Week 14: Denver Broncos at Carolina Panthers – Preview

Omluvte neučesanou formu článku. Nějak mám v poslední době příliš mnoho aktivit a nestíhám.

Řeknu to takhle „Po válce je každý generál“. Z dnešního utkání bych si jako každý fanoušek přál zaslouženou výhru po kvalitním výkonu celého týmu zvláště útoku. Něco jako Drew Lock 220+ yardů vzduchem a hlavně žádné íčko, 100+ běhových yardů. Obrana získá dvě íčka a fumble, max 15 obdržených bodů. Přál bych si to ale jen v tom případě, že podobně Lock odehraje i zbytek sezóny, potažmo celou kariéru v Broncos. Pokud Drew Lock nebude naší budoucností, tak bych byl raději za prohru. Jednoduše proto, že by nás to udrželo nahoře v draft pořadí 2021.

Trošku schizofrenní že? Ale nemáme to všichni teď tak nějak podobně?


Denver Broncos (4 – 7) at Kansas City Chiefs (10 – 1)

Bank of America Stadium uvidí prohru domácích

Kde: Bank of America Stadium, Charlotte, North Carolina

Kdy: 13. prosince 2020, neděle, 19:00 CEST


Souboj dvou celků s bilancí 4 – 8 má jasného favorita

Sezónu nezachráníme. Našim hráčům za tu fotbalovou dřinu určitě přejeme výhru. Taktéž se chceme i my dívat na výhru svého týmu. Ale uvědomujeme si, že naše budoucnost je za rohem a s nižším číslem draft picku ulovíme pravděpodobně kvalitnější posily do týmu.

A také si nikdo z nás nepřeje několikaletou plácanou s pochybně kvalitním QuarterBackem, jako zažili v jiných týmech.

Strašně moc bych si přál, aby to Lock zlomil a ještě nám předvedl parádní zápasy. Počet příležitostí nás přesvědčit se však tenčí a důvěra v něj klesá. On si to uvědomuje a ten tlak na mladíka musí být neskutečný. O to víc by si zasloužil respektu, kdyby se z těch současných nepěkností vydrápal na výsluní. Podobně jako Garett Bolles.

V šatně už to pravděpodobně taky skřípe. Dříve nevídaná věc. Přiznám se, že jsem se o vzrušené debatě mezi Jeudym a Lockem, která měla proběhnout přes sociální sítě dověděl až z podcastu nfl.cz. Žádný z mých běžných zdrojů se touto situací nezabývá. Předpokládám, že to má svůj původ v Lockově slepotě směrem k separovaným hráčům. Sociální sítě NIKDY nejsou dobrý kanál pro vnitřní týmovou komunikaci. A jsou tu i jiní hráči, kteří by se za ty roky neschopných ofenziv mohli cítit nespokojení.

Vztah WR Jeudy a QB Lock není ideální, to ví všichni, kteří na náš fotbal koukají. Jerry je sice nejčastějším cílem přihrávek, ale navzdory tomu má chabou kompletaci. Z mého pohledu chybí správné načasování a přesnost doručených pasů. Občas přijde drop z Jeudyho strany, což nepomůže důvěře QB. Docela často na Jerryho Lock míří do těsné coverage a naopak když je volný, tak míč nepřiletí. Zde hrají roli Lockovy oči, které příliš signalizují adresáta přihrávky a obránci se tak najistotu stahují k našemu nováčkovi. A od dvou tří obránců se už neseparuje tak jednoduše. Zcela chybí spolupráce „naslepo“ jako má například Arod s Adamsem, Brees s Thomasem. Přitom Jerry je přesně tím receiverem, který by byl při správném načasování a přesnosti smrtící. A tak ho taky potřebujeme. Takový vztah se bude ale jen těžko budovat, když se tito dva hráči doštěkají přes instagram či twitter.

Ideálnější a levnější cesta pro náš tým by byla, kdyby Lock do konce sezóny odehrál čistá kvalitní utkání. A hned dnes bude mít proti solidní obraně Panthers opět příležitost ukázat, jak na tom je. Nechám se v brzkém vysílacím okně překvapit. Snad to nebude další utkání typu: „Ale jo, nesporný talent Drew má, ale ty chyby a to čtení hry, a ti minutí volní receiveři, ajajaj.“

Kam Lock přihrávku poslal? Íčko nebo Jeudyho ruce?

V dnešním zápase se na hřišti v Charlotte utkáme v „odvetě“ našeho posledního SuperBowl úspěchu s Carolinou Panthers. Jen těžko se dá toto utkání považovat za odvetu ve skutečném slova smyslu. Týmy se za tu dobu od SB50 neskutečně proměnily a jen těžko byste v sestavách dnešních soupeřů hledali pamětníky. Včetně trenérů. Z naší strany to je jen kicker Brandon McManus (Von Miller zraněný). I na straně Panthers budou chybět třeba hlavní trenér Ron Rivera, QB Cam Newton nebo ILB Luke Kuechly.

Ve své podstatě jde hráčům jen o čest, budoucí smlouvy, sebevědomí, sport a chuť vyhrávat. Nemyslím, že si nějaký z týmů dovolí tento zápas pojmout vycházkově. Čekám tuhý boj. Boj, ve kterém jsou favoritem domácí, byť je bilance týmů totožná (4 – 8).

Myslím, že s průměrným QB bychom toto utkání vyhráli. Jak jeden z diskutérů na discordu poznamenal, mít svého „průměrného“ Teddyho Bridgewatera by našemu týmu úplně stačilo. Drew Lock je však silně nestabilní prvek. Jeho hra mi připomíná svého času Isaiaha MacKenzieho, který za nás vracel výkopy a punty. Při každé příležitosti měl člověk strach, že se něco pokazí. S podobným pocitem sleduji pasovou hru Locka. Jsou to nervy.

Věřím tomu, že naše obrana si odehraje svoje. Sice nám chybí CB1 i CB2, DL1, DL3 (Callahan zraněn, AJ Bouye doping, Casey a Purcell zranění). Bojovnost a kvalita hráčů jako je Justin Simmons či Shelby Harris nás udrží plus mínus ve hře. Ale nezkušenost a nesehranost některých hráčů bude bezesporu cílem útočných aktivit Panthers. Jsem zvědavý na Bausbyho výkon a taky na výkon Michaela Ojemudii, který proti Chiefs odehrál všechny obranně rozehry. Oběma budu držet pěsti. Stejně jako navrátilci Willu Parksovi, kterého jsme měl vždycky rád pro jeho neskutečnou energii a úsměv. A na nickelovi nebyla jeho hra vůbec špatná.

Příprava našich soupeřů neprobíhala úplně standardně. Minulý týden měli bye week, ze kterého se neměli kam vrátit, jelikož jim tréninkové objekty uzavřely COVID-19 bezpečnostní protokoly. Soupeřům nenastoupí skvělý WR2 Moore (COVID list) ani elitní všeuměl RB1 Christian „CMC“ McCaffrey (zranění stehna) a to jsou velké ztráty, které budou hrát v náš prospěch.

Mimochodem CMC je synem naší dřívější hvězdy WR Eda McCaffreyho.

Vic Fangio sleduje náš trénink.

Hlavní kouč hostí Rhule prohlásil, že se rozhodne v red zone a tam stále patří naše obrana mezi nejlepší v lize. Ale my jsme v red zone slabí, byť se to v poslední době o trošku zlepšilo. Tak se to tak nějak vyrovnává a tak může rozhodnout kdejaká chybka.

Osobně jsem docela zvědavý na souboje našich receiverů a Tight Endů se skvělým nováčkem Jeremym Chinem.

Obráceně bude „duelem“ zápasu, jak si naše oslabená secondary poradí se skvělým WR Robbym Andersonem či WR Curtisem Samuelem.

Jak zahraje náš útok? Klíčové pro náš úspěch budou opět běhové yardy, které šly proti Miami a Chiefs citelně nahoru. Pokud se podaří na tyto zápasy navázat, bude na Drew Lockovi, aby ofenzivu dovedl zlepšenou kompetentní hrou k výhře. Dokud Lock opakovaně nezahraje čistý zápas, nemá pro mě smysl jej řešit jako franchise QuarterBacka. Jako QB si zkrátka s enormním tlakem musí umět poradit a to se neděje. Čas se krátí a důvěra se tenčí.

Snad mu pomůže, že obrana Caroliny zachytila pouze pět iterceptionů. Z toho tři proti Houstonu, kdy se blýskl dvěma pick sixy zmiňovaný Jeremy Chin.

Líbila se mi predikce jednoho z odborníků na MHR (Mile High Report) Sadaraineho: „Broncos pravděpodobně udělají tu nejhloupější věc ze současného pohledu a zápas vyhrají. Lock zase hodí dvě íčka a stále bude pro někoho vypadat jako QB budoucnosti. I když většina z nás už ví, že jím nebude.“

Go Broncos Go!

Z našeho týmu si ještě NFL sedne na zadek. Když ne letos, tak určitě příští rok ;).

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář