Trh s volnými hráči

Po změnách popsaných níže se budeme dále zaměřovat na secondary – strong safety, CornerBack, Defensive Line, EDGE.

Poznámka: píšu o uskutečněných obchodech, ale ty nabydou váhu až se začátkem nového ročníku NFL 17. března. Nestává se to, ale mohlo by dojít ještě k nějakým změnám.

Shelby Harris. Shelby je zpátky a tak to má být. Harris dostal smlouvu na tři roky/27$M/15$M garantováno. Udržíme kontinualitu v DL, skvělého hráče a trošku si spravíme karmu po kroku s Lindsaym. (Dle ankety fanoušků 97% spokojeno.) Harris byl naší prioritou a podařilo se jej udržet za rozumných podmínek.

Ronald Darby. Podepsali jsme nového Cornera. Ronald Darby u nás podepsal 3-letou smlouvu na 30$M s garancí 19,5$M. Corner z Washingtonu byl naším top cílem ještě před začátkem trhu a jak je u Fangia běžné, hodně hrálo roli, že se Darby skvěle hodí do defenzivního systému. 27 let, 180 cm, 87,5 kg. Minulou sezónu měl Darby 54 skládek, 0 íček, ale měl hned 16 zablokovaných pasů, což je dělené první místo ligy. Dle PFF dostal za minulý rok Darby známku 69,8, což jej řadilo na 28. místo mezi všemi cornery. (Tady čerpám ze zdrojového článku, ale dle tohoto https://www.pff.com/nfl/players/ronald-darby/9483 měl známku 76,0) To není vůbec zlé. Tento podpis nám trošku uvolnil ruce na draftu. Pokud si jej Fangio vybral jako top cíl, kdo by se s ním hádal? (Dle ankety fanoušků 53% spokojeno.)

Kareem Jackson. Dle zpráv z okolí týmu neuplatníme opci na Kareema Jacksona. Tento krok ušetří 10$M pod platovým stropem s necelými 3$M dead money. Na toto rozhodnutí mohly mít vliv první hodiny vyjednávání s volnými hráči a propad trhu se safety hráči. Nebo máme v rukávu jinou variantu? Přicházíme o skvělého hráče na hřišti i v kabině. S výraznými dead money nebudeme pravděpodobně cílit na drahé veterány jako je třeba exViking Harris, ale spíš na hráče jakým je Tre Boston nebo Duron Harmon. Další variantou je letošní draft, který je na této pozici zajímavý (Trevon Moehrig, Ar’Darius Washington, Paris Ford, Richard LeCounte). Uvidíme, čas ukáže.

Phillip Lindsay. Na RFA RunningBacka jsme dali tender originálního kola (2,1$M). To znamená, že pokud ho podepíše jiný tým, nebude nám muset dávat jakoukoli kompenzaci v podobě draft výběru. Broncos mohou případnou nabídku dorovnat. Čekal se spíše tender druhého kola. Mělo na tuto situaci vliv několik zranění, s nimiž se PL potýkal v roce 2021? Po tomto kroku se má za to, že bychom nabídku jiného týmu patrně nedorovnávali a nechali Lindsayho jít. Máme Gordona za starter plat a na draftu se dá RB najít za zlomek ceny. Navíc se zdá, že Lindsay úplně nesedí do Shurmurova ofenzivního schématu. Je tak docela možné respektive hodně pravděpodobné, že se s Phillipem rozloučíme. Z pohledu oblíbeného hráče musíme říci, že jde o facku ze strany týmu.

Tim Patrick. Na RFA Patricka jsme dle očekávání použili tender druhého kola (3,3$M). Jde také o určitý signál, že si Patricka vážíme více než Lindsayho. Patrick by měl dle všeho zůstat v našem týmu.

Alexander Johnson. I na A.J. „Dina“ Johnsona jsme umístili tender druhého kola (3,3$M). I on by tak měl zůstat v našem týmu.

Spekulace a střípky:

Nevyužili jsme tender na LB Austina Calitra.

Prý jsme měli velký zájem o OLB Leonarda Floyda, který nakonec zůstal v Rams za 16$M na rok (4 roky/64$M). Floyd má společnou minulost s Vicem Fangiem z Bears. Jestli jsme skutečně měli zájem o kvlaitního edge rushera, bylo to s mylšenkou na odchod Vona Millera. O kvalitní pass rushery byl prvního dne tampering období velký zájem a nebude lehké hledat řešení.

Dále jsme se prý zajímali o veterána OL C/G Bretta Jonese, DL Roye Robertsona-Harrise (nakonec Jags).

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář