Week 15: Buffalo Bills at Denver Broncos – Preview

POZOR! Utkání se netypicky hraje již v sobotu od 22:30 našeho času!

Tak se po výhře nad Carolinou Panthers zase trošku uklidníme. Výjimečně už v sobotu nás čeká soupeř, který má dvakrát více výher než náš dobouchaný tým. Bills jsou v nfl.com Power Rankingu na čtvrtém místě (1. Chiefs – 2. Packers – 3. Saints – 4. Bills – 5. Steelers). Můžeme si tak vychutnat ročník, ve kterém hrajeme hned pětkrát proti čtyřem z pěti nejvýše hodnocených týmů NFL.


Buffalo Bills (10 – 3) at Denver Broncos (5 – 8)

Kde: Empower Field at Mile High, Denver, Colorado

Kdy: 19. prosince 2020, sobota, 22:30 CEST


Patnáctý týden, popatnácté outsideři

Výhra ze zápasu s Bills by byla určitě super, ale všichni víme, že o ni jde až na tom posledním místě. Zásadní otázkou tohoto utkání bude, jestli Drew Lock a celá ofenziva dokáže navázat na povedený výkon proti Panthers (respektive relativně Miami, Chiefs) nebo šlo v Charlotte jen o jednorázové překvapení a náš tým si zase nabije pořádně držku. A my s nimi.

Bude velmi zajímavé na vlastní oči sledovat, jak si povede Josh Allen, QuarterBack Bills. Je to totiž asi jediný (nebo minimálně velmi výjimečný) případ, kdy se tým, který jej draftoval, rozhodl mu dát kopec šancí i přes otřesné statistiky z prvních dvou let startů.

Díky Peterovi Šulaiovi za pěkný obrázek.
Může jít Drew Lock v Allenových šlépějích?

QuarteBack Buffala Bills byl ve svých prvních dvou sezónách jedním z nejhorších QB v lize. Teď o něm někteří dokonce mluví i jako o kandidátovi na MVP ocenění. A vlastně nejsou úplně mimo. Vyplatí se podobná trpělivost i nám?

Proti Panthers Lock ukázal, že by takovým případem být mohl. Ale ukáže podobné skvělé výkony i ve zbývajících zápasech proti Bills, Chargers a Raiders, aby tyto naděje potvrdil?

Pozor, v sobotu nemůžeme tyto dva QB čistě porovnávat, byť se tomuto srovnání neubráníme. Allen hraje ve svém útoku několikátým rokem a bude stát proti zdecimované obraně Denveru. Takové „štěstí“ Lock mít nebude.

Jejich útok proti naší obraně

Dostane se Shelby Harris Allenovi na kobylku?

Letos to je ale jiná Allenova jízda než v nováčkovských letech. Josh Allen je hráčem, který je jasnou vůdčí postavou svého útoku. 28 TD, 3 641 vzdušných yardů s 68,6% kompletací. 9 INT, 24 sacků, 103,3 rating. 350 pozemních yardů s 3,8 yardy na běh, 4 fumbly. Měli bychom využít jeho tendence ztrácet míče. 9 INT v pasové hře, 4 fumbly během běhů jsou totiž jedna z mála slabin Bills.

V offseason Allenovi pořídili velmi účinnou hračku ve WR1 Stefonu Diggsovi – 1167 yardů a 5 TD. Diggs bývá nejčastější první volbou Allenovy hry a proto jej musíme pokrýt. Ještě o něco nebezpečnější mi přijde slot WR Cole Beasley, který je skvělým hráčem s unikátní schopností se separovat. 828 yardů a 4 TD. I tohoto hráče je extrémně těžké bránit. Od věci nejsou ani ostatní receiveři – Gabriel Davis 441 yardy a 6 TD. John Brown 386 yardů a 2 TD. Poznáme také našeho ex-returnera Isaiaha MacKenzieho, který v Bills našel slušnou kariéru. S tímto arzenálem Josh Allen nijak příliš nemíří na své Tight Endy Knoxe a Krofta, které si nechává spíše až do end zóny.

Broncos povolili pouze 16 pasových TD, což je dělená druhá pozice v NFL. Bills mají ovšem v posledních sedmi utkáních bilanci 6 – 1, což je druhá nejlepší bilance v tomto úseku (za Chiefs). Josh Allen je navíc 5 – 0 proti týmům mimo top10 pasovou obranu.

Co však Bills nejde, je pozemní hra. Devin Singletary má sice průměr 4,3 yardů na běh, ale zatím si tak vyběhal jen celkových 576 yardů a to není závratné číslo tři kola před koncem. Buffalo se může pokusit proti naší oslabené DL tyto statistiky vzkřísit, jelikož jít do PO bez kvalitní pozemní hry není ideální. Zaujme také pouze 1 TD po zemi od RB Bills. Co ale do end zóny nedonesou RB, donese tam Allen (4 TD po zemi). To je určitě věc, na kterou se Fangio a naše red zone defenziva připraví.

Simmons musí zůstat i pro další roky.

Defenziva Broncos bude mít bez Callahana a Bouyého se třetím nejlepším pasovým útokem ligy docela problém. Patrně budeme více věřit naší front seven, že si s Allenem a Singletarym poradí a naši secondary využijeme tentokrát výhradněji na pokrytí pasové hry.

Jsem hodně zvědavý, jak si s touto výzvou poradí nováček Ojemudia a podceňovaný Bausby. Čekal bych, že nasadíme menšího pohyblivějšího Bausbyho na Beasleyho a Ojemudia s výpomocí pokryjí Diggse. Ale tak to ve Fangiově obraně nechodí. Myslím, že do zápasu vstoupíme bez jakýchkoli osobních obran a dle vývoje zápasu se pak zaměříme na řešení nerovných matchupů.

Josh Allen je nejpřesnějším passerem v lize z čisté kapsy. Čtrnáctý během tlaku. Jestli se mu nedostaneme na kobylku, je po nás jak po breberce.

Na Chubbovi, Reedovi a Attaochuovi bude hodně záležet.

Nedokáži s jistotou říct, jakým stylem bych se snažil útočit na Joshe Allena. Na jednu stranu má k dispozici až příliš schopné receivery, aby jste jej mohli uzavřít v kapse. Na druhou stranu jej nemůžete jen tak z kapsy vyhnat, jelikož Allen je po svých dosti nebezpečný. V tabulce sackovaných mu patří 12.místo s 24 sacky, takže dostat se na něj dá. V klidu ho nechat nemůžeme a scramblovat taky ne. Budeme muset agresivně útočit z více směrů a rozbít mu kapsu, aby nevěděl, kterým směrem se vydat. To však nechá prostor pro screeny a rychlou pasovou hru, ve které exceluje hlavně Cole Beasley. Spoléhat tak budeme na naše hráče secondary a nejvíce na Justina Simmonse, aby četl v rychlosti hru a dokázal vypomáhat, kde to bude potřeba. Po nejlepším free safetym v lize ale nemůžeme chtít nic menšího. (Krom podepsání smlouvy na dalších pět let.)

Náš útok proti jejich obraně

Tak jak?

Drew Lock v minulém utkání zahrál svůj nejlepší part v profesionální fotbalu a jeho výkon mu zajistil i vyhlášení FedEx ofenzivním hráčem týdne konference AFC. Všichni teď budeme napjatě čekat, jak si povede proti solidní obraně Bills.

Pro náš útok bude zcela zásadní, jestli dokážeme navázat na kvalitní výkony v posledních utkáních a ukazovat je proti dalším soupeřům.

Albert Einsten prohlásil „Opakovat to stejné stále dokola a čekat jiné výsledky je definice šílenství“. V americkém fotbalu je pilování her alfou a omegou úspěchu. Načasování a chemie útoku přichází z opakováním / trénikem akcí do zblbnutí až vám přejdou do krve. Vyladíte si společné vnitřní hodiny a nemusíte koukat, vy zkrátka víte. Tak se rodí spolupráce Arod – Adams, Brees – Thomas, Brady – Gronk, Ryan – Jones,… Proto bych si z celého srdce přál, aby v těch třech zbývajících utkáních náš útok předvedl natolik kvalitní hru, že budeme „spokojeni“ s dalším rokem spolupráce mezi Shurmurem a Lockem. Cokoli jiného bude zklamání, protože posílí v srdcích fanoušků i hráčů pochyby o dalším směřování Broncos.

Je to v rukách našeho OC a čísla 3. Drew Lock měl v posledních sedmi letech 6 různých Ofenzivních koordinátorů. Bylo by rozhodně zajímavé sledovat, jak by se Lockova hra změnila, mít dva roky za sebou stejného OC. Ještě připomenu pro ty méně trpělivé (i pro sebe), že sehrání útoku je pro hru zcela zásadní.

Jeudyho schopnost separování bychom se měli naučit používat jako Hamlerovu rychlost

Měli bychom i proti Buffalu hrát podobně jako proti Carolině. Založit běhový útok a neopustit jej po celé utkání (dle vývoje). Slabina defenzivy Bills vede spíše středem, což se nám s nováčkem na centru letos vůbec nedaří. Locka musíme nechat chytit rytmus na kratších vzdálenostech a oportunisticky trestat obranu Bills delšími míči, když na to budou reagovat. Musíme využít 2TD představení Hamlera k tomu, abychom odtáhli Bills od LoS a vytvořili si prostor. A když to Bills nesežerou, tak jim to tam prostě plácnout na dálku. Nesmíme zapomenout na hraní screenů, které patří ke slabinám defenzivy Bills.

I nadále bychom měli zapojovat naše Tight Endy. Fumagalli i Vannett minulý týden hráli skvěle a s Fantem bychom mohli být i na tomto postě dosti nebezpeční. Hlavně Fant by měl na LB a Safety Bills hodně platit, jelikož Bills povolují TE soupeřů nejvíce zkompletovaných přihrávek (dělené „první“ místo).

LT Bolles nepustil sack už 481 pasových rozehrávek. Nejvíc v lize. Stále žasnu.

Obrana Bills vyprodukovala 31 sacků, což odpovídá dělenému 14.místu. Není to málo, ale taky to není nějak moc. Do naší OL by se po nemoci měl vrátit LT Garett Bolles. Stav RG Glasgowa je zatím nejistý a je tak možné, že si utkání zopákne Netane Muti. Sám jsem zvědav, jestli opět nastoupí „mladší a horší“ Wilkinson na pravém tacklu. Věk nezastavíš, hodnota hráče je i v jeho věku, ale když mě se ten „stařík“ Dotson vážně líbil.

Ústřední postavou defenzivy Bills jsou dva LineBackeři. Po zranění se vrátil „all around“ Matt Milano a sack lídrem Buffala je A.J. Klein. Lídrem skládek je safety Poyer a skvěle si vede i LB Tremaine Edmunds s 97 skládkami. Na ty si bude muset dát pozor hlavně naše OL respektive naši RB. Drew Lock se však bude muset vyhnout kvalitní secondary Bills, kterou vede se třemi íčky a 9 ubráněnými pasy (PD) skvělý CB Tre’Davious White. Secondary Bills také hrozí v osobách CB Leviho Wallace (2 INT, 6 PD) a safetyho Jordana Poyera (2INT, 5 PD).

Hlavně Whiteovi by se měl Lock snažit vyhnout. Elitní corner bude využívat Drewova nováčkovství a nerad bych viděl jeho vyškolení, jako tomu bylo například i u Miami CB Howarda, kterého Lock trefil hned na začátku utkání.

Dlouho byla obrana Bills právě tím prvkem jejich hry, který vyčníval při hledání identity útoku. V tomto jsou naše cesty podobné. Ovšem oni už svého Franchise QB našli. Strašně se mi líbila defenzivní hra Bills minulý rok, kdy jejich „améba“ styl skvěle maskoval jejich úmysly až jej převzala i nadprůměrná defenziva Delfínů. Letos mi však přijde, že dosti ustoupili ze své slávy a je evidentní, že tým táhne útok. To však neznamená, že je obrana Bills špatná. To vůbec. I nadále je velmi kvalitní obranou, ale jakoby je ztracený Play Off zápas s Texans nějak uřknul a oni od té doby nepředvádí tu elitní hru, na kterou jsem od nich byl zvyklý. Snad si na ty časy nevzpomenou proti nám (ťuk ťuk ťuk).


Třešnička na závěr. Ve speciálních týmech pravděpodobně nenastoupí náš dlouholetý kicker Brandon McManus, jelikož byl před časem umístěn na COVID-19 list. Případně jej nahradí Taylor Russolini.

Go BRONCOS!

Go Broncos Go!

Základem úspěchu v zápase bude bitva turn overů. Čistá hra Drew Locka bude podmínkou – ne z důvodu tlaku na výsledek pro nás bezvýznamného zápasu, ale z důvodu jeho vlastní kariéry. Dost si můžeme pomoci kvalitní pozemní hrou. Obrana se bude muset rozkrájet a pokusit se nahradit všechna ta velká chybějící jména. Speciální týmy nám to musí hlavně nepokazit, ale další return TD se hodí vždycky (když ho samozřejmě dáme my).

Go Broncos Go!


Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář