Prohra! Las Vegas Raiders at Denver Broncos 32 – 31.

Do utkání nastoupily dva týmy, jejichž motivace byla velkým otazníkem. Marodka zvláště v našem případě byla tristní a v zápase se dál rozrostla o další hráče.

Předvedená hra obou týmů byla odrazem situace, kdy ani jeden z dnešních soupeřů nemohl nic extra získat. Zápas mi tak přišel docela bez náboje, byť o tvrdé srážky a povedené akce nebyla nouze. Na hřišti byli vidět hlavně zapracování starteři, ale neztratilo se ani pár světlých okamžiků náhradníků z „ulice“.

Time management na konci zápasu nedával z naší strany vůbec žádný smysl. Přidejme dva zblokované FG pokusy McManuse a prohra byla tu.


Obrana Broncos si připsala 4 turn overy! Hned dva force fumbly způsobil nováček Ojemudia tvrdými hity na TE Wallera respektive WR Ruggse. Oba dva vyražené míče jsme následně zalehli my (Jackson, Motley). Interceptiony z rukou Dereka Carra zachytili Kareem Jackson a Justin Simmons. 2x Simmons, Johnson, Jewell, Motley a Jackson přidali ubráněné přihrávky.

Nejvíce skládek a to 9 (5 sólo + 4 asistované) si připsal Josey Jewell. Sacky míří k za Jeremiah Attaochuem, 1,5 za Dre’Montem Jonesem a 0,5 za Malikem Reedem. Radost mi udělal halvně Jones, který odehrál pár posledních utkání coby Nose Tackle a ač rozhodně není prototypem hráče této pozice, tak si vedl zvláště v pass rushi hodně dobře.

Obrana si uhrála díky získaným míčům svoje, ale bylo vidět, že to se čtyřmi startery v sestavě není zkrátka ono. Hráči jako Von Miller, Bradley Chubb, Jurell Casey, Mike Purcell, Shelby Harris, Bryce Callahan, A.J.Bouyé se nahrazují těžko.

Justin Simmons je jediný safety v lize s více interceptiony v každé z posledních 5 sezón. Zaplatit, udržet.

Michael Ojemudia má za celý rok 4 vynucené fumbly a jeho tvrdá hra je znát. Dnes také 7 skládek (5 + 2) a těším se na něj příští rok. Slibný hráč, který musí zlepšit coverage.

Dre’Mont Jones se dostal na 6,5 sacků v sezóně a to vynehcal tři zápasy. Druhý rok tohoto hráče zastihl v dobré formě.


Podobny hry hrál Jeudy v Alabamě, ale p hříchu jsme jich v našem podání viděli pomálu.

Náš útok docela solidně hýbal s míčem. Do jaké míry za to mohl výkon Raiders s objektivně slabou defenzivou je otázka. I zde nám citelně chyběli hráči jako Courtland Sutton, Phillip Lindsay či K.J. Hamler.

Po většinu zápasu dřel RB Gordon, který z 26 pokusů naběhal 93 yardů a 1 TouchDown. Na 1000 yardů za letošní sezónu sice o chlup nedosáhl (986), ale nebylo to tím, že by nedostal dostatek příležitostí. I tak těch 14 yardů zamrzí.

Drew Lock 25/41 (61%) pro 339 yardů a 2 TD a žádná ztráta míče. S touto statistikou výrazně zahýbal 92-yardový TD Jerryho Jeudyho, který je nejdelším pasovým TD týmu po dvanácti letech. Jerry se tak po mizerném minulém týdnu vrátil na dobré koleje (zachyceno 5/7).

Výkon Drew Locka mi přišel relativně uspokojivý. Měl světlé chvilky, docela často se dobře rozhodoval a některé minely pod tlakem mu nemůžeme vyčítat, jelikož je dělají všichni QB a to i ti zkušenější či objektivně lepší. Docela brzo se v utkání zranila trojice hráčů – WR Patrick, LG Risner, RG Glasgow. A ono to má samozřejmě vliv na zápas, když vám vypadne nejspolehlivější WR a dva ochránci/blokaři. Asi se Lockovi nedá nic moc vyčíst kromě několika nepřesných deep ballů, který měly všechny ke kompletaci hodně daleko.

Jerry Jeudy si po tragickém předchozím týdnu spravil chuť a bude končit na pozitivní vlně. 5/7 pro 140 yardů a TouchDown. Tenhle hráč bude v sehraném útoku a po zbavení se dropů dobrá zbraň ofenzivy. (Dnes si vykoledoval i dva evidentní ale nepísknuté fauly.)

Pěkně se ukázali také WR Tyrie Cleveland, TE Noah Fant či WR Tim Patrick. Ale nevím, jestli to nebyl poslední zápas DaeSeana Hamiltona v modro-oranžové uniformě Broncos.


Celkově vzato mě nakonec prohra nemrzela. výhra by byla výhra, ale výkon týmu byl s ohledem na soupisku dobrý. Posunuli jsme se v pořadí draftu na deváté místo (v případě výhry by to byla dvanáctka). Je to sice rozdíl jen tří míst, ale tyto místa mohou být hodně důležitá, protože právě na zlomu draft desítky se dle dosavadních hodnocení lámou projekce dvou top CB draftu (Surtain, Farley), top EDGE pass rusherů (Rousseau, Paye). Pro případné posunu nahoru či dolů je to samozřejmě taky výhodnější.

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář