Draft NFL 2021 – 2., a 3. kolo

Dneškem pokračoval druhým a třetím kolem NFL draft 2021. Ještě než na něj došlo, Denver Broncos potvrdili opci pátého roku pro OLB Bradleyho Chubba. Během oznámení tohoto kroku, GM George Paton prohlásil Chubba za jeden ze základních kamenů týmu, kterého chceme v Denveru dlouho.

Pátý výběr NFL Draftu 2018 ,ěl skvělý start do své nováčkovské sezóny a jen legendy klubu Von Miller a Elvis Dumervil měli ve svých prvních 34 zápasech víc sacků než Bradley. Bohužel jej v roce 2019 zpomalilo zranění kolene a po svém návratu připsal bez Millera na druhé straně 7,5 sacků ve 14 zápasech a byl hodnocen mezi nejlepšími hráči v tlaku na QB.

Ke svým středečním narozeninám bych si přál, aby si konečně Chubb s Millerem užili společnou sezónu v plném zdraví.

2.kolo 35. výběr – RB Javonte Williams, North Carolina Tar Heels

GM George Paton volá Javonte Williamsovi: https://www.facebook.com/Broncos/videos/170029261685067

Do druhého dne jsme vstoupili jako tým, který absolutně víc co chce. Na prvních dvou místech týmy na trade dolů neslyšely, ale s Atlantou jsme se domluvili na tradeu, ve kterém jsme chtěli předskočit Miami, za něž by Williams velmi pravděpodobně nepropadl. Za posun na 35. výběr jsme dali náš výběr 40 a pak výběr ze čtvrtého kola číslo 114 plus jsme dostali výběr Atlanty v šestém kole číslo 218.

Vybrali jsme „umím všechno“ RunningBacka Javonte Williamse. https://www.denverbroncos.com/video/road-to-the-draft-north-carolina-rb-javonte-williams-highlights

Javonte Williams byl mnohými odborníky považován za nejlepšího RB draftu.

George Paton: „Máme Javonteho za hráče pro tři downy. Má neskutečné instinkty a unikátní balanc při kontaktu. Byl to jeden z našich nejoblíbenějších hráčů draftu. Trade up byl pro jeho zisk nezbytný.“

Williams: „Já se cítím jako nejlepší RB draftu. Bylo pro mě těžké tam sedět celý první den, ale byl jsem přehlížen celou kariéru. Myslím, že jsem RB pro všechny tři downy, jsem univerzálně využitelný a mohu dělat vše, co ke hře RB patří. Jsem připraven soutěžit o svou pozici s Melvinem Gordonem, Mikem Boonem a Roycem Freemanem. Něco si od nich vezmu a chci být lepším každým dnem.“

178 cm vysoký a 96 kg vážící produkt univerzity z North Carolina měl tři skvělé roky. V posledních dvou sezónác zapsal 2073 yardů a 28 TD (po zemi i vzduchem).

V roce 2020 měl Williams jednu z nejlepších sezón RunningBacka, když skóroval 22TD, což je rekord jeho univerzity. 1140 yardů, 7,3 yardů na běh. Byl jmenován do druhého týmu All-American a do prvního týmu All-ACC výběru dle Associated Press.

Javonte ukazuje skvělé vidění a rychlost, ale čím zaujal nejvíce? Schopností lámat skládky a udržet si rovnováhu po kontaktu. V posledním zápase za Tar Heels měl Williams 236 yardů, 3 TD s 10,3 yardy na běh. Dle PFF (Pro Football Focus) měl Williams nejvíce zlomených skládek a to 75 při 157 bězích.

Ze zákulisí: GM George Paton zvolil taktiku moc se s hráči, o které máme skutečný zájem nebavit, nemít interview po zoomu atd, aby nepřitáhl pozornost k našim pravým cílům. S Patrickem Surtainem ani s Javonte Wiliamsem jsme neměli schůzku a ani jeden z hráčů neměl o našem zájmu ponětí.

Závěrem:

Draft „umím všechno“ RB se dal čekat, byť jsem jej tipoval tak na třetí čtvrté kolo, nicméně Javonte je skvělý talent, který jsme nemohli nechat být. Pro mnohé nejlepší RB draftu mě zaujal svou energií, se kterou po každé hře skáče ze země a běží na další down. Nemohu se také zbavit přirovnání k Phillipu Lindsaymu, který na mě působí podobnou energií. Williamsova schopnost ustát tackly je zcela elitní. Moc se na něj těším.

3.kolo 98. výběr – OL Quinn Meinerz, Wisconsin-Whitewater

O draftu tohoto hráče jsem si přečetl až ráno na facebooku. Mrkl jsem na jeho highlighty a nestačil jsem se divit. Hovoří za vše.

Highlights Quinn Meinerz https://www.denverbroncos.com/video/road-to-the-draft-ol-quinn-meinerz-college-highlights

Quinn startoval dva roky v dresu Wisonsin-Whitewater jako levý guard,. ale může hrát i centera. Byl vyhlášen členem prvního týmu All-American Divize III. Poslední rok nehrál, protože sezóna byla v jeho NCAA divizi zrušena.

191 cm, 145 kg – to už je solidní drobeček a ze zápasových videí je patrné, že svoje kila umí skvěle využít. NFL.com známka 6,31 „během prvních dvou sezón se stane starterem“.

Meinerz měl skvělý Senior Bowl na kterém (nejenom) zaujal natolik, že jej Daniel Jeremiah z Draft Network umístil na 45.místo mezi všemi hráči! Zde jsme vydělali hodně na tom, že nejde o známého hráče. Je teprve pátým hráčem, který byl z Divize III do NFL draftován.

Quinn Meinerz: „Byl to parádní proces. Sezóna divize III byla zrušena, pozvánku do Senior Bowlu jsem dostal na poslední chvíli, ale dlao mi to možnost vyšplhat se pořadím nahoru, což se nestává často. Jsem velmi nadšený až se dostanu mezi ostatní kluky v Ofenzivní lajně a jak začnu pracovat, abych se dostal do sestavy.“

Meinerz znamená hlavně rozšíření soupisky, ale jeho motor, dominantní fyzická hra, evidentní láska ke kontaktu bude dost tlačit na ostatní guardy týmu. Však taky na střední škole zápasil.

Bomba trénink v Kanadě: https://www.youtube.com/watch?v=OV1OPvGanGQ&ab_channel=QMeinerz77

Závěrem:

Konkurence do OL byla jistá, ale čekal jsem spíše tackla, který bude jistit jak Bollese tak Jamese v případě zranění. Tam jsme ale asi spokojení s tím, co máme. Vzali jsme drobečka ze třetí divize, který na první pohled na video zaujme fyzickou agresivní hrou do písknutí rozhodčích.

3.kolo 105. výběr – LB Baron Browning, Ohio State Buckeyes

Baron Browning – ultimátní atlet https://fb.watch/5cK550V1Lh/

huuuuuuuuu

Baron zídkal ocenění třetího týmu All-Big Ten v roce 2020 za třicet skládek, tři skládky pro ztrátu, jeden sack, dva vynucené fumbly a dva ubráněné pasy ze sedmi zápasů.

Browning se objevil ve 43 zápasech a v devíti startoval. hrál jak OLB tak ILB nasbíral 110 skládek, 19 pro ztrátu, 7 sacků, dva vynucené fumbly a tři ubráněné pasy.

„Více pohodlně se cítím na vnějšku (OLB), ale budu hrát kdekoli mě bude potřeba. Budu klidně hrát kickera.“

Tenhle hráč má veškeré fyzické předpoklady pro skvělého LineBackera. RAS 9,98 to jako vážně? Ideální předpoklady pro hru od lajny k lajně.

Závěrem:

Baron Browning míří někam mezi ILB a OLB a potřebovali jsme oboje. Teprve uvidíme, kam jej trenéři zařadí. Je možné, že mu pozici najdou až během tréninků. Fangio to s LB umí, tak nemám problém. Browning ale pochází z defenzivou proslulé univerity Ohio State, tak by měl mít základ dobrý. Tankathon jej umístil na 66.místo jejich big boardu jako sedmého LB celkově (za OLB i ILB dohromady).

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidat komentář