jacksonville byl klíčovým hráčem speciálních týmů a tak předpokládám, že pro tuto jeho dovednost jej bereme i my.

Co se týče jeho protihodnoty, Christiana Covingtona, šli na něj dobré zprávy z kempu a někteří pozorovatelé jej dokonce řadili do sestavy na úkor DeMarcuse Walkera, který měl být v případě zájmu vyměněn. Dopadlo to přesně opačně. Za Covingtona jsme tak získali hráče, který by se na hřiště měl podívat jen při hře třetí fáze. Vzhledem k jeho statistikám a přehršli zaměstnavatelů doufám, že jej v první obraně neuvidíme. Zato v coverage speciálních týmů jsme minulý rok hořeli jako papír a tak doufám, že je Calitro tím hráčem, který míří jako platná výpomoc právě tam. Mimochodem, o Calitra jsme měli zájem již dříve, ale z waiverů nás vždy přeskočily týmy s vyšším požadavkem.

Otazník v tomto tahu pro mě je – má být Calitro náhradou některého z nováčků, který by hrál speciální týmy, ale my už víme, že je hrát nebude protože jej škrtneme ze soupisky? Jen u nováčků byli takoví hráči minimálně tři – OLB Derrek Tuszka, WR Tyrie Cleveland, ILB Justin Strnad (zranění).


Todd Davis

Jak z nadpisu víte, nebyl to poslední hráčský tah, který dnes naše vedení provedlo.

Čekal jsem, že se naši trenéři nebudou držet při zdi a některá jména z budoucí soupisky nás překvapí, ale ani ve snu bych se nenadál, že propustíme ILB Todda Davise. Ano po sezóně se jeho odchod čekat dal, ale takto týden před začátkem ligy?

Calitro, který byl přiveden asi jen hodinu před propuštěním Davise může být jen velice těžko považován za Davisovu náhradu. Má jí být Mark Barron, který přišel na začátku týdne? Jsme spokojeni s výkony Josey Jewella natolik, že jsme ušetřili propuštěním Davise několik miliónů v platovém stropu? Zamýšlíme v průběhu sezóny nahradit Jewella v první obraně Barronem díky jeho coverage schopnostem? Nebo tento krok vytvořil prostor pro udržení Justina Hollinse? Samé otázky.

Myslím, že Todd Davis nebude mít problém ani v tomto šibeničním čase najít nový domov. Parádní skládkař se bude mnoha týmům, zvlášť těm, kteří čelí silným týmům po zemi, hodit. Davis patřil v týmu Denveru k mým oblíbencům díky pracovní etice, poctivému přístupu a skládkařským schopnostem. Po jeho propuštění tak zbyli v našem týmu poslední dva pamětníci posledního titulu SB50. (Von Miller, Brandon McManus) Ti ostatní musí máknout, aby tento vzácný pocit taky zažili.


Oba tyto tahy uvolnily místo pod platovým stropem. Škrt Davise 4,5$M dolarů a výměna Calitra 1$M dolarů.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář