Week 12: New Orleans Saints at Denver Broncos – Preview

Hele já už to nebudu přepisovat, vážně ne. Níže naleznete původní preview, které jsem měl hotové v sobotu. Pak už jen čekám na novinka přes noc, abych je případně zakomponoval. Zranění a tak. Dneska to bylo trošku šokující probuzení. „Mám dvě zprávy. Jednu dobrou a jednu špatnou. Kterou chceš dřív?“

Ta dobrá je, že jsme na další čtyři roky prodloužili Garetta Bollese, levého tackla a ochránce slepé QB strany. Bolles má parádní rok a je nejlépe hodnoceným LT v lize (dle PFF). Ještě stále tomu nemohu uvěřit. Nová smlouva je na 4 roky za v úhrnu 68$ milionu dolarů. To jej dělá čtvrtým nejlépe placeným LT v lize. Nepochybuji o tom, že by na trhu volných hráčů dostal dvacítku na rok a 17 milionů ročně tak považuji za velmi vstřícný kontrakt. Nezbývá než doufat, že Bolles na letošním levelu bude hrát i nadále. Skvělé je, že celá OL je nyní pod smlouvami – Bolles, Risner, Cushenberry, Glasgow i James. To je velmi dobrá zpráva směrem k další sezóně.

Kendall Hinton

To byla ta dobrá zpráva, jak jste zajisté pochopili a jak již také určitě víte. Ta špatná je, že díky COVID-19 protokolům a nařízením NFL dnes zápas se Saints odejhrajeme bez kteréhokoli ze čtyř QB, které na širší soupisce máme. Jako starting QB nastoupí WR Kendall Hinton.

Kendall je v našem tréninkovém týmu od 4. listopadu. Na univerzitě Wake Forest hrával QB, kam přešel jako tříhvazdičkový rekrut. V roce 2015 byl pokládán za jeden z nejlepších „dual-threat“ QB v zemi. Naházel 929 yardů a zaběhl 7 TD. V roce 2016 jej posadilo zranění. V roce 2018 se stal díky běžeckým dovednostem Wide Receiverem a v roce 2019 nachytal přes 1000 yardů. Hinton je považován za skvělého atleta.

Situace je vážná. V této situaci očekávejme extrémní nálož pro naše Running Backy. Házení se budeme snažit ze svého repertoáru co nejvíce vyškrtnout. Ale dost by mě překvapilo, kdybychom tam nezkusili napálit nějaké big plays i s Hintonem za centrem. Nebudu to Shurmurovi vyčítat, musíme se totiž alespoň tvářit, že nebudeme jen běhat, aby proti našim RB nestálo v boxu jedenáct hráčů. I tak to bude mega složité.

Jedna věc by mě bavila a to, kdybychom používali nějaké lehce nacvičitelné běhy s Hintonem. Přidáme nějaký šum s Hamlerem při předávce a ono to nějak dopadne.

Původní Preview:

Dnes nás čeká jedenáctý zápas v sezóně. Na Empower Field at Mile High přivítáme v současnosti zaslouženě nejsilnější tým konference NFC, New Orleans Saints. Jsme tedy opět jasní outsideři. Letos již čtyřikrát jsme toto „podcenění“ překonali. Stane se tak i dnes?

Ani náhodou. Pokud chcete číst jen dobré zprávy, níže jich moc nenajdete. Saints jsou zkrátka lepší úplně ve všem.


Statistické okénko

Všeříkající

Další zajímavé statistiky jsem vsunul na relevantní místa v článku.


New Orleans Saints (8 – 2) at Denver Broncos (4 – 6)

Tento obrázek nemá vyplněný atribut alt; název souboru je image-39.png.
Stane se na Mile High překvapení kola?

Kde: Empower Field at Mile High, Denver, Colorado

Kdy: 29. listopadu 2020, neděle, 22:05 CEST


New Orleans Saints

Náš dnešní soupeř není na bilanci 8 – 2 náhodou. Saints sice měli trochu pomalejší začátek, ale v poslední době už patří mezi trojici nejsilnějších týmů v lize. (Steelers, Chiefs, Saints.)

V prvních pěti utkáních povolila obrana Svatých 30 bodů na zápas, 338 yardů na zápas, 2,6 sacků na zápas a 5 turn overů. V posledních pěti to je ale úplně jiná písnička. 14,4 bodů na zápas, povolených 267 yardů na zápas (po zemi i vzduchem), 3,8 sacků na zápas a 10 turn overů.

Tento výkonnostní skok defenzivy New Orleans se dá jednoduše vysvětlit horší hrou secondary v prvních zápasech, kdy i hodně svých problémů hasila pomocí faulů. S postupem času se jim však podařilo zlepšit svou hru, vytratily se penalty a lepší hra dala pass rushi více času na atakování QuarterBacka soupeře. A tento tlak se zase odrazil v lehčí práci pro secondary. Kol a kolem nás tak čeká tuhá komplexní defenziva.

V průměru povoluje běhová obrana Saints 74,3 yardů na zápas (2.místo NFL). V pasové hře to je 227,9 yardů na zápas (12. místo NFL). V bodech to je 9. místo za 22,2 obdržených bodů na zápas.

V minulém utkání si navíc pass rush Saints připsal hned 8 sacků Matta Ryana.

Podaří se Fangiovu týmu držet s top týmem ligy krok?

Nutno říci, že se na dobrých výsledcích Saints obrany podílí i velmi kvalitní útok Saints, obvykle vedený skvělým veteránem Drew Breesem. Ten ovšem díky zraněným žebrům do dnešního utkání nenastoupí. Již v minulém utkání jej dočasně nahradil Taysom Hill, který tak dostal šanci na první NFL start před ex-jedničkou draftu Jameisem Winstonem. V daném utkání se ale ukázalo, že to nebyla špatná volba. HC Saints Sean Peyton mu s OC namixovali útok na míru a Saints hladce přejeli Falcons 24 – 9. Ano ano, tým Atlanty který proti nám skóroval 34 bodů si proti obraně Saints ani neškrtl.

Úhelným kamenem útoku Saints je RB Alvin Kamara, který vede týmovou tabulku jak v naběhaných, tak nachytaných yardech! To jeho budeme muset v první řadě zastavit.

Útok QB Drew Breese spoléhá na spíše kratší spolehlivé a hlavně přesné přihrávky na své WR, občas proložené kontrolovaným dlouhým míčem. Z toho pramení také neskutečné procento Breesovy kompletace, které dosahuje 73,5%. Brees se také velmi častio spoléhá na svého elitního RB Alvina Kamaru, kterého zaměstnává dost často i v pasové hře a cílí na něj až 37% svých přihrávek.

Tento styl se se startujícím Taysomem Hillem až tak nezměnil. Zásadní odchylka je v tom, že zaskakující Taysom nebezpečně běhá s míčem, zatímco Brees jen z nutnosti. OC Saints tak plánuje i designované běhy QB, které samozřejmě s Breesem chyběly. Podíl Kamary na pasové hře se také změnil ze 37% na 10%, ale v tom hraje roli i větší porce pro dříve zraněného Michaela Thomase. Na vyrovnání situace snad jen chybí „trikové“ hry, kdy Hill nahrazoval Breese, nebo byli na hřišti oba dva.

Hill hrál sice svůj první QB profi poločas lehce zakřiknutě, ale v druhém se už rozjel. Měl za úkol hlavně neztratit míč, přesně nacházel své cíle a také efektivně běhal. Tím je Hill extrémně nebezpečný, protože jako „RB“ zkrátka umí. Tento švýcarský nožík si proti Falcons připsal 18/23 kompletních přihrávek pro 233 yardů. 10 běhů pro 51 yardů a 2 TD. Švýcarský nožík proto, že Hill nastoupil pro Saints jako QuarterBack, Running Back, Tight End a Wide Receiver.

Ofenzivní linie Saints patří k sehraným a pevným. Tady také nehledejme šanci, jak se do zápasu opřít a něco s ním udělat.

Útočné síly hostů budou spoléhat na jednoho z nejlepších RB v lize Alvina Kamaru. Bude extrémně složité se připravit na tři velmi nebezpečné běhající hrozby. Těžko složitelného štírka Kamaru, situaci využívajícího Hilla a také tvrdého Lataviuse Murrayho, který za Kamarou moc nezaostává.

  • Alvin Kamara – 117 běhů – 531 yardů – 4,5 na běh
  • Latavius Murray – 102 běhů – 427 yardů – 4,2 na běh
Výkon vůdce secondary Simmonse bude pro výsledek obrany důležitý.

A aby těch špatných zpráv nebylo málo, Saints disponují několika skvělými receivery v čele s elitním Michaelem Thomasem, starým známým Emmanuelem Sandersem a třeba TE Jaredem Cookem. K tomu přidejme už zmíněného Alvina Kamaru.

  • RB Alvin Kamara 67 zachycení pro 648 yardů
  • WR Emmanuel Sanders 35 zachycení pro 413 yardů
  • WR Michael Thomas (4 zápasy) 19 pro 199 yardů

New Orleans Saints budou pro náš tým ultra těžkou zkouškou. Jejich obrana šlape jak dobře namazaný stroj a útok hrává potentní čisté zápasy.


Denver Broncos

Ochozy Mile High

Dostaneme strašně na zadek. Ale strašně. V podcastu/videu k tomuto týdnu fanda Saints La Cii čeká vyrovnaný zápas, ale to se škaredě mýlí. Odkaz na podcast níže. Čas 1:17:52. Překvapil by mě jakýkoli lepší výsledek než 35 – 14. Už těch 14 našich bodů považuji celkem za optimismus.

https://www.youtube.com/watch?v=r82lhOERxtQ&ab_channel=NFL.cz

DeShawn Williams by mohl zůstat i v příštím roce.

Naše obrana bude až do konce sezóny hrát bez pořádné Defenzivní linie a jen návrat Shelbyho Harrise z COVID-19 naše řady posílí. Důsledkem toho máme problémy s pozemní obranou proti solidním a lepším Ofenzivním liniím. Chybí kvalita, kila i síla.

Oba dva naši ILB tak musí vynaložit kopu práce na hašení děr. S bleskem Kamarou a hromem Murraym čeká celou naši front seven pořádná kopa práce. A to budeme muset dávat pozor i na běhajícího QB Hilla. Beze srandy čekám, že proti nám Saints naběhají okolo 200 yardů.

V pasové hře nás čeká Michael Thomas, Jared Cook, Emmanuel Sanders či Tre’Quan Smith. Na to bychom potřebovali kompletní secondary v plné formě, ale bohužel nad Callahanem visí otazník.

Což o to, dokázal bych věřit obraně, že něco solidního uhraje. Oslabená DL se snaží a bojuje nad poměry. Jewell s Johnsonem si pořádně zaběhají, ale snad jim pomohou instinkty. Reed s Chubbem dokážou taky nějaký ten tlak vyrobit. V plné síle hrající secondary se nenechá jen tak opít rohlíkem. Věřím, že Jackson s Basseym by dokázali tvrdit muziku i proti RB Saints. Simmons bude určitě hrát dobé utkání.

Přípravu obrany i celého týmu komplikuje pozitivně testovaný Diontae Spencer, díky čemuž se v pátek „trénovalo“ jen virtuálně. Druhou komplikací je také fakt, že by měl Fangio obranu připravit nejen na Taysoma Hilla, ale číástečně také na možnost nástupu Jameise Winstona, který je prakticky Hillovým opakem.

Budeme muset méně zkušeného Hilla zaměstnat něčím, co jej zmate a vyvede z komfortní zóny. Budou se hodit exotické blitzy a netradiční rozestavení. Změny pozic na poslední chvíli. Falešné signalizace her.

A kromě Hilla a Kamary, také musíme zásadně uhlídat i spolehlivý cíl Thomase.

To komu ani trochu nevěřím je jednoduše náš útok. Budeme hrát proti skvělé pozemní obraně, nebezpečnému pass rushi (dělené 4.místo v počtu sacků s počtem 32) a solidní pasové obraně.

Ukáže Melvin Gordon záda Saints obraně? Nebo ho Svatí k ničemu nepustí?

Nejdůležitější faktor utkání: V zásadě platí, že vyhráváme, když se nám daří efektivně běhat. Pokud Phillip Lindsay naběhal 100+ yardů na zápas, tak jsme 6 – 0. Po minulém zápase jsme to po jeho 82 yardech změnili na 15+ běhů Lindsayho rovná se výhře. Minulý týden jsme proti Miami dobře běhali díky pullům Ofenzivní linie. Proti skvělé Saints pozemní obraně v takový úspěch zkrátka nevěřím. To je jiný level.

Když nebudeme dobře běhat, bude muset Lock házet a tam se asi shodneme, že to vzduchem nepůjde. Drew Lock je proti tlaku marnej, jak vyprchanej benzín. Čitelnej jak billboard u silnice. A to nemluvím o jeho letošní tendenci k házení íček.

Naděje umírá poslední. Moje naděje se upírá k našim trenérům, kteří v utkání proti Miami ukázali, že dokážou z OL dostat parádní podporu běhu. Myslím, že bychom měli dát šanci i FB běhům Andrew Becka a dál tím podpořit běhovou hru, která je pro nás nepopiratelným základem úspěchu.

Pat Shurmur je trenér, který rád hází a patří do top 5 nejčastějších pasových callů v lize. Taková taktika s naším útokem a zeleným Lockem nevede k úspěchu. Musíme zkrátka soupeře rozběhat, aby měl Lock šanci něco s utkáním udělat. No a já mám zásadní pochybnosti, že se nám to proti Saints podaří.

Jsem zvědavý, jak si proti starému známému Camu Jordanovi povede Demare Dotson na pravém tacklu. Půjde o důležitý souboj.

Drew Lock si zase zaběhá.

Drew Lock je kapitola sama o sobě. Nemohu mu upřít, že se s neblahou situací svých výkonů pere statečně a za to má můj respekt. Často říkám, že když se daří, umí vyhrávat každý. Ale silný hráč se pozná dle toho, jak hraje když se nedaří. Drew Lock minule překonal hodně hloupé íčko v samotném počátku utkání a uměl se do zápasu vrátit. Těch „ale“ je v jeho případě stále hodně. Technika, laciná íčka, zbytečný scramble vždy do pravé strany. Talent Drew určitě má, bez debat. Je ale načase, předvést loňského Locka. Zahrát jako game manager a neztratit míč.


Go Broncos Go!

Soustředěný KJ Hamler se mi v posledních zápasech moc líbí a těším se na další roky s tímto bojovným receiverem. Snad si náš tým po dnešku nezaslouží nápis na jeho čepici.

Dnes náš tým čeká přetěžká zkouška. Po několika oslabeních a nevalných výkonech útoku ve výhru proti nejsilnějšímu týmu NFC nelze věřit. Doufám v solidní výkon obrany. Snad i útok ukáže další krok vpřed a se skvělou obranou Svatých si dokáže poradit se ctí.

Go Broncos Go!

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář