Week 8: Los Angeles Chargers at Denver Broncos – Preview

Je potřeba v našem týmu udělat nějaké změny. A tak půjdu naší pasové ofenzivě příkladem. Tentokrát bude preview kratší, bude mít jinou strukturu i úvodní fotku a vyjde jindy. Něco se totiž stát musí.


Los Angeles Chargers (2 – 4) at Denver Broncos (2 – 4)

Kde: Empower Field at Mile High, Denver, Colorado

Kdy: 1. listopadu 2020, neděle, 22:05 CEST


Tak trochu jinak

Obrana šlape jak má. I v improvizovanější sestavě plní svůj úkol dobře nezávisle na síle soupeře. Uvidíme, jak utrpí její schopnost zastavovat běhy soupeře bez zraněného Mikea Purcella, který se vrátí až příští rok. Proti Chiefs obrana nechala Mahomese zkompletovat 15 přihrávek pod 200 yardů a zaujali statistikou 0-8 při třetích downech. Obrana svou roli zvládla na jedničku.

Coverage speciálních týmů stojí opět za totální FUJ FUJ FUJ a ani tím se nebudu zabývat, jelikož to už se taky letos nezmění. Budeme zkrátka do konce roku překopávat hřiště, abychom nedejbože někoho nepustili do returnu.

Pozemní útok šlape – hlavně když je na hřišti skvělý Lindsay a Gordon nefumbluje. Phillip měl 8,8 yardů na běh proti Chiefs? A světe div se, my nehrajeme play action za play actionem? Nechápu. Takovy statistiky nemá ani Henry v Titans a jak jim play action vypomáhá s udržením obran na vážkách.

Zvedne se Drew Lock ?

To, co táhne náš tým nejvíce ke dnu je pasová hra v podání dua Drew Lock a Pat Shurmur. Pat Shurmur a Drew Lock, chcete-li. Zakopaný pes je patrně v tom, že si oba sedli v agresivním stylu hry. Ale Drew Lock ho v současné formě nedokáže naplňovat a Shurmur mu nevychází vstříc lepší volbou her. Tohle spojení zatím VŮBEC nefunguje.

Shurmur nemá dost rozumu aby hlásil rozumné hry, které by překvapily obranu soupeře a tak je překvapuje alespoň tím, že hlásí jednu dlouhou hru za druhou. Lock zas při hodech v dál nevidí neslyší, že má pod nosem jednoho dva úplně pohodlně uvolněné cíle v prvním downu.

Defenzivní koordinátoři soupeřů si musí na začátku týdne připadat jak v ráji. Broncos? Tak to budou běhat a pak jim chytneme nějaký dlouhý pas, který zdvojíme. Koho máme za týden?

Dnešní soupeř Los Angeles Chargers mají stejnou bilanci jako my, a tedy 2 – 4. Bolts zdobí nadprůměrná obrana a nadprůměrný útok, který vede skvělý nováček Justin Herbert. Ten se dostal za kormidlo útoku po neskutečném zákroku doktora Chargers, který před druhým utkáním roku mezi LAC a Chiefs propíchl tehdejšímu QB starterovi Tyrodu Taylorovi plíci a tak musel nečekaně na plac Herbert. Ten se své šance chopil s plnou vervou a najisto hraje o ofenzivního nováčka roku. Zatím 1 542 yardů, 12 TD, 3 INT v pěti startech. QBR 108,1 z něj dělá sedmého QB ligy v této statistice.

Sice si Justin ještě v každém utkání proti silnějším týmům vybral slabou nováčkovskou minelu, kterou zazdil celý zápas, ale z fleku bych s Chargers měnil a to včetně OC. Herbert parádně hází, běhá, skvěle čte hru a neváhá házet na kdekoho, kdo má ruce a nohy a ztěžuje tím obranám práci, když se nemohou zaměřit na jeden dva cíle. Tak nějak bychom si to představovali u nás. A tak nějak očekávám, že začneme hrát, jinak budou muset Fangio s Elwayem vyvodit důsledky.

Odnaučí se Lock svým pohledem prozrazovat svůj cíl dlouho dopředu?

Strašně mě štve, jakým stylem Lock visí na prvním readu a jeho přihrávka se tak stává lehce ukořistitelnou. Nováčkovská chyba, která má být pryč.

Drew si musí uvědomit, že chyba je nejen v provedení hodu, ale hlavně v tom, že mnohdy se o daný hod nemá vůbec pokoušet a raději má útočit do bezpečnějšího místa.

Zpět. Zpět k základům. Musíme hrát jednoduše a bez chyb. Musíme hrát to, co nám funguje a na tom stavět další patra. Nemůžeme přece hned stavět dvacáté patro, když nemáme to desáté. Jak chce Lock trefit hráče na 50 yardů, když ho netrefí na 20. Nejde o to, že by byl Drew manták. Jde o to, že jej a celý útok musíme dát do stavu, kdy se bude cítit pohodlně, sebevědomě a hlavně necháme naše playmakery dělat svou práci. Nějak nemám pocit, že bychom to dělali. Hráči jako Fant, Jeudy, Albert O, Lindsay, Gordon, Hamler,.. jsou schopni urvat kopu yardů po zachycení, ale je musí Lock trefit. Pak teprve můžou tito hráči dělat svá kouzla.

Nejvíc by mě potěšilo, kdyby jsme měli situaci na další dlouhý pas. Lock kouká v dál, a my si trháme vlasy, všichni na to jen čekají…. a Lock to hodí dvacet yardů na volného Fanta, který udělá po zemi dalších deset yardů, než se jim ho podaří zastavit.


Trade Deadline

Ukáže nám Shelby Harris záda?

Pozor! 2. listopadu končí obchodovací období. Pro ty, co prospali poslední dva roky připomenu, že jsme v tomto období byli v minulých letech aktivní. Dva roky zpět jsme prodali WR D. Thomase a rok na to WR E. Sanderse.

Elway se těchto výměn nebojí a když si dáte dohromady jedna a jedna s tím, že ani tato sezóna nebude vítězná, budeme s napětím očekávat, jestli se rozloučíme s některým oblíbeným hráčem. Některý z týmů mířících do Play Off může mít zájem o citelnou posilu svých řad a vzdá se třeba zajímavého draft kapitálu, aby svoje šance na zisk SuperBowlu zvýšil.

Koho by mohli z našeho týmu chtít? Hráče (spíše staršího), kterému končí smlouva a není pravděpodobné, že bychom je znovu podepsali. Také může hrát roli, jestli máme za takovým hráčem připravenou náhradu.

  • WR Tim Patrick
  • S Justin Simmons
  • DL Shelby Harris
  • LT Garett Bolles
  • CB A.J. Bouye

Tim Patrick bude po sezóně RFA a nebude tak problém s uzdržením. Za dobrou cenu by se ale tento hráč mohl poroučet, protože po návratu Suttona by neměl být problém s šířkou WR kádru. Justin Simmons bude hodně drahý v těžké offseason, ale je ještě celkem mladý, hraje dobře a hlavně, nemáme za něj náhradu. Shelby Harris je dle mého soudu hlavním adeptem na odchod. Hraje skvěle, má věk a těžko jej po sezóně udržíme. Bollese nesmíme prodat, to by ta cena musela být astronomická. A.J.Bouye je kvalitní hráč a leckomu by se mohl hodit. Ale za něj máme solidního Bausbyho a odchod AJB by nám pomohl s platovým stropem, ale jeho smlouva není nevýhodná, nemusíme se s ním loučit.

Naše vedení by si mělo sednout a jasně si už teď říci, koho budou nebo nebudou chtít za půl roku udržet v týmu. A vytřískat u toho pokud možno maximum. Případně jestli o to bude stát ten hráč. Pokusil bych se vytradeovat Shelbyho Harrise, který je skvěle hodnocen, ale má svůj věk a potřeboval by zajistit rodinu a tak bude drahý. Máme nějaké DL mlaďochy a příští rok se vrátí Casey. Navíc Shelby se dost možná vrátí zpátky na trh. Simmonse a Bollese bych udržel, jsou mladí nemáme náhradu. Patricka udržíme levně, musel by ho někdo „zaplatit“. AJB má dobrou smlouvu, která nebude drahá ani po zkrácení salary capu.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář