Week 4: Denver Broncos at New York Jets – Preview

Na tohle utkání se žádný fanoušek snad ani nemůže těšit. V utkání dvou mizerně hrajících týmů s dlouhou marodkou půjde prakticky jen o čest. Tým který vyhraje si sníží draft pozici, ale dosáhne jedničky v počtu výher a ubyde mu tak starost o to povinné vítězství, aby tým neskončil sezónu bez výhry a tedy ještě s větší ostudou.

Kdo se na utkání přece jen bude těšit je Brett Rypien. Třetí QuarterBack v pořadí naší širší soupisky si minulý týden užil povedený drive v „garbage“ času proti Bucs a v zápase s Jets dostane šanci na první profi start. Možná také poslední. Čtvrtý týden třetí QB starter. A to máme v záloze ještě Blakea Bortlese. 4 různí QB jako starteři v prvních pěti týdnech? Nemyslím si, že by to byl rekord o který bychom stáli. Ale to předbíhám.

Každopádně bude zajímavé porovnat třetí výběr z prvního kola draftu 2018 QB Sama Darnolda v zeleném dresu proti nedraftovanému Brettu Rypienovi v dresu modrooranžovém.

Oba týmy si jsou docela podobné. Solidní obrany brzdí výkony mladých útoků, které stále nemohou najít svou cestu. Stejně tak oba týmy trápí citelný lazaret a tak budou šance dosti vyrovnané. Očekávám vítězství týmu, který nebude úplně lepší, ale naseká méně chyb a to třeba i v rámci speciálních týmů.


Denver Broncos (0 – 3) at New York Jets (0 – 3)

Denver Broncos quarterback Brett Rypien throws a pass during the second half of an NFL football game against the Tampa Bay Buccaneers, Sunday, Sept. 27, 2020, in Denver. (AP Photo/David Zalubowski)
  • Kde: MetLife Stadium, East Rutherford, New Jersey
  • Kdy: 2. října 2020, pátek, 02:20 CET

Zdravotní okénko

Hodně jsem si zahrával s myšlenkou, že sekci Zdravotní okénko opravdu přesunu na místo nadpisu. Ale na nadpis je naše marodka příliš dlouhá a tak ji máme na starém místě. Na starém místě s dalšími novými hráči.

  • DENVER Broncos
  • Von Miller – OLB – Kotník – OUT (IR)
  • Courtland Sutton – WR – Rameno – OUT (IR)
  • A.J.Bouye – CB – Rameno – OUT (IR)
  • Jurrell Casey – DL – Biceps – OUT (IR)
  • Austin Calitro – LB – OUT (IR)
  • Elijah Wilkinson – RT – OUT (IR)
  • Jeremiah Attaochu – OLB – Quadriceps – OUT
  • Dre’Monte Jones – DL – Koleno – OUT (IR)
  • Mark Barron – ILB – Hamstring – OUT (IR)
  • DeMarcus Walker – DL – Lýtko – OUT (IR)
  • Phillip Lindsay – RB – Palec – Questionable
  • New York Jets
  • Breshad Perriman – WR – OUT
  • Jeff Smith – WR – OUT (IR)
  • Denzel Mims – WR – OUT (IR)
  • Josh Doctson – WR – OUT
  • Le’Veon Bell – RB – OUT (IR)
  • C.J.Mosley – LB – OUT
  • Patrick Onwuasor – LB – OUT (IR)
  • Jamison Crowder – WR – Questionable
  • Chris Hogan – WR – Questionable
  • Mekhi Becton – LT – Questionable
  • Beorge Fant – RT – Questionable
  • Jordan Jenkins – LB – Questionable

Marodka NY Jets není nepodobná té naší. Citelně bude chybět Le’Veon Bell či C.J.Mosley. V útoku pak QB Jets Darnoldovi chybí Perriman či Mims. Utkání s Jets tak nabídne podívanou na úrovni zrušených přípravných zápasů. Náhradník, kam se podíváte.


Statistické okénko

Mizerné útoky s průměrnými obranami.

NY Jets jsou jediným týmem NFL, který zatím nevedl ani jednu sekundu z dosavadních zápasů 2020.

Jerry Jeudy je v historii Broncos prvním WR nováčkem, který nasbíral 50+ yardů v každém ze tří prvních startů.

Prakticky nemá smysl se hlouběji ráchat v dalších statistikách. Není to hezký pohled.


New York Jets

Jets v prním týdnu padli s Bills 17 – 27, v druhém s 49ers 13 – 31 a ve třetím s colts 7 -36. Všechno jednoznačné prohry s aspiranty na Play Off.

Ani jedno z utkání Jets jsem neviděl a tak mohu napsat pouze to, že Jets obrana trpí podobně jako ta naše už dlouhá léta bez kompetentního útoku. Byť Tryskáči patří dlouhodobě ke spodku ligy, jejich obrana si drží jakýs takýs standard a nebude to lehká práce připisovat body. Zvlášť s přihlédnutím ke stavu našeho útoku.

Útoku Jets velí třetí výběr draftu 2018 QB Sam Darnold, ale na jeho špatné výkony se neúspěch ofenzivy Jets hodit nedá. Ofenzivní linii letos citelně posílil kolos Mekhi Becton a jde to znát. Po zranění RB Bella ale zbyla v útoku Gang Green velká díra, kterou se jim nepodařilo zalepit. Budou chybět i další ofenzivní opory, ale to my také dobře známe. NAše obran aby nás měla proti oslabenému soupeři podržet a po vzoru Colts si může vylepšit statistiky. Pokud však bude mít Darnold den, tak jako už několikrát před tím, čeká všechny naše obránce velká fuška.


Denver Broncos

Podrží nás v dnešním utkání obrana?

Náš tým prochází krizí. Těžký los (Titans 3-0, Steelers 3-0, Bucs 2-1) doprovází ruku v ruce zranění klíčových hráčů a z této neblahé situace se nedokážeme vyhrabat už proto, že naši marodku týden co týden rozšiřují další a další jména. Kvalitní hráče tak nahrazují hráči z tréninkového týmu, kteří by se jinak na trávník vůbec nedostali.

Ano, všichni vnímáme, že to má svou jedinou výhodu v tom, že pořádně prověříme tyto méně talentované hráče a nováčky. Ale tohle už je druhá takto prokletá sezóna za sebou a fanoušci chtějí vidět v akci první tým a ne slepenec kdekoho kdo šel zrovna kolem.

Náš útok povede Brett Rypien a doufejme, že mu úspěšná pozemní hra umožní dostatek prostoru pro play action a solidní pasovou hru.

Obrana musí vytáhnout poslední kusy bojovnosti a odporu.

Stále čekám, kdo se stane tím vůdcem, který tým strhne a povede. Lídr chybí. SLibovali jsme si to od Justina Simmonse nebo Jurrela Caseyho. ALe Casey je na IR a Simmons nemá zatím nejlepší rok. ANjde se někdo jiný kdo pozvedne náš prapor a shromáždí kolem sebe hráče jako tým a ne jako soubor jedinců?


Vítězné faktory

Prosadí se naše ofenziva?

Nedělat chyby.

Opřít se o pozemní hru a to jak v obraně tak útoku.

Bojovat a hrát od začátku do konce.

Nenechat se zbytečně trestat.


Klíčové mini-souboje

Každý z našich hráčů svede hlavně souboj sám se sebou. Všichni jsou si vědomi toho, že PO je leda utopie v nějakém sci fi filmu a že s děravou sestavou hrajeme pouze o čest. Ale i to je hodně. Je to sport a každá výhra je kus sebevědomí. A v dnešním zápase hrajeme ještě s Giants na dálku o titul nejhoršího týmu ligy. Hráči si to musí srovnat v hlavě. Předvést maximální možné individuální výkony a semknout se jako tým.


Go Broncos Go!

Tohle nebude vůbec pěkné utkání. Oba týmy postrádají důležité hráče a chybí jim sebevědomí na to se s takovou nepřízní lépe poprat. Vyhraje ten, kdo v sobě najde více morálních sil a udělá méně chyb.

Go Broncos Go!


Výzva fanouškům Denveru Broncos! V osmém týdnu nás čeká bye week a já bych chtěl této mety využít k tomu, abych budoucí článek shrnující polovinu sezony opepřil fotkami fanoušků z Česka a Slovenska. Budu moc rád, když sebe nebo cokoli s tématikou Broncos vyfotíte a pošlete mi přes messenger nebo discord. Doufám, že si mi pár fotek sejde. Zatím obdržených fotek: 4 (dva fandové). Pomozte mi i ostatní! Předem díky 🙂

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář